Αυτοί είναι οι σκληροτράχηλοι Γεωργιανοί με τις πάνω από 1.000 διαρρήξεις

Εγκέφαλος της σπείρας είναι ένας βετεράνος του πολέμου της Αμπχαζίας, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τη ρωσική μαφία.
Στη δημοσιότητα, κάνοντας χρήσης σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων Γεωργιανών που συνελήφθησαν στις 27 Μαρτίου ως μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε διαρρήξεις σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:
(επ) KHUJADZE (ον) VALERIANE του Avtandil και της Nargiza , γεννηθέντα στις 8-12-1965 στη Γεωργία
(επ) TVALODZE (ον) BESIK του Romani και της Manana , γεννηθέντα στις 5-10-1983 στη Γεωργία
(επ) JAVAKHISHVILI (ον) VARLAM του Guladi και της Hatia , γεννηθέντα στις 18-5-1976 στη Γεωργία
(επ) PERANDZE (ον) MAMUKA του Viltali και της Marta , γεννηθέντα στις 11-12-1978 στη Γεωργία
Ο Γεωργιανός «vor» και η συμμορία με τις περισσότερες από 1.000 διαρρήξεις
Εγκέφαλος της σπείρας είναι ένας βετεράνος του πολέμου της Αμπχαζίας, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με τη ρωσική μαφία.

Στη Ρωσία είχε πάρει το… μαφιόζικο αξίωμα του "Vor v Zakone" (κλέφτης εντός νόμου), απολαμβάνοντας τα κέρδη από την εγκληματική δράση.

O 53χρονος Γεωργιανός μαφιόζος, ο οποίος στη Ρωσία φέρνει τον τίτλο «vor» (σ.σ. τίτλος της μαφίας που αποδίδεται σε αρχηγούς μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων, κάτι σαν «νονός») είναι ο «εγκέφαλος» σπείρας ομοεθνών του που ευθύνεται ίσως και για περισσότερες από 1.000 διαρρήξεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη σύλληψη των έξι μελών της συμμορίας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, που για τουλάχιστον δύο μήνες συνέλεγαν με μεθοδικότητα στοιχεία στο πλαίσιο της επιχείρησης με την επωνυμία «ταξιδευτές» και τελικά εξιχνίασαν την υπόθεση, ζήτησαν τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο 53χρονος «εγκέφαλος» είναι από τους πιο σκληροτράχηλους κακοποιούς που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα, ενώ στο κεφάλι του φέρει τραύμα πολέμου από την Τσετσενία.
Η συμμορία του Γεωργιανού «vor», ο οποίος φιγουράρει στις φωτογραφίες που έχουν δώσει οι ρωσικές αρχές με τους πιο σκληρούς ποινικούς που έχουν βαφτιστεί με το συγκεκριμένο αξίωμα, «χτυπούσε» οικίες σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Αργυρούπολη, Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αίγιο, Διακοφτό, Λουτράκι, Λιβαδειά, Ιτέα και Θήβα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις σε όλη την Ελλάδα.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε -κατά περίπτωση- δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και παραβάσεις των νόμων που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 57χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
«Στρατηγείο» στα Πατήσια - «Χτυπήματα» σε όλη την Ελλάδα
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το «στρατηγείο» της σπείρας ήταν Πατήσια, όπου από Δευτέρα έως και Παρασκευή συγκεντρώνονταν και καθόριζαν ποιος, πότε και που θα παρακολουθήσει διαμέρισμα που τους ενδιέφερε. Η επιλογή των στόχων γίνονταν με βάση και την εξωτερική όψη του οικήματος. Μετά την κατόπτευση του χώρου, καθόριζαν το πώς και το πότε θα προχωρούσαν στη διάρρηξη, ενώ συνήθιζαν να παραβιάζουν πόρτες και να αρπάζουν ότι πολύτιμο έβρισκαν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι μία εβδομάδα του μήνα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, πήγαιναν σε πόλεις της Πελοποννήσου, ενώ άλλη εβδομάδα του μήνα πήγαιναν σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της μακρόχρονης ενασχόλησής τους με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα, τα μέλη της οργάνωσης είχαν τη δυνατότητα, με τη χρήση ειδικών διαρρηκτικών εργαλείων, να παραβιάζουν ακόμα και τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες κλειδαριές ασφαλείας, που χαρακτηρίζονται ως απαραβίαστες. Παράλληλα, λόγω της εμπειρίας και ομοιογένειας που είχαν αποκτήσει ως ομάδα, γνώριζαν άψογα τους ρόλους τους, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω επικοινωνία κατά τη διάρκεια των κλοπών.
Σε όλες τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τρία συγκεκριμένα οχήματα, ένα εκ των οποίων λειτουργούσε ως προπομπός και ενημέρωνε τον 53χρονο αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος μετέφερε τα κλοπιμαία, για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούσαν. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της οργάνωσης, ότι ενώ χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα κατά τις μετακινήσεις τους, όταν ξανά επισκέπτονταν την ίδια πόλη ο αρχηγός , άλλαζε όχημα και χρησιμοποιούσε το τρίτο, ώστε να εξασφαλίσει το ενδεχόμενο να έχει εντοπιστεί – καεί κάποιο όχημα. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις, με σύνθετη ορολογία στις μεταξύ τους επικοινωνίες και λάμβαναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και προστασίας κατά τις μετακινήσεις τους.
Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι η συμμορία του 53χρονου Γεωργιανού συνεργάζονταν και με δύο Έλληνες (ηλικίας 34 και 44 ετών), οι οποίοι διατηρούν ενεχυροδανειστήριο στην περιοχή της Ομονοίας στο οποίο διοχέτευαν τα κλοπιμαία, ενώ τα χρήματα που έπαιρναν τα έστελναν στη Γεωργία. Συνελήφθησαν και αυτοί. Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από εννέα έρευνες σε οικίες και άλλους χώρους, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • το χρηματικό ποσό 40.000 ευρώ,
 • πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών μεγάλης χρηματικής αξίας, χρυσές λίρες και σημαντικός αριθμός ρολογιών,
 • ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.),
 • δύο πιστόλια, δύο περίστροφα, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο τυφέκιο και πλήθος φυσιγγίων,
 • τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, καθώς και
 • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μεταξύ των οποίων και ειδικά εργαλεία απασφάλισης κλειδαριών.
Αυτοί είναι οι σκληροτράχηλοι Γεωργιανοί με τις πάνω από 1.000 διαρρήξεις Αυτοί είναι οι σκληροτράχηλοι Γεωργιανοί με τις πάνω από 1.000 διαρρήξεις Reviewed by Κωνσταντίνος Α. on 12:14:00 π.μ. Rating: 5

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος4/06/2018 8:26 π.μ.

  Πλάκα θα έχει μετά τη σύλληψη τους αυτά τα κτήνη να υποβάλουν και αίτηση πολιτικού ασύλου ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος4/06/2018 9:13 π.μ.

  Λεπιδι και τελος!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος4/12/2018 8:27 π.μ.

  ΛΑΘΡΟΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΕΛΕΩ 'ΝΟΝΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ & ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ', ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΖΕΙ ΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ Ν'ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ, ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κωνσταντίνος4/17/2018 5:50 μ.μ.

  Η Ελλάδα έχει καταντήσει παιδική χαρά κάθε κακοποιού στοιχείου. Πώς θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά, αφού υπάρχουν νόμοι σαν αυτόν τού Παρασκευόπουλου;

  56 συμμορίες κακοποιών ξανά στους δρόμους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.