Ελληνικό όνειρο στο Κατάρ!

http://sport24.gr/football/mundial/article687930.ece/BINARY/w460/nhsiqatar.jpg

Ένας Έλληνας κραδαίνει την παντιέρα της ποδοσφαιρικής επανάστασης που έχει κηρύξει το Κατάρ. Το πάμπλουτο Εμιράτο ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ημέρα που δεν αποκλείεται να αλλάξει τον ρου σε ότι αφορά την ιστορία ανάθεσης των Μουντιάλ.

Την Πέμπτη η FIFA αποφασίζει για την χώρα που θα διοργανώσει το Μουντιάλ 2022 (σ.σ.: για πρώτη φορά από κοινού με το αντίστοιχο τουρνουά του 2018). Ο Αθανάσιος Μπατσίλας, αντιπροσωπεύει τη γενιά των Ελλήνων, που όχι μόνο εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά διαπρέπουν έχοντας αναλάβει νευραλγικά πόστα. Βρίσκεται στο Κατάρ εδώ και έξι χρόνια...

http://sport24.gr/football/mundial/article687903.ece/ALTERNATES/w620/Batsilass.jpg

Η ηγεσία της χώρας του εμπιστεύθηκε τρεις ρόλους:
- Εκτελεστικός διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
- Σύμβουλος στρατηγικής για την υποψηφιότητα του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022.
- Διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Asian Cup 2011 (του αντίστοιχου Euro της Ασίας, που διεξάγεται τον Ιανουάριο στο Κατάρ).

Ο πρώην διαιτητής (έφθασε μέχρι την Δ΄ Εθνική) από το χωριό Κρανιά της Λάρισας βρίσκεται με μία βαλίτσα στο χέρι προκειμένου να πείσει τους αξιωματούχους της FIFA πως το Κατάρ είναι σε θέση να διοργανώσει ένα Μουντιάλ που θα αφήσει εποχή.

Ο κ. Μπατσίλας παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμα του βρήκε τον χρόνο να μιλήσει στο Sport24.gr για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει η αραβική χώρα προκειμένου να λάβει το χρίσμα. Που ποντάρει κυρίως όμως το Κατάρ έναντι των υπολοίπων υποψηφιοτήτων;

στήριξη της κυβέρνησης του Κατάρ

Η διάθεση της κυβέρνησης του Κατάρ για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η αδιαμφισβήτητη οικονομική ευμάρεια του Εμιράτου αποτελούν εχέγγυα για την υποψηφιότητα. Ο Σάκης Μπατσίλας εξηγεί στο Sport24.gr πως τη στιγμή που σχεδόν παγκοσμίως παρατηρείται οικονομική ύφεση το Κατάρ συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

«Το Κατάρ ήταν η μόνη χώρα που φέτος σε περίοδο μεγάλης ύφεσης είχε 14% ανάπτυξη, κάτι που υπολογίζεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Η στήριξη της κυβέρνησης δεν είναι μονάχα εχέγγυο, αφού σε κάθε στιγμή προβάλλει ως εγγυήτρια, αλλά δεσμεύτηκε να επενδύσει 50 δις. δολάρια για την ανοικοδόμηση της χώρας αναφορικά με την διοργάνωση του Μουντιάλ.

Άλλωστε αυτό είναι που αναζητά και η FIFA, χώρες που μπορούν να εγγυηθούν πολιτική σταθερότητα και οικονομική ευμάρεια, οι δύο αυτοί όροι πάνε χέρι-χέρι στην περίπτωση της υποψηφιότητας μας και ναι αποτελούν ένα από τα πολλά εχέγγυα που η πρόταση μας προσφέρει».


Ο φάκελος που κάνει τη διαφορά!

Αίσθηση έχει προκαλέσει παγκοσμίως ο εντυπωσιακός φάκελος της υποψηφιότητας του Κατάρ. Μεταξύ άλλων, τεχνητό νησί με γήπεδο, ταχύπλοα ταξί, κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου, μετρό, κλιματισμός στο γήπεδο με φωτοβολταϊκά συστήματα, γήπεδο σε σχήμα κοχυλιού, συνθέτουν μία σειρά από σχέδια που εκπονεί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας προκειμένου να αποσπάσει την πολυπόθητη έγκριση.

«Όλες οι προτάσεις για τη δημιουργία σταδίων από την πλευρά μας είναι μοναδικές γι’αυτό και δεν θα ξεχώριζα κάποιο ιδιαίτερα. Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και αν δεν κερδίσουμε, το Κατάρ έχει δεσμευτεί για το χτίσιμο πέντε επιπλέον σταδίων. Πριν καν ξεκινήσουμε την ιδέα της υποψηφιότητας, αυτή η χώρα ήδη είχε και έχει τους στόχους και τα οράματα της.

Μέσα σ’αυτούς τους στόχους και ανεξάρτητα με την υποψηφιότητα μας η κυβέρνηση του Κατάρ είχε ήδη εκπονήσει και παρουσιάσει το πλάνο της χώρας με σκοπό το 2030, οπού εκεί μέσα εντάσσονται ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός και το μετρό (το συμβόλαιο έχει ήδη υπογραφεί με την ανάδοχο εταιρεία, ανεξαρτήτου αποτελέσματος).

Δεδομένες κατασκευές όπως το media city, έχουν ήδη προβλεφθεί και θα πραγματοποιηθούν ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Κλείνοντας θα έλεγα ότι η υποψηφιότητα μας συμπληρώνει το ήδη υπάρχον πλάνο του Κατάρ για το 2030, παρά το ότι όλα τα παραπάνω είναι απόρροια της υποψηφιότητας μας».
Η απόφαση ζωής
http://sport24.gr/football/mundial/article687924.ece/BINARY/w460/Batsilas.jpgΟ Σάκης Μπατσίλας κυνήγησε το δικό του όνειρο μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα του και ήδη δρέπει τους καρπούς των πρώτων επιτυχιών. Εκπρόσωπος της γενιάς των 30άρηδων δεν κρύβει την ικανοποίηση του, από την εξέλιξη των πραγμάτων.

«Είχα την τύχη και ευλογία να είμαι από την αρχή της εκπόνησης αυτής της υποψηφιότητας (20 μήνες πριν τρεις άνθρωποι πιστέψαμε σ’αυτό το όνειρο, το μετουσιώσαμε και το κάναμε κομμάτι της ζωής μας). Στόχος όλων είναι πάντα να κερδίζουν.

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βάλεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ότι ίσως και να μην τα καταφέρεις, άρα να είσαι προετοιμασμένος για όλες τις εκδοχές. Μέσα στην 20μηνη πορεία περάσαμε από ένα κυκεώνα δυσκολιών αλλά πάντα καταφέρναμε να βγούμε πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για τα επόμενα βήματα μας.

Η τωρινή μας πορεία και όλες οι εμπειρίες που αποκόμισα μέχρι σήμερα δεν αλλάζονται με τίποτα. Έχουμε την πιο νεανική ομάδα σ’αυτή την υποψηφιότητα με μέσο όρο κάτω των 30.

Μέσα από αυτή την υποψηφιότητα έκανα τις πιο δυνατές φιλίες, γιατί απλά το να μοιράζεσαι έντονα κοινούς στόχους και επιδιώξεις με άτομα που έρχεσαι σε καθημερινή επαφή είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Η νίκη του Κατάρ θα είναι άλλο ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό μου, ότι μονάχα όταν προσπαθείς να υπερβείς τις ικανότητες σου, μονάχα τότε ανακαλύπτεις τις πραγματικές σου ικανότητες.

Και είναι πραγματικά ευλογία θεού να ανανεώνω αυτό το προσωπικό στοίχημα συνεχόμενα τα τελευταία 6 χρόνια της παρουσίας μου στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κατάρ. Από τη στιγμή που ξεκίνησα την ευχάριστη διαδρομή μου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Κατάρ, άρχισα όχι μονάχα να κυνηγώ το όνειρο, αλλά να γίνομαι μέρος αυτού του ονείρου, να συμβάλλω στη δημιουργία και την ολοκλήρωση του.

Είμαι πεπεισμένος, ότι αν ποτέ σου δεν ονειρευτείς αυτό που θέλεις να επιτύχεις δεν αξίζει να το ζεις ακόμα και αν το πραγματώσεις. Ο καθένας μας χτίζει την πορεία του και εν τέλει είναι υπεύθυνος για τα πεπραγμένα της πορείας του».

Δείτε ένα video με τα όσα απίστευτα υπόσχεται το Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022.

Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου