Header Ads

Βίτσας: Διαμερίσματα, πολυτελή θέρετρα και ανέσεις για 10.000 «μετανάστες»

H βρώμικη μπίζνα των ΜΚΟ: Διαμερίσματα, πολυτελή θέρετρα και ανέσεις για λαθρομετανάστες, όταν ο ελληνικός λαός πένεται!
Το πάρτυ εκατομμυρίων για τη λεγόμενη «διαχείριση του προσφυγικού» καλά κρατεί εις βάρος του «πάντα ευκολόπιστου και πάντα προδομένου» ελληνικού λαού. Κατασπατάληση κονδυλίων, διασπάθιση εκατομμυρίων και απίστευτες ανέσεις συνθέτουν το καυτό κοκτέιλ της ανάγκης «αντιμετωπίσεως των αυξανόμενων ροών και του υπερπληθυσμού των δομών»…Συγκεκριμένα ο Βίτσας παρεδέχθη ότι 10.000 λαθρομετανάστες θα μετακινηθούν σε διαμερίσματα, ενώ ταυτοχρόνως εμπαίζει το λαό, λέγοντας ότι οι επαναπροωθήσεις είναι δύσκολο να γίνουν και γι’ αυτό «φτιάχνονται περισσότερες επιτροπές προσφύγων»!

Το επόμενο εξάμηνο θα  μετακινηθούν 6.000  είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής που απέδωσε την ασφυκτική κατάσταση στα νησιά στις αυξημένες ροές και τα κλειστά βόρεια σύνορα - Την δημιουργία δύο transition camp στο Βαγιοχώρι Θεσσαλονίκης και στο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών σχεδιάζει το υπουργείο

Την μεταφορά δέκα χιλιάδων «προσφύγων» από τα νησιά του Βορειονατολικού Αιγαίου στην Ηπειρωτική χώρα σχεδιάζει τώρα η κυβέρνηση σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Το άρθρο γράφει τα εξής.
Η αποσυμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής στη Μόρια, της ΒΙΑΛ στη Χίο και της Σάμου θα γίνει με την μεταφορά χιλιάδων προσφύγων σε διαμερίσματα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας ωστόσο η διαδικασία αυτή θα εξελιχθεί μέσα στους... επόμενους μήνες και θα ολοκληρωθεί το 2019.

Σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να φτιάξει αυτό που λέμε «σημείο μηδέν», δηλαδή να φιλοξενούνται σε κάθε δομή όσοι προβλέπονται από την κατασκευή της.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον υπουργό, από τους περίπου 66.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα φιλοξενούνται σε σπίτια 26.000. Το επόμενο εξάμηνο θα φιλοξενηθούν άλλα 6.000 άτομα. Στόχος του νέου αυτού προγράμματος που θα ξεκινήσει το 2019, του οποίου η έγκριση από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης αναμένεται, είναι να κερδίσει η χώρα μας χρόνο έτσι ώστε να εξελιχθεί περαιτέρω το πρόγραμμα των 5.000 θέσεων σε διαμερίσματα και των επιπλέον 5.000 θέσεων που θα αφορά ανθρώπους που έχουν πάρει άσυλο, αλλά διαμένουν ως αιτούντες άσυλο.

Όσον αφορά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στην Μόρια αλλά και σε άλλα Κέντρα Υποδοχής του Αιγαίου ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται κυρίως στις προσφυγικές ροές. «Το 2018 είχαμε αυξημένες ροές, κυρίως σε Έβρο και Μυτιλήνη.

Όλο το 2017 πέρασαν από τον Έβρο 5.651 άνθρωποι, ενώ έως το τέλος του φετινού Αυγούστου 10.814. Και αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να φιλοξενηθούν. Αυτό σημαίνει πως μια σειρά από θέσεις που είχαμε προβλέψει σε σχέση με τα νησιά στην ενδοχώρα, καλύφθηκαν από τις ροές του Έβρου» σημείωσε ο ίδιος.

Ο υπουργός Μετανάστευσης σχολίασε και τα δημοσιεύματα που μιλούν για κατασπατάληση των κονδυλίων που προορίζονταν για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Το ελληνικό κράτος και οι διεθνείς οργανισμοί υφίστανται έλεγχο από τις δομές της Κομισιόν, η εκπρόσωπος τύπου της οποίας με δηλώσεις της διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για κακοδιαχείριση, τόνισε ο κ. Βίτσας.

Σε άλλο ρεπορτάζ απ τα «Παραπολιτικά» του Σαββάτου συγκεκριμένα αναφέρεται ότι υπεγράφησαν συμβάσεις μισθώσεως με εννέα ξενοδοχεία που προσφέρουν τζάκι, spa, πισίνα και γήπεδα τένις, ενώ η συνολική δαπάνη για τη διαμονή τους ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 1.588.200 ευρώ! 

Η πολιτική αυτή, η μεταφορά τους στην ενδοχώρα και κατά συνέπεια σε αστικούς ιστούς, ακολουθείται για να αποσυμφορηθούν, λένε, τα κέντρα υποδοχής, στα οποία όμως καταφθάνουν με αμείωτο ρυθμό, συνεχώς νέοι λαθρομετανάστες!

Ο εμπαιγμός, η ανυποληψία και η δόλια απατηλότητα στο απόγειό τους.
Επιπλέον, ο Guardian αναρωτιέται πού πήγαν τα κονδύλια της Ε.Ε. που διετέθησαν για τους «πρόσφυγες». Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση των Σύριζα - Ανέλ εκμεταλλευόμενη στο έπακρο ανθρωπιστικές αξίες και επικαλούμενη χιλιοφορεμένες έννοιες όπως «αλληλεγγύη», «ανθρώπινα δικαιώματα» κτλ, έστησαν μια πολυδάπανη επιχείρηση στο όνομα ενός ψευδώνυμου ανθρωπισμού, καθώς τα λεφτά είναι πολλά.

Σύμφωνα με τα κονδύλια που διετέθησαν, σε κάθε «πρόσφυγα» αντιστοιχούσαν 14.088 δολάρια, στην πραγματικότητα όμως τα 70 από κάθε 100 δολάρια που δαπανήθησαν πήγαν χαμένα.

Ο Guardian επιρρίπτει ευθύνες για το φαγοπότι αυτό στις διαβόητες ΜΚΟ, με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί αγαστή συνεργασία, αφού το «ανθρώπινο δράμα» και η «προσφυγιά» φέρνουν πολύ χρήμα. Συνδέει δε την κακοδιαχείριση των κονδυλιών με την αναντιστοιχία ανάμεσα στα επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των προσφύγων και τα αποτελέσματα των καταμετρήσεων στους καταυλισμούς.

Καθίσταται έτσι βέβαιο ότι οι άνθρωποι που έχουν λάβει τις τύχες της χώρας είναι θεομπαίχτες, αφού δε διστάζουν να εκμεταλλευθούν κάτι που οι ίδιοι ανάγουν σε ύψιστο ανθρωπιστικό ζήτημα, προκειμένου να βγάλουν φράγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.