Αλβανοί κρατούμενοι... μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού! -Γλίτωσε το μαχαίρωμα την τελευταία στιγμή

Τον είχαν στοχοποιήσει επειδή ήταν «σχολαστικός στα καθήκοντά του».
«Γλίτωσε το μαχαίρωμα την τελευταία στιγμή» λένε συνάδελφοι - Ο φύλακας δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια του απ' τα χτυπήματα - Δεν τολμούν να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας εις βάρος τους

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:Νέες αποκαλύψεις για το απίστευτο επεισόδιο στον Κορυδαλλό με το μαστίγωμα του σωφρονιστικού υπαλλήλου φέρνει στο φως το protothema.gr.

Σύμφωνα με συναδέλφους του άτυχου υπαρχιφύλακα, το επεισόδιο δεν ήταν τυχαίο, καθώς ανάμεσα στο θύμα και στους δράστες είχε προηγηθεί λεκτικό επεισόδιο λίγες μέρες πριν.

«Όσοι πάνε να κάνουν την δουλειά τους θεωρούνται εκνευριστικοί στις φυλακές» λέει στο protothema.gr ένας σωφρονιστικός υπάλληλος. Και προσθέτει: « Ο συνάδελφος μας είναι αυτό που λέμε «σχολαστικός στα καθήκοντα του». Θέλει να γίνονται όλα την ώρα που πρέπει, να επικρατεί τάξη, πράγμα που δεν είναι αρεστό σε κάποιους κρατούμενους οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν μέσα στη φυλακή».  

Χθες σε δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Σπύρος Καρακίτσος, ανέφερε ότι στα πλαίσια έρευνας που έγιναν σε ένα κελί βρέθηκαν κάρτες κινητού τηλεφώνου και άλλα αντικείμενα που απαγορεύονται, τα οποία κατασχέθηκαν από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Επικεφαλής ήταν ο ίδιος υπαρχιφύλακας που είχε βάρδια και την επόμενη μέρα όπου δέχθηκε την επίθεση με το μαστίγιο.

Σύμφωνα με την εκδοχή που δίνει αναφορικά με το απεχθές περιστατικό ένας συνάδελφος του, ο υπαρχιφύλακας ειδοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μεταβεί στη Γ΄ Πτέρυγα των φυλακών καθώς κάποιοι κρατούμενοι αρνούνταν να μπουν στα κελιά τους την ώρα που ορίζει ο κανονισμός της φυλακής.

Ο ίδιος σωφρονιστικός υπάλληλος θα προσθέσει: «Ο υπαρχιφύλακας ήρθε για να επιβάλει την τάξη και να ηρεμήσει τα πνεύματα, όμως απ’ ότι φάνηκε οι τρεις κρατούμενοι είχαν άλλες διαθέσεις. Ο ένας εκ των τριών κρατούμενων ήρθε στα λόγια με τον υπαρχιφύλακα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παρεξήγηση ανάμεσα τους που δεν άργησε να οδηγήσει στο επεισόδιο με το μαστίγωμα. Πριν όμως γίνει αυτό, ο πιο σκληρός κρατούμενος βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση επιχείρησε να μαχαιρώσει τον υπαρχιφύλακα και αν δεν τον συγκρατούσαν οι άλλοι δυο πιθανότατα να τα είχε καταφέρει».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με άλλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που μας μίλησαν, ο κρατούμενος που ξεκίνησε το επεισόδιο πήρε στα χέρια του το αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο και άρχισε να χτυπά τον υπαρχιφύλακα στα χέρια και στο πρόσωπο.

«Την επόμενη μέρα ο άνθρωπος δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια από τα πολλά χτυπήματα που είχε δεχθεί, ενώ έφερε φανερά τραύματα και στο πρόσωπο του». 

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι λένε ότι η φυλακή διοικείται στον αυτόματο και πως οι ίδιοι φοβούνται να κάνουν την δουλειά τους, επειδή οι πιο σκληροί κρατούμενοι απειλούν την ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους, λέγοντας τους χαρακτηριστικά ότι ξέρουν τις διευθύνσεις των σπιτιών τους σε περίπτωση που οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τολμήσουν να τους ενοχλήσουν…

Αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης απέκρυψε το πρωτοφανές περιστατικό - Πώς αντέδρασαν τρεις Αλβανοί κρατούμενοι όταν δεσμοφύλακας προσπάθησε να κλείσει τα κελιά της Γ' πτέρυγας

Σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους με αυτοσχέδιο μαστίγιο μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης αναφέρει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος και καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι αρχικά απέκρυψε το περιστατικό και στη συνέχεια το υποβάθμισε.
         
Η Ομοσπονδία αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι την περασμένη   Παρασκευή (9.3.2018)   έντιμος, επαρκής   και εργατικός,   όπως τον χαρακτηρίζει,  σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού,  στην προσπάθεια του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοικτά αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στο  χρόνο που έπρεπε η νυκτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στην συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους  οι οποίοι χρησιμοποίησαν   αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο.
           
Ωστόσο δεν υπήρξε  «καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», σημειώνει η Ομοσπονδία, αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί» από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
            Έτσι, η «κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και η Πολιτική ηγεσία με τον τρόπο αυτό τελούσε σε δικαιολογημένη άγνοια και εμείς μάθαμε για το περιστατικό μετά από την διαρροή του στον ηλεκτρονικό Τύπο».
         
Μετά από συζητήσεις που κάναμε, συνεχίζει η Ομοσπονδία,  «δυστυχώς όχι μόνο επιβεβαιώσαμε ότι το περιστατικό συνέβη, αλλά διαπιστώσαμε ότι η εξέλιξή του ξεπερνά τις όποιες διαρροές που ακολούθησαν».
                     
Και η Ομοσπονδία καταλήγει στην  ανακοίνωσή της:  «Ενημερώνοντας για μια ακόμη φορά για τα όσα οδυνηρά συμβαίνουν στον εργασιακό μας χώρο επιβεβαιώνουμε τις ρήσεις «και όμως κινείται» και «μη χειρότερα» και προειδοποιούμε για την επερχόμενη βουή. Άραγε ακούει κανείς;».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης       
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σήμερα γνωστοποιεί εντέχνως, ότι χθες είχε αναρτήσει μόνο στο σάιτ του υπουργείου, δηλαδή δεν είχε αποσταλεί στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Δικαιοσύνης και στα ΜΜΕ, απάντηση σε δημοσίευμα που είχε γίνει σχετικά με  το επίμαχο περιστατικό, χωρίς να αναφέρει το μέσο ενημέρωσης (ηλεκτρονικό ή έντυπο).
         
Να σημειωθεί, ότι  κατά πάγια τακτική δεκαετιών (φυσικά και επί της υπουργίας Σταύρου Κοντονή)  όταν το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντά σε δημοσιεύματα του Τύπου, η απάντηση αποστέλλεται σε όλους τους διαπιστευμένους συντάκτες, ανεξάρτητα εάν δεν αφορά το μέσο ενημέρωσης που απασχολούνται ή όχι.
         
Η μη αποστολή στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και στα ΜΜΕ της χθεσινής απάντησης στο επίμαχο δημοσίευμα, αποσκοπούσε, στο να μη γίνει γνωστό το περιστατικό ευρύτερα.
         
Εξάλλου, να σημειωθεί  ότι από την περασμένη Παρασκευή έως και σήμερα που αποκάλυψε το περιστατικό η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το υπουργεί Δικαιοσύνης δεν έχει εκδώσει καμία σχετική ανακοίνωση για το επίμαχο συμβάν.
   
Πέρα όμως, από τον τρόπο σκέψης της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, η χθεσινή απάντηση του υπουργείου  αναφέρει ότι είχε ενημερωθεί   για «έρευνες που διεξήχθησαν» και για τα  «ευρήματα», αλλά δεν υπήρξε σχετική αναφορά στη συνέχεια, επισημαίνει το υπουργείο
         
Παρ΄ όλα αυτά, προσθέτει το υπουργείο  Δικαιοσύνη ζητήθηκε από τον αρμόδιο σωφρονιστικό υπάλληλο «να υποβάλλει αναφορά σχετικά με το θέμα», αλλά εκείνος στην αναφορά του δεν κάνει λόγο για σε συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου», απλά μιλάει για μια  «έντονη λεκτική αντιπαράθεση  με έναν κρατούμενο».
         
Με άλλα λόγια, το υπουργείο Δικαιοσύνης πληροφορήθηκε το περιστατικό, βρέθηκε το μαστίγιο, αλλά δεν έστειλε το σωφρονιστικό υπάλληλο στον ιατροδικαστή να διαπιστώσει εάν πράγματι ο υπάλληλος φέρει τραύματα και από τι προέρχονται αυτά.
         
Προσθέτει ακόμα το υπουργείο στην απάντησή του ότι «ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από Εισαγγελικό λειτουργό».
         
Το πλήρες κείμενο της απάντησης που ανάρτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μόνο στο σαίτ του έχει ως εξής:
         
«Απάντηση σε δημοσιεύματα
         
Σε σχέση με δημοσιεύματα για «μαστίγωμα» υπαλλήλου από κρατούμενο στη φυλακή Κορυδαλλού διευκρινίζονται τα εξής:
         
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για έρευνες που διεξήχθησαν την Πέμπτη 8.3.2018 και τα ευρήματα αυτών χωρίς όμως να γίνει αναφορά στη συνέχεια για τέτοιας φύσης συμβάν. Ωστόσο, τη Δευτέρα 12.3.2018, με αφορμή το δημοσίευμα, ζητή­θηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο να υποβάλλει αναφορά σχετικά με το θέμα.
         
Σύμφωνα μ’ αυτήν, κατά το βραδινό κλείσιμο των κελιών, την Παρασκευή 9.3.2018, υπήρξε μια «έντονη λεκτική αντιπαράθεση» με έναν κρατούμενο ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου.
         
 Ήδη, ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από Εισαγγελικό λειτουργό».
Αλβανοί κρατούμενοι... μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού! -Γλίτωσε το μαχαίρωμα την τελευταία στιγμή Αλβανοί κρατούμενοι... μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού! -Γλίτωσε το μαχαίρωμα την τελευταία στιγμή Reviewed by Κωνσταντίνος Α. on 1:21:00 μ.μ. Rating: 5

1 σχόλιο:

Από το Blogger.