Συνελήφθη για «δουλεμπορία» ομογενής από τη Γεωργία που δήλωνε εκδότης εφημερίδας για τους Ποντίους και συναντούσε υπουργούς

Ο 52χρονος ομογενής από τη Γεωργία γνώριζε πολύ καλά πώς να παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι και να παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας με έφεση στη θρησκεία..

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:Παρουσιαζόταν ως εκδότης παγκόσμιας εφημερίδας για τους Ποντίους, δήλωνε πρόεδρος ενός συλλόγου που οργάνωνε ταξίδια θρησκευτικού τουρισμού σε μοναστήρια της χώρας, συναντούσε υπουργούς, βουλευτές και άλλους παράγοντες...

Τελικά, συνελήφθη και προφυλακίστηκε ως ο εγκέφαλος μιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε λαθρομετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία έναντι 4000 ευρώ το “κεφάλι” ενώ διέθετε και πολυτελή θαλαμηγό με σημαία Τουρκίας για τα παράνομα ταξίδια.

Πρόκειται για τον 52χρονο με το ψευδώνυμο Zoras Baron. Γεννημένος το 1966 στο Σοχούμι της Γεωργίας, μόνιμος κάτοικος των νοτίων προαστίων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ικανότητες να προσεγγίζει πολιτικά πρόσωπα και επιχειρηματίες προκειμένου να “χτίζει” το κοινωνικό του status που φρόντιζε να επιδεικνύει στο προφίλ του στο Facebook.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , για διασυνδέσεις με τη διεθνή μαφία και συμμετοχή σε υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων και διακίνησης ναρκωτικών ελέγχονται τα μέλη κυκλώματος που συνελήφθησαν σε Πελοπόννησο και Αττική για απόπειρα διακίνησης 38 λαθρομεταναστών από τις ακτές της Ηλείας στην Ιταλία.

Φρόντιζαν, πάντως, για τη δημόσια εικόνα τους καλλιεργώντας επαφές με Eλληνες πολιτικούς και επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Ο «Ζώρας», 52 ετών, εξέδιδε μηνιαία εφημερίδα, συμμετείχε ενεργά σε πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ στα προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν δημοσιευμένες εικόνες Ρώσων κληρικών, ορθόδοξων ναών της Ρωσίας αλλά και φωτογραφίες από πρόσφατη συνάντησή του με υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από κοινή έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού, ενώ έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «Κ» αποκαλύπτουν ότι η ίδια ομάδα βρισκόταν στο επίκεντρο παράλληλης έρευνας της υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Τα αρχηγικά μέλη της σπείρας είναι ομογενείς από τη Ρωσία με πλούσιο ποινικό παρελθόν. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ζώρας», έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων και έχει εκτίσει ποινή σε φυλακή της Γαλλίας. Ο υπ’ αριθμόν 2, αντίστοιχα, έχει κατηγορηθεί για ένοπλη ληστεία και βρίσκεται «έξω» με αναστολή.

Μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, αποκαλύπτεται όλη η δράση της συμμορίας που εκμεταλλευόταν λαθρομετανάστες για να τσεπώνει χιλιάδες ευρώ και τα μέλη της να ζουν πολυτελώς με ακριβά αυτοκίνητα, σκάφη και ωραίες γυναίκες.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με τα βατράχια της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών (Μ.Υ.Α) κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την πληροφορία που τους έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, να προχωρήσουν την έρευνα και με μια κινηματογραφική επιχείρηση να συλλάβουν επτά μέλη του κυκλώματος, και να κατασχέσουν τη θαλαμηγό Ιmren 1, στο εσωτερικό της οποίας ήταν στοιβαγμένοι 38 λαθρομετανάστες ανάμεσα στους οποίους και παιδιά.


Δήλωνε εκδότης και συναντούσε υπουργούς
Μετά την πληροφορία που έφθασε από την ΕΥΠ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας του Λιμενικού, κατάφεραν στις 10 Μαΐου να εντοπίσουν τη θαλαμηγό με την ονομασία Imren 1 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ακρωτηρίου Γέρακα της Ζακύνθου και του Κατάκολου Ηλείας μέσα στην οποία βρήκαν τους λαθρομετανάστες.

Στη συνέχεια, με παράλληλες επιχειρήσεις σε σημεία της Αττικής και της Αχαίας κατάφεραν να συλλάβουν συνολικά επτά άτομα, ανάμεσα τους και τον “διευθυντή” της οργάνωσης τον επονομαζόμενο και Zoras Baron.

Οι λιμενικοί, αποδίδουν στον συγκεκριμένο τον ρόλο του αρχηγού, κάτι που ο ίδιος, στην απολογία του αρνείται παρουσιάζοντας μια τελείως διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. “Θεωρώ ότι η εμπλοκή μου στην υπόθεση οφείλεται στην κακιά στιγμή, διότι εγώ επικοινωνούσα με τον Λ.Σ (σ.σ αναφέρεται στον υπαρχηγό της συμμορίας) για την εξαγωγή φραουλών. 
Με τον συγκεκριμένο μιλούσα στο τηλέφωνο ποντιακά, σπάνια ελληνικά και ρωσικά. Εγώ ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία και τον θρησκευτικό τουρισμό και αποκηρύσσω όλες τις πράξεις που έκαναν αυτοί οι άνθρωποι”, είπε στην απολογία του ο Zoras Baron.

Μάλιστα, ξεκινώντας να μιλάει στον ανακριτή, περιέγραψε με λίγες λέξεις τον εαυτό του: “Είμαι εκδότης της εφημερίδας, Ένωση Ποντίων, παγκόσμιας κυκλοφορίας, είμαι πρόεδρος του συλλόγου Αγία Ματρώνα που οργανώνει ταξίδια θρησκευτικού τουρισμού, σε μοναστήρια σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το κέντρο των δραστηριοτήτων μου είναι στην Καλλιθέα, οδός (σ.σ αναφέρεται η διεύθυνση). Εγώ μένω στην Αργυρούπολη και σχεδόν καθημερινά πηγαίνω στο ξενοδοχείο Όασις, στη Γλυφάδα, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Πηγαίνω εκεί και κλείνω δωμάτια και μεταφέρω τους τουρίστες και κάνω τα ραντεβού μου”.

Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η αλήθεια είναι όπως λένε στην πιάτσα αυτοί που γνωρίζουν ότι ο 52χρονος ομογενής από τη Γεωργία, γνώριζε πολύ καλά πως να παίζει το επικοινωνιακό παιχνίδι και να παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας με έφεση στη θρησκεία.

Το προσωπείο αυτό το συντηρούσε με συνεχείς αναρτήσεις στο Facebook και φωτογραφίες με σημαίνοντα πρόσωπα του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. Φυσικά κανείς δεν γνώριζε πως πίσω από τον επιχειρηματία, σύμφωνα με τη δικογραφία, κρυβόταν ένας σκληρός δουλέμπορος.

Μάλιστα ανάμεσα στις δεκάδες φωτογραφίες που έχει ανεβάσει στο Facebook σε περίοπτη θέση φιγουράρουν δύο καρέ σε διαφορετικό χρόνο, μέσα στο γραφείο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Του πολιτικού προϊστάμενου δηλαδή της υπηρεσίας που του πέρασε χειροπέδες και τον οδήγησε προσωρινά στη φυλακή. Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει πως κατάφερνε να πλησιάζει και να κλείνει ραντεβού με τον υπουργό, εκμεταλλευόμενος πιθανότατα την ιδιότητα ως εκδότης και πρόεδρος θρησκευτικού συλλόγου.

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ) κατάφεραν να τους παγιδέψουν και να ακούν όλες τις συνομιλίες τους. Ο Zoras Baron για κάθε έναν συγκατηγορούμενο του είχε και μια δικαιολογία για τις επαφές μαζί του. “Τον Λ.Σ (σ.σ αναφέρεται στον υπαρχηγό του κυκλώματος )τον γνωρίζω από μικρό παιδί. Όταν αποφυλακίστηκε, ήρθε και με βρήκε, γιατί αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και για να τον βοηθήσω, τον πήγα στο Άγιο Όρος, στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος. 
Έτσι ξεκινήσαμε πάλι να έχουμε κοινωνικές επαφές, ερχόταν να με βρει στο ξενοδοχείο Όασις, μου έλεγε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, λόγω όσων είχε περάσει στη ζωητου και τον είχαν κάνει να έχει τάσεις αυτοκτονίας. 
Επειδή έχω πελάτες από Ρωσία, που έκαναν εμπόριο φρούτων στη Ρωσία, ζήτησα από τον Λεωνίδα να μου βρει οδηγούς φορτηγών, ώστε να μεταφέρουμε τα φρούτα, π.χ. φράουλες, από την Ελλάδα στα Σκόπια, λόγω του εμπάργκο και από εκεί θα τα έπαιρναν οι Ρώσοι για να τα μεταφέρουν στη Ρωσία. 
Ο Λ.Σ μπορούσε να βρει οδηγούς, διότι μένει στον Ασπρόπυργο, όπου μένουν πολλοί Πόντιοι, άνεργοι και ήθελαν δουλειά. Ο Λ.Σ πράγματι βρήκε ανθρώπους, όμως ο Ρώσος με τον οποίο εγώ είχα κάνει συμφωνία, με κορόιδευε, για τρεις εβδομάδες και τελικά δεν έγινε η δουλειά”. 

Σφαίρες, όπλα και ρευστό 
Όπως αναφέρεται στη δικογραφία: 
“Από την έρευνα και τις αναλύσεις στοιχείων, προκύπτει ότι οι επτά συλληφθέντες εκτός από την επικείμενη παράνομη μεταφορά με το σκάφος Imren1, ασχολούνταν σφόδρα και με άλλες παράνομες δραστηριότητες όπως λαθρεμπόριο τσιγάρων κ.λ.π. Συνομιλούν συνωμοτικά με αριθμούς κινητών που δεν είναι δηλωμένοι στο όνομα τους. [....]. Η θαλαμηγός Imren 1, κατέπλευσε στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, στις 8 Μαρτίου με καπετάνιο (σ.σ αναφέρεται σε συγκεκριμένο πρόσωπο) και επιβαίνοντα (σ.σ αναφέρει το όνομα) ο οποίος ήταν πάντα δίπλα στο σκάφος, σε κάθε ενέργεια που γινόταν ώστε να ετοιμαστεί για το επικείμενο δρομολόγιο. [...]. Για όλες τις ενέργειες που γίνονταν ενημερωνόταν ο αρχηγός, ο οποίος εκτός από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις έκανε συναντήσεις σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας και σε καφετέρια του Ασπροπύργου με άτομα εκτός της φερόμενης οργάνωσης με σκοπό να ετοιμαστεί το σκάφος για το δρομολόγιο και τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών”. 

Από την επιχείρηση του κλιμακίου της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ του Λιμενικού και των βατραχανθρώπων της ΜΥΑ, στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, σφαίρες, μαχαίρια και σιδηρογροθιές, κροτίδες, μια κλεμμένη μηχανή, 9 κινητά τηλέφωνα, 29 κάρτες Sim και 27.400 ευρώ.
Όπως επίσης φορητοί υπολογιστές, συστήματα εντοπισμού GPS τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια και εξετάζονται εξονυχιστικά προκειμένου οι αξιωματικοί του Λιμενικού να διαπιστώσουν τις επαφές του κυκλώματος και τις περίεργες διαδρομές της οργάνωσης.

Και οι επτά συλληφθέντες μετά την απολογία τους στον ανακριτή προφυλακίστηκαν ενώ ο συνήγορος δύο εκ των συλληφθέντων κ. Δημήτριος Γκαβέλας μιλώντας στο ΘΕΜΑ τονίζει πως “Η αποδιδόμενη κατηγορία στηρίζεται αποδεικτικά σε καταγεγραμμένες συνομιλίες των εμπλεκομένων προσώπων. Οι εντολείς μου κατηγορήθηκαν παρεμπιπτόντως καθώς ουδεμία πληροφορία είχε παρασχεθεί για το πρόσωπο τους και με βάση προανακριτική εικασία που θεωρώ αβάσιμη. Οι συνομιλίες τους δεν σχετίζονται με τις ερευνημένες πράξεις και δε μπορούν να αξιολογηθούν ποινικά. στο παρόν δικονομικό στάδιο όσοι πραγματικά ενέχονται σε παράνομη δραστηριότητα έχουν ήδη ομολογήσει”.

Το «βαπόρι» ήταν δουλεμπορικό
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 3 π.μ. της 10ης Μαΐου, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού πήραν εντολή να ακινητοποιήσουν το μηχανοκίνητο σκάφος «Imren 1» στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος κυβερνήτης του είχε καταπλεύσει σε ερημική ακτή της Ηλείας και παραλάβει 38 παράτυπους μετανάστες για να τους μεταφέρει στην Ιταλία.
 Ολες οι κινήσεις του επιτηρούνταν από στελέχη του Λιμενικού. Ακόμα δύο μέλη της σπείρας συνελήφθησαν σε ταυτόχρονη επιχείρηση στα διόδια του Ρίου, ενώ πριν από το ξημέρωμα εντοπίστηκαν σε πολυτελή διαμερίσματα στα νότια προάστια τα δύο αρχηγικά μέλη του κυκλώματος. Καλά ενημερωμένη πηγή περιέγραψε στην «Κ» ότι μόλις οι άνδρες του Λιμενικού παραβίασαν την πόρτα και μπήκαν με προτεταμένα όπλα στο διαμέρισμα της οδού Αριστείδου, στη Γλυφάδα, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με το Νο 2 της σπείρας, 35χρονο ομογενή από τη Ρωσία, που τους περίμενε ανέκφραστος στον καναπέ του σαλονιού του.

Σήκωσε αργά το δεξί του χέρι και με σταθερή φωνή τους υπέδειξε τα σημεία που βρίσκονταν κρυμμένα δύο όπλα φροντίζοντας πάντως να μην τα αγγίξει: ένα Glock και ένα πιστόλι μικρότερου διαμετρήματος 7.62 mm.

Στην καμπίνα του «Imren 1» άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν 38 μετανάστες.

Είχε προηγηθεί μυστική έρευνα τεσσάρων μηνών, στην οποία συμμετείχαν από κοινού ΕΥΠ και Λιμενικό. Υπήρχαν υπόνοιες ότι οι ύποπτοι δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή –διά θαλάσσης– μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης από τη γειτονική Ιταλία στην Ελλάδα, με ταχύπλοα σκάφη. «Στην αρμόδια υπηρεσία περιήλθαν πληροφορίες ότι οι κάτοχοι ελληνικών συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας συμμετέχουν ενεργά σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών», αναφέρεται στη σημαντική αναφορά του Λιμενικού. Ακολούθησε άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων (μιλούσαν μεταξύ τους ρωσικά ή σε ποντιακή διάλεκτο), ενώ οι κινήσεις τους επιτηρούνταν για περίπου τέσσερις μήνες από πράκτορες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και άνδρες του Λιμενικού.

Οι επαφές

Κάθε αλλοδαπός είχε πληρώσει 4.000 ευρώ για να ταξιδέψει στην Ιταλία.

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της σπείρας πραγματοποιούσε τις συναντήσεις του σε ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στη Γλυφάδα και σε καφετέρια στον Ασπρόπυργο, ενώ από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες προκύπτει ότι δύο από τους συλληφθέντες, ο χειριστής του ταχυπλόου και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος, ήρθαν πριν από περίπου τρεις μήνες στην Ελλάδα προκειμένου να φέρουν σε πέρας τη «δουλειά».
«Από τη Ρωσία είναι τα παιδιά, από εκεί έχουν έρθει... και ήρθαν εδώ και κάθονται, μία η βροχή, μία κάτι άλλο και μου λένε εξαιτίας μου ήρθαν αλλιώς θα πήγαιναν αλλού», αναφέρει σε μία από της τηλεφωνικές συνομιλίες με συνεργό του ο 52χρονος «Ζώρας».

Παρότι προκύπτει με σαφήνεια ότι η διακίνηση λαθρομεταναστών δεν αποτελούσε τη βασική τους δραστηριότητα, στο διάστημα της έρευνας δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες περί ανάμειξης των κατηγορουμένων σε εισαγωγή κοκαΐνης από την Ιταλία στην Ελλάδα. «Εχω μετανιώσει που έχω μπλέξει σ’ αυτά. Υπάρχουν κι άλλες δουλειές που μπορεί να βγάλουμε χρήμα», λένε μεταξύ τους. Ολοι τους προφυλακίστηκαν μετά την απολογία στον ανακριτή.

Διευκολύνσεις και... σινιάλα από εν ενεργεία αστυνομικό
Η επιτήρηση του μηχανοκίνητου «Imren 1» ξεκίνησε αρχές Μαρτίου στη Νεάπολη Λακωνίας. Πλήρωμα του σκάφους ήταν ένας Ρώσος, 50 ετών, σεσημασμένος για διακίνηση μεταναστών και ένας συνομήλικός του Ουκρανός ναυτικός. Το διάστημα που ακολούθησε και παρότι είχαν δηλώσει ως προορισμό τους το Μαυροβούνιο κινήθηκαν μεταξύ Οιτύλου και Καλαμάτας, όπου παρέμειναν για περισσότερο από έναν μήνα λόγω μηχανικής βλάβης. Σε αυτό το διάστημα, οι δύο ναυτικοί δέχονταν επισκέψεις από συνεργούς τους, που τους εφοδίαζαν με είδη πρώτης ανάγκης.

Την ίδια στιγμή στην Αττική, οι επικεφαλής της σπείρας έκαναν συναντήσεις σε ξενοδοχείο της παραλιακής και μια καφετέρια του Ασπροπύργου, χρησιμοποιώντας στις μετακινήσεις τους ένα μαύρο Range Rover και δύο Μercedes. Είχαν επικοινωνίες με αρκετά πρόσωπα που δεν συνελήφθησαν αν και διαπιστώθηκαν ενδείξεις εμπλοκής τους στην υπόθεση.

Ο ένας από τους υπόπτους έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες με εν ενεργεία αστυνομικό. Ο τελευταίος του παρέχει διευκολύνσεις και επιπλέον φέρεται να τον προειδοποιεί ότι αποτελεί αντικείμενο έρευνας της υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος. «Δε μου λες, έχουμε πρόσβαση να μάθω αν μας ακούει το οργανωμένο;» ακούγεται να τον ρωτά.

Η καθυστέρηση του δρομολογίου για τη μεταφορά των 38 παράτυπων μεταναστών από την Πελοπόννησο στην Ιταλία πυροδότησε ένταση στις σχέσεις των μελών του κυκλώματος. «Τους δικούς μου ανθρώπους με τα δικά σου ψέματα θα ταΐσω; Και τι να κάνω εγώ, μήπως να το πάρω και να πάω μ’ αυτό στην Ιταλία;» ακούγεται να λέει σε συνομιλητή του ο 52χρονος φερόμενος ως επικεφαλής των συλληφθέντων με ψευδώνυμο «Ζώρας».

Η ένταση μάλιστα που προκλήθηκε λόγω των συνεχιζόμενων αναβολών του ταξιδιού υπήρξε αφορμή για να αποκαλυφθεί ότι η βασική πηγή εσόδων της ομάδας δεν ήταν η διακίνηση λαθρομεταναστών αλλά κάποια άλλη εγκληματική δραστηριότητα. «Μια φορά το έκανες αυτό και ξέχνα το... Tι θέλεις, να λένε ότι ο “Ζώρας” ασχολείται με Κούρδους;», ειπώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του εγκεφάλου, με συνεργό του.

Οι δράστες επιτηρούνταν από το Λιμενικό και στελέχη της ΕΥΠ.

Εκπτωτική πολιτική
Από τις καταθέσεις των 38 προσφύγων στους άνδρες του Λιμενικού προκύπτει ότι τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν 4.000 ευρώ από τον καθένα για να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, ενώ ακολούθησαν εκπτωτική πολιτική ζητώντας για παράδειγμα 10.000 ευρώ για τριμελείς οικογένειες κ.ο.κ.
«Η έρευνα για την υπόθεση δεν έχει τελειώσει. Οι συλληφθέντες ελέγχονται και για άλλα αδικήματα», δήλωσε σε συνέντευξη Tύπου ο επικεφαλής του κλάδου ασφάλειας του Λιμενικού Γιάννης Αργυρίου. Στη διάρκεια της ανάκρισης, οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ το σύνολο της ευθύνης φέρεται να ανέλαβε ο Ουκρανός ναυτικός (και μισθωτής του διαμερίσματος στη Γλυφάδα), δηλώνοντας ότι αυτός ήταν ο διοργανωτής της μεταφοράς των λαθρομεταναστών.
πηγή: www.protothema.gr - www.kathimerini.gr
Συνελήφθη για «δουλεμπορία» ομογενής από τη Γεωργία που δήλωνε εκδότης εφημερίδας για τους Ποντίους και συναντούσε υπουργούς Συνελήφθη για «δουλεμπορία» ομογενής από τη Γεωργία που δήλωνε εκδότης εφημερίδας για τους Ποντίους και συναντούσε υπουργούς Reviewed by Κωνσταντίνος Α. on 6:46:00 π.μ. Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. ...τετοια τομαρια σκατοπανα ειναι υπαιτιοι της σφαγης των ΕΛΛΗΝΩΝ της ΜΙΚΡΑς ΑΣΙΑΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.