Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

Σάλος στα νηπιαγωγεία της Γερμανίας: «Φασιστάκια» όσα κοριτσάκια έχουν πλεξούδες

Πραγματικό «σάλο» έχει προκαλέσει στη Γερμανία η νεοκδοθείσα μπροσούρα-οδηγός* του γερμανικού «Υπουργείου Οικογένειας», που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείων. 
Αιτία είναι οι οδηγίες που δίνονται για την «κατασκόπευση-αναγνώριση» των πολιτικών πεποιθήσεων των γονέων με βάση την εξωτερική εμφάνιση και τις συμπεριφορές των παιδιών τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα : Κοριτσάκια με πλεξούδες και προσεχτικό, «συντηρητικό» ντύσιμο, αγοράκια με έφεση στη γυμναστική (fitness), ήσυχα παιδάκια με προτίμηση σε χειρωνακτικές ασχολίες και γενικά υπάκουα!

Οι γονείς παιδιών με τέτοια χαρακτηριστικά είναι ύποπτοι ακροδεξιών /ναζιστικών /εθνικιστικών („völkische“) φρονημάτων. «Αναγνωριστικά» κριτήρια παιδιών με γονείς ακροαριστερών ή ριζοσπαστικών ισλαμικών πεποιθήσεων δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πόνημα, προφανώς επειδή για τους συντάκτες του ο κίνδυνος για τη Δημοκρατία του Βερολίνου προέρχεται μόνο από την ακροδεξιά.

Για τους επικριτές όμως τέτοιων φαινομένων παρακολούθησης πολιτικών φρονημάτων είναι σαφές ότι πίσω από την «ρουφιανιά» και το «προπέτασμα του αγώνα κατά της ακροδεξιάς» κρύβεται κάτι πολύ πιο σημαντικό.

Με προτροπές που θυμίζουν μεθόδους Stasi επιδιώκεται η «σωστή διαπαιδαγώγηση» μικρών παιδιών - και αυριανών ψηφοφόρων - στο πνεύμα της (μειοψηφικής ακόμα) αριστερόστροφης παγκοσμιοποίησης : Παιδαγωγική των «Gender», παιδαγωγική της μετανάστευσης, παιδαγωγική της πολυμορφίας, παιδαγωγική της «δημοκρατίας» κ.ο.κ.

Στόχος είναι η απόλυτη καθιέρωση της λεγόμενης «αντιαυταρχικής διαπαιδαγώγησης» και της πολιτικής ορθότητας, η αποδοχή της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, ο εξατομικισμός, ο δικαιωματισμός και το τέλος του «έθνους-κράτους». 

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι με αυτό το όντως «ρατσιστικό» πόνημα η γερμανική κυβέρνηση δεν επιδιώκει πρωτίστως την εξουδετέρωση της ακροδεξιάς όσο τη χειραγώγηση του «αστικού κέντρου της κοινωνίας» και τη «μονοπώληση γνώμης» αναφορικά με το τι είναι η συστημικά ανεκτή «νόμιμη πολιτική συμπεριφορά».

Όταν το «κοινωνικό κέντρο» μάθει να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα τέτοιες «αριστερές θέσεις» των ελίτ, τότε θα έχει κερδηθεί και ο «ιδεολογικός αγώνας» υπέρ της παγκοσμιοποίησης.

Η μπροσούρα „Ene, mene, muh – und raus bist du“ (http://www.gender-und-rechtsextremismus.de/…/kita_internet_…) εκπονήθηκε από το Ίδρυμα-Λόμπυ «Amadeu-Antonio» (https://de.wikipedia.org/wiki/Amadeu_Antonio_Stiftung), πρόεδρος του οποίου είναι η πρώην πράκτορας της Stasi, Anetta Kahane. με την υποστήριξη του Υπουργείου Οικογένειας. ενώ τον πρόλογο έγραψε η υπουργός Franziska Giffey (SPD), προερχόμενη και αυτή από την πρώην Αν. Γερμανία.

πηγή - Βασίλης Στοϊλόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου