ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ

ΙΔΡΥΘΗΚΕ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .


Ελληνικό  διδασκαλείο στη  Νίβιτσα
Η κίνησή μας δημιούργησε πρόσφατα ένα ελληνικό διδασκαλείο στην Νίβιτσα της Βορείου Ηπείρου. Με την άδεια του διευθυντή του αλβανικού σχολείου, το διδασκαλείο μας στεγάσθηκε σε αίθουσα του αλβανικού σχολείου του χωριού για μαθήματα τις απογευματινές ώρες. Η κίνησή μας φρόντισε για την αποστολή βιβλίων και γραφικής ύλης. Μεγάλος ενθουσιασμός επεκράτησε στα παιδιά. Όμως μετά από λίγες μέρες Αλβανός επιθεωρητής εκπαίδευσης αφίχθη από τους Αγίους Σαράντα και απαγόρευσε την χρήση του αλβανικού σχολικού κτηρίου από το ελληνικό διδασκαλείο.
Έτσι προσωρινά τα μαθήματα διενεργούνται στο σπίτι της δασκάλας μέχρι να βρεθεί κάποιος πιο κατάλληλος χώρος για να στεγασθεί. Η Νίβιτσα είναι χωριό στον δρόμο Αγίων Σαράντα - Χιμάρας και ιστορικά θεωρείται ότι ανήκει στην ευρύτερη ιστορική περιοχή της Χιμάρας. Τέκνο της υπήρξε ο Δημήτριος Δούλης, υπουργός στρατιωτικών της κυβέρνησης της Αυτονόμου Βορείου Ηπείρου. Τα τελευταία χρόνια γνωστοί έγιναν οι αγώνες των Νιβιτσιωτών κατά των αλβανικών προσπαθειών να υφαρπάξουν την παραλία του χωριού, την Κακομαία.

Ελληνικό διδασκαλείο στην Άρτα της Αυλώνος
Στην Άρτα της Αυλώνος βρίσκεται ένα ακόμα διδασκαλείο που δημιούργησε η «Αναγέννηση». Μετά από προσπάθειες βρέθηκε η κατάλληλη δασκάλα και έτσι σε μικρή οικία που ανήκει στην εκκλησία ξεκίνησαν τα μαθήματα. Μεγάλη η προσέλευση των μαθητών που με ενθουσιασμό άρχισαν και πάλι να διδάσκονται στην μητρική τους γλώσσα. Το διδασκαλείο αυτό, όπως και το άλλο στην Νίβιτσα, λειτούργησε χάρη στην οικονομική στήριξη που μας προσφέρουν οι κυρίες Κωνσταντίνα Αιλιανού - Τσίγκου, Δανάη Τούλια, Μελίνα Ζέκου και Κλεονίκη Σηφάκη καθώς και ο πτέραρχος ε.α. κ. Παναγιώτης Καραγιάννης. Ακόμα η βοήθεια που σε πολλούς τομείς μας προσέφερε η γενική γραμματεύς του συλλόγου «Οι φίλοι της Μαριούπολης» κ. Ασπασία Σχοινά ήταν πραγματικά πολύτιμη.

Πηγή:
http://chaonia.blogspot.com/2010/02/47.html


Σχόλιο:
Διαβάζουμε  ότι στη μαρτυρική  Νίβιτσα όπου αρπάζουν τις περιουσίες των  Βορειοηπειρωτών  οι Αλβανοί με πλαστά έγγραφα, ιδρύθηκε ελληνικό διδασκαλείο για  τις ανάγκες των  Βορειοηπειρωτόπουλων και έσπευσε η  αλβανική πολιτεία να το καταργήσει διά  στόματος σχολικού επιθεωρητή. Τα μαθήματα γινόντουσαν απογευματινή ώρα χωρίς να είναι εις βάρος του αλβανικού σχολικού προγράμματος και χωρίς να επιβαρυνθεί τίποτα απολύτως η Αλβανία. Και όμως το σταμάτησαν οι Αλβανοί μέσα στις πατρογονικές εστίες των Βορειοηπειρωτών.
Το  άλλο διδασκαλείο στην Αυλώνα της Β. Ηπείρου λειτουργεί σε χώρο που προσέφερε η Εκκλησία πάλι με ιδιωτική πρωτοβουλία.
Υπενθυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο τμήμα της Βορείου  Ηπείρου δεν είναι  αναγνωρισμένο σκόπιμα για να μην ιδρύονται ελληνικά σχολεία και ως εκ τούτου να αποκόπτονται οι Βορειοηπειρώτες από τις ρίζες τους.
Την ίδια ώρα η κυρία  Υπουργός μας βιάζεται να εντάξει στην πρωϊνή ζώνη των δημοσίων ελληνικών σχολείων την αλβανική γλώσσα και τον πολιτισμό(!!!) της Αλβανίας και  όχι μόνο, αλλά και  του Πακιστάν, του Μπαγκλαντές, του Μαρόκου, της Συρίας, του Αφγανιστάν, του Σουδάν, της Σομαλίας, του Ιράν και, και, και, και….
Όλα αυτά θα λειτουργήσουν  στην πρωϊνή ζώνη παρακαλώ, κόβοντας πολύτιμες  ώρες από την πρωϊνή διδασκαλία των Ελληνόπουλων, όλα τα σχολικά  βιβλία θα δημιουργηθούν με έξοδα του ελληνικού δημοσίου, δηλαδή από την τσέπη του κορόϊδου του Έλληνα, και βέβαια ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ, ΣΟΜΑΛΩΝ, ΙΡΑΚΙΝΩΝ, ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣΙΑΝΩΝ, ΑΦΓΑΝΩΝ και όλων των λαθρομεταναστών! Γιατί ποιος Έλληνας μπορεί να διδάσκει αυτές τις ξένες γλώσσες;
Δηλαδή  δε φτάνει που ήρθαν  χωρίς να τους θέλει  κανείς, δε φτάνει που  μας  κλέβουν, μας  βιάζουν, μας ληστεύουν, μας σκοτώνουν, δε φτάνει που διδάσκονται  δωρεάν στα ελληνικά σχολεία, δε φτάνει που παίρνουν σειρά προτεραιότητας  σε παιδικούς σταθμούς, φοιτητικές εστίες, δε φτάνει που νοσηλεύονται δωρεάν, 
ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ;
ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΞΥΠΝΑΤΕ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ  ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΟΠΟΥ ΝΑ ΝΑΙ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΕΝΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ. Τη γλώσσα τους και  τον πολιτισμό (!!!) τους μπορούν να τη διδάσκονται με έξοδα της χώρας τους το απόγευμα ή κάπου αλλού.
Ξυπνήστε  πριν είναι αργά!

Ελευθερία λόγου.
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου