Το αμαρτωλό ημερολόγιο Χριστοφοράκου.Διαβάστε να δείτε ποιοι κυβερνούν αυτό τον τόπο

Οκτώ εγγραφές με το όνομα του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου, έχουν δημιουργήσει προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι εγγραφές αφορούν εικαζόμενα ραντεβού στο χρονικό διάστημα 2004-2005, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" ότι την χρονική περίοδο 2004 - 2005 ο, εκ των απορρήτων του Γ. Παπανδρέου και σημερινός υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, φέρεται να έχει πλήθος επαφών με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Στο προσωπικό ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου που παρουσιάζει η εφημερίδα φαίνεται ότι από τις 22 Φεβρουαρίου 2004 μέχρι τις 25 Μαΐου 2004, τον Ιούνιο του 2004 αλλά και στις 8 Ιανουαρίου του 2005 περίοδο που ο Χάρης Παμπούκης είναι ταυτόχρονα στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και διατηρεί και το δικηγορικό του γραφείο, το όνομα του καταγράφεται 8 φορές. Η εφημερίδα συνδέει τις επαφές αυτές με το σύστημα του C4I ενώ στο ίδιο ημερολόγιο εμφανίζονται και άλλα ονόματα όπως Δούκας - Μπακογιάννη και Αγγέλου.

Τις συναντήσεις που είχε με έλληνες πολιτικούς κατέγραφε σε ημερολόγιο 100 σελίδων που καλύπτει την περίοδο 2004-2007, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης εφημερίδας "Real News", στο ημερολόγιο καταγράφει όλες τις συναντήσεις και τις επαφές με τους κ.κ. Μητσοτάκη, Μπακογιάννη, Αντώναρο, Αβραμόπουλο, Παπαθανασίου, Αλογοσκούφη, Σιούφα, Γιακουμάτο, Νάκο, Καλαφάτη, Βουλγαράκη, Λιάπη, Σαλμά, Παμπούκη, Τσουκάτο, Γείτονα, Δούκα, Αγγέλου, Ζαγορίτη, Τσοχατζοπούλου κ.α.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι όπως φαίνεται στην ατζέντα, ο Χριστοφοράκος φαίνεται να είχε συχνές επαφές με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον βουλευτή της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμα και μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2007 και ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει οι αποκαλύψεις για τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Στη στήλη με τα ραντεβού τους πρώτους μήνες του 2005 εμφανίζεται το όνομα του Γιώργου Βουλγαράκη, ενώ το ίδιο διάστημα υπάρχουν συχνές αναφορές και του ονόματος του Γιάννη Παπαθανασίου. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ως υπουργός Οικονομικών καταγράφεται στη λίστα των επαφών. Δείπνο με τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο φαίνεται να έχει σημειώσει ο Μ. Χριστοφοράκος στις 12 Μαΐου 2005.
Στο ημερολόγιο αναφέρεται ακόμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο Λευτέρης Ζαγορίτης, με τον οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Χριστοφοράκος συναντήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2007.
Ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας και ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς είναι στη λίστα των ανθρώπων που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον άλλοτε ισχυρό άντρα της Siemens. Στο ημερολόγιο αναφέρεται πρόσκληση για τον Ιππικό Όμιλο στον Παράδεισο Αμαρουσίου από τον τότε υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο, ενώ υπάρχουν ακόμα τα ονόματα του τότε υφυπουργού Απασχόλησης Γεράσιμου Γιακουμάτου, του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκου Στεφάνου και του υφυπουργού ανάπτυξης στη δεύτερη θητεία Καραμανλή, Σταύρου Καλαφάτη.

Όπως επισημαίνει στο δημοσίευμα της η εφημερίδα "Real News", ο Μ. Χριστοφοράκος είχε στενές σχέσεις και με την τότε αντιπολίτευση. Στις σελίδες του ημερολογίου αναφέρονται τα ονόματα Τσουκάτος και Γείτονας. Ραντεβού τον Μάρτη του 2005 φαίνεται να έκλεισε ο Χριστοφοράκος με τον σημερινό υπουργό Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργό, Χάρη Παμπούκη. Τρεις φορές αναφέρεται το όνομα της Αρετής Τσοχατζοπούλου, κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε συχνή επαφή με την Ντόρα Μπακογιάννη -την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηναίων- πριν από τη συνάντηση της Γερμανίας.
Στο δημοσίευμα αντέδρασε ο υπουργός Επικράτειας υποστηρίζοντας ότι "ουδέποτε είχα επαγγελματικές, φιλικές ή έστω κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Χριστοφοράκο και τη Siemens και προφανώς με την διερευνώμενη υπόθεση. Προς άρση οιονδήποτε εντυπώσεων διευκρινίζω ότι ουδέποτε προσκλήθηκα και φυσικά δεν παραβρέθηκα σε κοινωνικές εκδηλώσεις του κ. Χριστοφοράκου ή της Siemens και ουδέποτε έλαβα δώρα ή προσφορές από την εν λόγω εταιρεία ούτε έχω πάει σπίτι του ή στα γραφεία της εταιρείας".
 
Ο κ. Παμπούκης συνεχίζει στην ανακοίνωσή του ότι, "από τις εμφανιζόμενες στο δημοσίευμα εγγραφές της γραμματέως του κ. Χριστοφοράκου προκύπτει ότι συστηματικά επεδιώκετο επαφή μαζί μου η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ χώρα. Επαναλαμβάνω ότι η δημιουργίας παραπλανητικών εντυπώσεων δεν εξυπηρετεί την αναζήτηση της αλήθειας". 

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας ότι γνώριζε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και πολύ περισσότερο ότι είχε οποιαδήποτε επαφή μαζί του, με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real News που θέλει και το όνομα του κ. Σιούφα να συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens.
"Δεν ξέρω τι σημειωνόταν και τι δεν σημειωνόταν στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου. Εκείνο που ξέρω -και το τονίζω ρητά και κατηγορηματικά- είναι ότι ουδέποτε συμμετείχα και ουδέποτε προσκλήθηκα σε δείπνο που προγραμμάτιζε. Ουδέποτε συναντήθηκα μαζί του», ξεκαθαρίζει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Σιούφας και καταλήγει: "Κάθε άλλη αναφορά είναι τόσο ανυπόστατη, ώστε να είναι ανάξια ακόμη και διάψευσης".

Σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη
Στενές σχέσεις διατηρούσε ο Μ. Χριστοφοράκος με την οικογένεια Μητσοτάκη. Στις σελίδες του ημερολογίου αποτυπώνονται όλες οι «επαφές» του με τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ακόμα και μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου του 2007 και ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει οι αποκαλύψεις για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Ενδεικτικό είναι ότι τον Μάρτιο του 2007, μεσούντος του σκανδάλου, στο ημερολόγιο σημειώνεται ραντεβού στις 22 του μηνός στις 12.00 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και μία ώρα μετά σημειώνεται με ερωτηματικό, συνάντηση στο ξενοδοχείο Hilton με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σημειώνεται ότι το όνομα του βουλευτή της ΝΔ είχε εμπλακεί και πέρυσι στο σκάνδαλο Siemens όταν κυκλοφόρησε στον Τύπο τιμολόγιο για ηλεκτρικό εξοπλισμό αξίας περίπου 130.000 ευρώ που παρέλαβε ο ίδιος παραμονές των εκλογών του 2007 από τη Siemens και δύο θυγατρικές της. Είχαν προηγηθεί στις 29 Μαΐου οι καταθέσεις που έκαναν λόγο για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τότε διαψεύσει τις φήμες περί εμπλοκής του στην υπόθεση. Όμως, στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, λίγους μήνες πριν την αγορά του εξοπλισμού, υπάρχει υπενθύμιση για το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις 23 Μαρτίου του 2007 στο Hilton. Μάλιστα, ο Μ. Χριστοφοράκος έχει σημειώσει δίπλα στα ονόματα Μητσοτάκη την ένδειξη «δύο προσκλήσεις», άγνωστο παραμένει όμως το περιεχόμενό τους.
Διαχρονική είναι η επικοινωνία της οικογένειας Μητσοτάκη μέσω της διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του επίτιμου προέδρου της ΝΔ κυρίας Σάκη Κυπραίου. Στις 18 Μαΐου 2007 αναγράφεται στο ημερολόγιο «γάμος κόρης Κατ. Μηστοτάκη» -πρόκειται για την αδερφή της Ντόρας Μπακογιάννη, Κατερίνα Μητσοτάκη. Στις 18 Ιουνίου 2007 στο ημερολόγιο υπάρχει ακόμα μια σημείωση με το όνομα Κυπραίου και δίπλα σε αυτή η λέξη «ΑΤΕΚΑΤ». Στην πίσω σελίδα, ο Μ. Χριστοφοράκος κάνει λόγο για ένα έμβασμα από Γερμανία, το οποίο αναρωτιέται αν έχει σταλεί ή όχι από Γερμανία.
Επαφές με την τότε αντιπολίτευση
Στο ημερολόγιο περιλαμβάνεται το όνομα του Θεόδωρου Τσουκάτου. Δίπλα σε αυτό είναι γραμμένη η ένδειξη S75. Στη σελίδα της 8ης Νοεμβρίου 2007 αναφέρεται το όνομα Γείτονας. Και οι δύο άνδρες καλούν τον Μ. Χριστοφοράκο για «χρόνια πολλά».
Στις 17 Μαρτίου 2005 σημειώνεται το όνομα του σημερινού υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, με τον οποίο ο Χριστοφοράκος είχε κλείσει «ραντεβού για lunch μετά τις 26 Μαρτίου».
Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρεται τρεις φορές στο ημερολόγιο. Στις 19 Ιουλίου 2005 υπάρχει σημειωμένο ραντεβού μαζι της, ενώ στις 8 δεκεμβρίου 2005 στις σημειώσεις της γραμματέως του Χριστοφοράκου για τα άτομα που είχαν επικοινωνήσει μαζί του αναφέρεται το όνομα της Αρετής Τσοχατζοπούλου. Στις 19 Ιανουαρίου υπάρχει ακόμα ένα ραντεβού κλεισμένο.
Συχνή επικοινωνία Μπακογιάννη-Χριστοφοράκου
Συχνή επικοινωνία με τον Mr Siemens είχε η Ντόρα Μπακογιάννη την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηναίων. Δύο ημέρες πριν από την επίσκεψή της στα κεντρικά γραφεία της Siemens Μονάχου, στις 23 Φεβρουαρίου 2005, για μια δουλειά ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε τον δήμο Αθηναίων, ο Μ. Χριστοφοράκος γράφει στο ημερολόγιό του το όνομά της. Ήταν η περίοδος που, όπως αποκαλύπτεται και μέσω οκτώ πολυσέλιδων emails, η προσωπική σύμβουλος της τότε δημάρχου ενημέρωσε τον κ. Χριστοφοράκο μια εβδομάδα νωρίτερα και με κάθε λεπτομέρεια για το τελικό πρόγραμμα των επαφών στο Μόναχο.
Η Ντόρα Μπακογιάννη θα έφθανε στο Μόναχο στις 23 Φεβρουαρίου 2005 το πρωί και ύστερα από δύο συναντήσεις με Βαυαρούς αξιωματούχους θα ακολουθούσε το ραντεβού της με τον Μ. Χριστοφοράκο και τον Κλάους Κλάινφελντ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τότε της Siemens και μπλεγμένο βαθιά στο σκάνδαλο.
Η agenda προέβλεπε μεταξύ άλλων την παρουσίαση νέων τεχνολογιών, όπως και την «παράδοση τριών συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών Fujitsu- Siemens, ειδικών για χώρους εργασίας και για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες, μαζί με ελληνικά πληκτρολόγια και εκτυπωτές ως δώρο προς την κυρία Μπακογιάννη».
Επίσης, στο τέλος της agenda με τίτλο «Ευαίσθητα θέματα που πρέπει να γνωρίζουμε», αναφέρεται για την ίδια «είναι το νούμερο 2 στο κόμμα της κυβέρνησης μετά τον πρωθυπουργό, έχει πολύ δυνατή ομάδα υποστήριξης μέσα στο Κοινοβούλιο και μία από τις πιο δυνατές πολιτικές οικογένειες στην Ελλάδα!». Ακόμα, στα «πιθανά θέματα κουβέντας» οι αξιωματούχοι της Siemens σημειώνουν: «Ευχαριστήστε την για την υποστήριξη της απέναντί μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Κίνα –παίνεψε ιδιαίτερα το έργο μας στον δήμαρχο του Πεκίνου και μας σύστησε ανεπιφύλακτα».
Οι καλές σχέσεις Χριστοφοράκου-Μπακογιάννη διατηρήθηκαν και μετά το ταξίδι στο Μόναχο. Στις 23 Μαΐου 2005 στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου σημειώνεται από τη γραμματέα του ότι «ο κ. Κλαδής έχει στο γραφείο του τα πράγματα της κ. Μπακογιάννη και ζητά να μάθει πότε και σε ποιον να τα στείλει», ενώ δυο ημέρες μετά ο. Μ. Χριστοφοράκος προγραμματίζει καινούριο ραντεβού με την κ. Μπακογιάννη.

Σχόλιο.
Καλά κρασιά..Κατά τα άλλα γίνατε πολιτικοί γιατί κόπτεστε για το καλό του τόπου...ΟΥΣΤ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου