ΑΥΤΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ...ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Ψήφος σε μετανάστες με ψεύτικες διευθύνσεις…

thumb
Από τη στιγμή που κάποτε βρέθηκε τρόπος και ψήφισαν τα δέντρα, γιατί σήμερα να μην βρεθεί τρόπος να ψηφίσουν ανύπαρκτοι μετανάστες; Κάπως έτσι φαίνεται ότι το σκέφτηκαν (ψήφος να ’ναι κι ό,τι να ’ναι) αυτοί που, αξιοποιώντας τις «τρύπες» του Καλλικράτη και του υπουργείου Εσωτερικών, έστησαν την εκτεταμένη «Επιχείρηση Νοθείας» του εκλογικού αποτελέσματος που αποκαλύπτει το «Π».
Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύουμε σήμερα, κάποιοι (;) έχουν επιχειρήσει – και σε γενικές γραμμές έχουν καταφέρει – να εγγράψουν στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών «ανύπαρκτους» μετανάστες, κυρίως από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία), χρησιμοποιώντας ψεύτικα ή πλαστά στοιχεία. Το θράσος των εμπνευστών της απάτης ήταν τέτοιο, ώστε δεν τους εμπόδισε να δηλώσουν διευθύνσεις στις οποίες – αν ψάξει, όπως κάναμε εμείς – θα βρει κανείς, αντί για κατοικίες και ανθρώπους,
◆ οικόπεδα,
◆ μισογκρεμισμένα σπίτια,
◆ σφραγισμένα και καρφωμένες με ξύλα εισόδους,
◆ καταστήματα (βρήκαμε μια ψαραγορά και μια ταβέρνα).
Στις εν λόγω διευθύνσεις, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους που προφανώς πλημμελώς έλεγξε το υπουργείο Εσωτερικών, θα έπρεπε να κατοικούν Βούλγαροι!
Ενδιαφέρον στοιχείο ακόμη είναι ότι σε ορισμένες περιοχές και σε συγκεκριμένους δρόμους στις διευθύνσεις - μαϊμού δηλώνονται μετανάστες από συγκεκριμένες χώρες. Στα Πετράλωνα, για παράδειγμα, σε δυο - τρεις δρόμους της περιοχής φαίνεται να είναι μαζεμένοι περίπου 200 Βούλγαροι. Διαπιστώνεται μάλιστα ότι σε έναν μόνο δρόμο βρίσκονται στη σειρά μονοκατοικίες, οι οποίες έχουν δηλωθεί ως εικονικές διευθύνσεις κατοικίας αλλοδαπών που είναι άγνωστοι στη γειτονιά, ενώ άλλοι διαμένουν σε άλλες περιοχές της Αθήνας ή ακόμη και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ψηφοφόροι - φαντάσματα
Το τραγελαφικό της υπόθεσης, όπως προκύπτει από την έρευνα, είναι ότι οι δηλωμένες διευθύνσεις των μεταναστών, κυρίως από τη Βουλγαρία, παραπέμπουν σε ακατοίκητα νεοκλασικά, ερειπωμένα οικήματα, χαμόσπιτα, καταστήματα, αλλά και οικόπεδα, γεγονός που καταδεικνύει ότι κάποιοι ήξεραν πως δεν πρόκειται να γίνει έλεγχος.
Έτσι από τις πλέον προκλητικές περιπτώσεις είναι αυτές που ακολουθούν, για τις περισσότερες από τις οποίες δημοσιεύουμε και φωτογραφικό υλικό για να πειστούν και οι... άπιστοι Θωμάδες και να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι, κυρίως από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου συνήθως ο υπουργός Γ. Ραγκούσης «κομπάζει» ότι όλα όσα γίνονται στον τομέα του είναι... πρωτόγνωρα. Δεν ξέρουμε αν αυτά που αποκαλύπτουμε σήμερα θυμίζουν κάτι στο υπουργείο Εσωτερικών, εμάς όμως μας θυμίζουν υπανάπτυκτες χώρες και βέβαια την ταραγμένη περίοδο των εκλογών «βίας και νοθείας» του 1961, όταν η τότε Δεξιά είχε οργανώσει ολόκληρη επιχείρηση νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος, με αποτέλεσμα να ψηφίσουν δέντρα, πεθαμένοι, ερειπωμένα σπίτια κ.λπ.
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Δημοφώντος 46: Είναι επίσης μια ακατοίκητη παλαιά μονοκατοικία με καρφωμένα ξύλα στην πόρτα. Φέρεται ως κατοικία του 55χρονου Nikolay N., που είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 40. (Φωτό 1)
Μυκάλης 19: Κλειστός χώρος με λαμαρίνες, με την ένδειξη εργοτάξιο, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι δεν μπορεί να είναι και κατοικία. Και όμως έχει δηλωθεί ως κατοικία των εκ Βουλγαρίας Ivet C. και του Atanas C., που είναι γραμμένοι για να ψηφίσουν (εκλογικοί κατάλογοι με α/α 3 και 4 αντιστοίχως). (Φωτό 2 και 14)
Δημοφώντος 56: Προκλητική και εμφανής η εξαπάτηση. Αυτό το οικόπεδο στα Άνω Πετράλωνα έχει δηλωθεί ως κατοικία της 32χρονης Svetlana S. από τη Βουλγαρία, η οποία είναι γραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 49. (Φωτό 3)

Μυκάλης 17: Είναι ένα ακατοίκητο νεοκλασικό κτίσμα και έχει δηλωθεί ως διεύθυνση κατοικίας της Svetla S., 40 χρονών (εκλογικοί κατάλογοι διαμέρισμα α/α 47). (Φωτό 4)
Δημοφώντος 78: Παλαιό κτίσμα με σφραγισμένα παράθυρα, που, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να είναι και η κατοικία της 27χρονης Mirela C. από την Πολωνία, που είναι γραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 17. (Φωτό 5 και 13)

Αλόπης 8: Είναι ένα ακατοίκητο χαμόσπιτο, του οποίου μέχρι και η είσοδος είναι κλεισμένη από φυλλωσιές, στοιχείο που δείχνει την εγκατάλειψη. Έχει δηλωθεί ως διεύθυνση κατοικίας από τη Mariyana Y., 39 ετών, η οποία είναι γραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 141. (Φωτό 6)


Δημοφώντος 44: Είναι μια παλαιά μονοκατοικία με πράσινη αλυσοδεμένη πόρτα και η οποία δείχνει ακατοίκητη πολύ καιρό. Παρ’ όλα αυτά έχει δηλωθεί ως διεύθυνση κατοικίας της Daniela U., 36 ετών, γραμμένης στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 50. (Φωτό 7)


Κειριαδών 60: Είναι ένα κλειστό ισόγειο κατάστημα, μια κλειστή ψαραγορά (!), όπου και η διπλανή είσοδος είναι με λουκέτα. Έχει δηλωθεί ως κατοικία της Margarita I., 57 ετών, και του Kipro K., 34 ετών (α/α εκλογικών καταλόγων 54 και 73 αντίστοιχα). (Φωτό 8 και 15)


Δημοφώντος 80: Το κτίσμα φιλοξενεί μια ταβέρνα της περιοχής και όχι την Donka, 55 ετών, που είναι γραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 12. Η γυναίκα έχει άγνοια για την εγγραφή αυτή, αφού στην Ελλάδα είναι μόλις δυόμισι μήνες! (Φωτό 9)


Δημοφώντος 28: Ακόμη ένα κτίσμα ακατοίκητο με σφραγισμένη πόρτα, που έχει δηλωθεί όμως ως διεύθυνση κατοικίας της Vasilika K., 60 ετών (α/α εκλογικών καταλόγων 32). (Φωτό 10)


Μυκάλης 10: Παλαιά μονοκατοικία με σφραγισμένα πράσινα παράθυρα με ξύλα, που δείχνει σαφέστατα ότι είναι ακατοίκητη. Εχει δηλωθεί ως κατοικία της Natalia K., 25 ετών, και της Raya K., 29 ετών, (γραμμένες στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 22 και 24 αντίστοιχα). (Φωτό 11)


Μυκάλης 2: Ακόμη ένα ακατοίκητο παλαιό κτίσμα με καρφωμένα ξύλα στα παράθυρα. Η διεύθυνση αυτή είναι δηλωμένη από την Yuliya K., 31 ετών, και την Stanka P., 55 ετών (α/α εκλογικών καταλόγων 28 και 42 αντίστοιχα). (Φωτό 12)


Αλόπης 6: Στη διεύθυνση αυτή έχει δηλωθεί ακόμη ένα οικόπεδο (!) ως κατοικία δύο γυναικών από τη Βουλγαρία. Είναι η Nadezhda D., 53 ετών, και η Mariana U., 47 ετών, που είναι γραμμένες στους εκλογικούς καταλόγους με α/α 68 και 135 αντίστοιχα. (Φωτό 16)


Κειριαδών 96: Είναι ένα ισόγειο κτίσμα που έχει μόνο καταστήματα. Έχει δηλωθεί ως κατοικία της Zornitsa M., 36 ετών. (Είναι γραμμένη με α/α 83). (Φωτό 17)


Δημοφώντος 50: Είναι μια κλειστή μονοκατοικία με λουκέτο στην πόρτα, η οποία έχει δηλωθεί ως διεύθυνση κατοικίας της Boryana S., 29 ετών (α/α 44).
Για την ώρα είναι άγνωστο πώς οι μετανάστες βρέθηκαν γραμμένοι μαζικά στις περιοχές αυτές. Γνωστή, ωστόσο, και ολοφάνερη γι’ αυτό το αλαλούμ είναι η ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, αφού έδωσε διάφορες παρατάσεις, για την εγγραφή των μεταναστών, τελικά διευκρίνισε ότι μπορεί κάθε μετανάστης να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους ως κάτοικος συγκεκριμένου δήμου, αρκεί να εξασφαλίσει βεβαίωση τρίτου προσώπου που διαμένει εκεί!!!
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, όπως ομολογούν ορισμένοι από τους εγγραφέντες μετανάστες (Βούλγαροι), υπήρχε ομοεθνής τους που προσπαθούσε να συγκεντρώσει στοιχεία ( ονόματα και αριθμούς διαβατηρίων) για να καταθέσει μαζικά αιτήσεις ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου. Οι πληροφορίες λένε ότι το συγκεκριμένο πρό­σωπο ήθελε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 200 άτομα!
Ούτε είναι τυχαίο το ότι υπάρχουν μετανάστες εγγεγραμμένοι στους καταλόγους του Δήμου Αθηναίων (Πετράλωνα), για παράδειγμα, και η κατοικία τους είναι στη Λίμνη Ευβοίας. Αξιοση­μείωτο είναι πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π», υπάρχουν μετανάστες που ούτε αίτηση για εγγραφή στους καταλόγους έχουν υπογράψει ούτε σκοπό έχουν να ψηφίσουν. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι (;) εκμεταλλευόμενοι την εποπτική και οργανωτική αδυναμία του υπουργείου Εσωτερι­κών τούς μετέτρεψαν εν αγνοία τους σε ψήφους. Οι οποίοι (ψήφοι) πώς θα αξιοποιηθούν άραγε;
Η επιχειρούμενη «νοθεία» με τις εγγραφές αυ­τές έχει στηριχθεί στη νομοθεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αφορά τη δυνατότητα που έχουν να ψηφίσουν οι κάτοικοι στη χώρα μας είτε ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε ως ομο­γενείς που διαμένουν στην Ελλάδα νόμιμα ή και μετανάστες που διαμένουν τουλάχιστον δύο χρό­νια στον δήμο όπου θα ψηφίσουν και έχουν νόμι­μη άδεια παραμονής.
Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι οι «τρύ­πες» για να πραγματοποιηθούν αυτές οι εγγρα­φές στους εκλογικούς καταλόγους πρέπει να αναζητηθούν στις νομαρχίες και κυρίως στο υπουργείο Εσωτερικών. Η αδυναμία των μηχανι­σμών ελέγχου των δικαιολογητικών που αποδει­κνύουν τη διαμονή, καθώς και η δυνατότητα που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών να ισχύσει ως αποδεικτικό στοιχείο περί μονίμου κατοικίας απλώς η βεβαίωση ενός τρίτου προσώπου αξιο­ποιήθηκαν από επιτήδειους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία εγγρα­φής άλλαξε τρεις φορές μέσα στο έτος από το υπουργείο Εσωτερικών. Αρχικά η διορία έληγε στις 31 Μαρτίου του 2010, μετατέθηκε στις 30 Ιουνίου για να καταλήξουν τελικώς οι αιτήσεις των αλλοδαπών που πληρούσαν τις προϋποθέ­σεις να λαμβάνονται έως 31 Αυγούστου, ενώ, όπως προαναφέραμε, δόθηκε η δυνατότητα η μόνιμη κατοικία αλλοδαπών να βεβαιώνεται όχι από κάποια κρατική υπηρεσία, αλλά και από τρί­τους ιδιώτες.
Άγνωστοι και στα τηλέφωνα
Θα πρέπει ακόμη να σημειώσετε ότι η πιο τρα­νταχτή περίπτωση είναι αυτή μιας μετανάστρι­ας από τη Βουλγαρία, που είναι εγγεγραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους και το όνομά της φαίνεται να είναι στο 46ο εκλογικό διαμέρισμα με αύξοντα αριθμό 12. Παρουσιάζεται ως κάτοι­κος Πετραλώνων στην οδό Δημοφώντος 80. Η 55χρονη γυναίκα, όμως, είναι μια μετανάστρια που βρίσκεται για λίγους μήνες στην Ελλάδα ψά­χνοντας για δουλειά (!), γνωρίζοντας μάλιστα μό­νο λίγες λέξεις ελληνικά! Ακόμα και ο αριθμός δι­αβατηρίου φαίνεται στον κατάλογο να είναι δικός της, η ίδια όμως δεν υπέβαλε καμιά αίτηση για δικαίωμα ψήφου, αφού ξέρει ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις της συνεχούς διαμονής στην Ελ­λάδα...
Πολλά από τα τηλέφωνα που έχουν δηλώσει οι αλλοδαποί είναι είτε ανύπαρκτα είτε λάθος αριθ­μοί είτε απαντάνε άγνωστα πρόσωπα. Μερικά από τα τηλέφωνα ανήκουν όντως σε μετανάστες από τη Βουλγαρία, οι οποίοι δηλώνουν ότι ποτέ δεν υπέβαλαν αίτηση, ενώ μερικοί από αυτούς βρίσκονταν ακόμα στην πατρίδα τους! Μιλάμε δηλαδή για συστηματική παραποίηση των στοι­χείων...
Τα ερωτήματα
Ανακεφαλαιώνοντας θα πρέπει να σημειώσου­με ότι τα εικονικά στοιχεία στους νέους καταλό­γους δείχνουν την προχειρότητα στη διαχείριση των μεταδημοτεύσεων και των εγγραφών νέων ψηφοφόρων από τις κρατικές υπηρεσίες.
Είναι λοιπόν πολλά τα ερωτήματα που θα πρέ­πει να απαντήσει το υπουργείο Εσωτερικών του Γ. Ραγκούση για το θέμα αυτό, διότι, κατόπιν αυτών, είναι βέβαιο πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι οι εκλογικοί κατάλογοι που έχει εκδώ­σει το υπουργείο και έχουν αναρτήσει οι νομαρ­χίες περιέχουν χιλιάδες εγγραφές με παραποιη­μένα στοιχεία.
Και βεβαίως προκύπτει εύλογα το ερώτημα τι ακριβώς έχει συμβεί στους εκλογικούς κατα­λόγους ολόκληρης της χώρας. Οι φωνές για τις μεταδημοτεύσεις σκοπιμότητας συνεχώς αυξά­νονται με τους αλλοδαπούς κατοίκους ή μη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους μετανάστες και τους ομογενείς σε πρώτο πλάνο – κατά κανόνα δε ως θύματα ή εργαλεία απάτης εν αγνοία τους. Φαί­νεται ότι ένα ξέφρενο πάρτι έχει αρχίσει. Στην Ελ­λάδα του 2010 φαίνεται ότι οι νοθείες και οι αλ­χημείες συνεχίζονται ως πατροπαράδοτο έθιμο.

http://www.topontiki.gr/articles/view/11001
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου