ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ

Φαίνεται, έχει εδραιωθεί η πεποίθηση σ’ όλους τους πολίτες ότι, η κατάρρευση της χώρας πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Τα ψέματα της κυβέρνησης και του εντελώς ακαταλλήλου υποτιθεμένου πρωθυπουργού, δεν μπορούν πλέον να γίνουν αποδεκτά από τους πολίτες. Οι δημοσκοπήσεις, έστω και κατά παραγγελία, των προσκειμένων στην ΠΑ.ΣΟ.Κακή συμμορία και στην κυβερνητική καμαρίλα εταιριών, δίδουν αποτελέσματα απογοητευτικά για το συνονθύλευμα που αποκαλείται κυβέρνηση. Η ψαλίδα, ύστερα από το τεράστιο άνοιγμα, ξανακλείνει.

Ξανακλείνει υπέρ ποίου; Συνήθως, είναι πολιτικός κανόνας, εκείνος που ωφελείται από τη φθορά της κυβέρνησης είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Εδώ δεν συμβαίνει αυτό. Κατρακυλάει η κυβέρνηση, δεν ενισχύεται, όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση. Ελάχιστα ενισχύονται δύο από τα Κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, ο ΛΑ.Ο.Σ και το ΚΚΕ. Οι λαϊκές μάζες, απογοητευμένες από τη συμπεριφορά των πολιτικών των δύο Κομμάτων εξουσίας, απομακρύνονται και παραμένουν ανένταχτες.

Ελάχιστοι ήταν εκείνοι, οι οποίοι, στις προηγούμενες εκλογές είχαν την αισιοδοξία ότι κάτι θα άλλαζε με κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Οι Έλληνες έχουν πολλά ελαττώματα αλλά δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει κανένας ως αφελείς. Ούτε ως πολιτικώς άσχετους. Για όλους τους Έλληνες η πολιτική είναι μία επιπλέον ενασχόληση. Και οι πολιτικές αναλύσεις που κάνουν, ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν την κατάλληλη προς τούτο παιδεία και εμπειρία, δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Γνώριζαν, λοιπόν, το τι θα έφερνε η νέα κυβέρνηση.

Ο Καραμανλής έκανε τα πάντα για να χάσει τις εκλογές. Αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών των ανθρώπων οι οποίοι είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους σ’ αυτόν το 2004. Είχαν κουραστεί και αγανακτήσει με την ασυναρτησία και τη ρεμούλα που επικρατούσε με την κυβέρνηση Σημίτη. Τα σκάνδαλα και η καταλήστευση του δημοσίου χρήματος είχαν ξεπεράσει κάθε όριο. Η σπατάλη σ’ όλους τους τομείς, ιδίως με τα ολυμπιακά έργα και τους εξοπλισμούς, έδειχναν σημεία ρωμαϊκής διαφθοράς. Ο Κώστας Καραμανλής, σ’ εκείνη την κραιπάλη, φάνταξε ως ο σωτήρας. Και ο λαός του έδωσε την έγκριση να κυβερνήσει.

Έδωσε στον Καραμανλή ο λαός, την εξουσιοδότηση, να βάλει τάξη στην διαχείριση των δημόσιων πραγμάτων, να ανακόψει την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό και να στείλει στη δικαιοσύνη, να λογοδοτήσουν οι διαπράξαντες αδικήματα σε βάρος της. Ο Καραμανλής είχε τα προσόντα. Οι ομιλίες του στη Βουλή, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδειχναν άνθρωπο συγκροτημένο, με δομημένο, ορθό λόγο, με θάρρος, με θέληση, με αποφασιστικότητα. Η οικονομική του κατάσταση και το παρελθόν του ήταν εγγύηση ότι δεν θα ακολουθούσε άλλον δρόμο παρά εκείνον της ηθικής. Θα καθάριζε τη βρόμα και θα τιμωρούσε παραδειγματικώς εκείνους που καταλήστευσαν τον λαό με το Χρηματιστήριο, με τις αγορές παλιοσιδερικών που τα ονόμασαν οπλικά συστήματα, με το δεκαπλασιασμό των ολυμπιακών έργων, άχρηστων για την ανάπτυξη της χώρας και για μια νέα πορεία χωρίς τον κίνδυνο της καταστροφής. Και, αντ’ αυτών;

Αντ’ αυτών, όχι μόνο δεν έκανε τίποτε, αλλά οδήγησε τη χώρα με μεγαλύτερη ταχύτητα στη διαφθορά, με σκάνδαλα, με ρεμούλες, με ανικανότητα, με ασυναρτησία. Έδειξε τέτοια απραξία και ατολμία, ώστε διερωτάται κανείς, τι συνέβη; Αυτός πράγματι ήταν ο Καραμανλής ή εκτελούσε εντολές αφεντικών, με σκοπό να έλθει στην εξουσία ο ελάχιστος Παπανδρέου για να καταστρέψει τη χώρα, σύμφωνα με το παλαιό σχέδιο Κίσινγκερ; Είναι δυνατόν, ένας άνθρωπος σαν τον Καραμανλή, έχοντας την περίοδο εκείνη τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού με το μέρος του, να μην τολμάει να κάνει ούτε ανασχηματισμό και να στείλει εκεί που έπρεπε τους ανίκανους και ακατάλληλους για υπουργούς, ανθρώπους της συμφοράς; Όλοι διερωτώμαστε, τι συνέβη;

Ο Καραμανλής έχασε τις εκλογές, ύστερα από τις δικές του ενέργειες και ήλθε ο καταστροφέας. Άνθρωπος χωρίς καμία εθνική ευαισθησία, χωρίς καμία ικανότητα, φέρων μόνο ένα Ελληνικό όνομα, όχι από εκείνα που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην πατρίδα, αν εξαιρέσει κανείς εκείνες του Γεωργίου Παπανδρέου κατά την πρώτη του πρωθυπουργία το 1944. Έβαλε την Ελλάδα στον δρόμο της καταστροφής, με βάση σχέδιο που είχε εκπονηθεί σε ξένα κέντρα αποφάσεων. Αποδεικνύεται σήμερα από δηλώσεις κορυφαίων ξένων παραγόντων της πολιτικής και οικονομικής ζωής ότι, ο Παπανδρέου είχε προαποφασισμένη την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ, για λόγους που εκείνος και ο βοηθός λογιστού και υπουργός του της Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου, γνωρίζουν.

Η διάγνωση είναι πλέον σαφής. Η Ελλάδα βαδίζει στον γκρεμό. Η κατάρρευση είναι εγγύς. Η πείνα θα απειλήσει τη μεγάλη μάζα του λαού που δεν έχει εναλλακτική λύση και έχει δομήσει έτσι τη ζωή του ώστε να ζει στις πόλεις και να μην έχει σχέση με την παραγωγή. Τα πεινασμένα λεφούσια της Αφρικής και της Ασίας, που καταφθάνουν καθημερινώς χωρίς κανένα εμπόδιο και χωρίς κανένα έλεγχο στη χώρα μας, θα οξύνουν το πρόβλημα και θα εμποδίσουν κάθε δυνατή λύση. Τα λεφούσια αυτά τα θεωρεί η Αριστερά ως μέσο για να καταλάβει την εξουσία. Γι’ αυτό κατά κύριο λόγο τα υποστηρίζει. Νομίζει ότι, εκεί θα στρατολογήσει τις δυνάμεις της, αφού στον Ελληνικό λαό αποτελεί ανύπαρκτη μειοψηφία. Και η αξιωματική αντιπολίτευση;

Δώσαμε στον Αντώνη Σαμαρά, στις περασμένες εσωκομματικές εκλογές, την εξουσιοδότηση, να μας απαλλάξει από το μητσοτακέϊκο μίασμα, να εκκαθαρίσει το Κόμμα από τα αποδεδειγμένως ανίκανα και ακατάλληλα στοιχεία, να ενεργοποιήσει ό,τι καλό και ικανό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και να σαλπίσει προσκλητήριο όλων των υγειών πολιτικών Δυνάμεων, των δυναμένων να προσφέρουν στη χώρα σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή. Να βγει ο ίδιος στον λαό και να τον ενημερώσει, με αδρές κουβέντες να του πει τι συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας και να ζητήσει συστράτευση όλων των Ελλήνων. Να αποκαλύψει τον κίνδυνο, που γνωρίζει καλώς ότι είναι ante portas, να προτείνει λύσεις και να απαιτήσει να ξεκουμπιστεί αμέσως από την εξουσία η παρούσα κυβέρνηση και να παραδώσει σε διευθυντήριο αποτελούμενο από προσωπικότητες με επικεφαλής τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ως προσωρινή λύση. Να λειτουργήσει με αναγκαστικούς νόμους μέχρι την επεξεργασία νέου Συντάγματος και τότε να προχωρήσει σε εκλογές, αποκλείοντας τη συμμετοχή σ’ αυτές ανθρώπων που ενεπλάκησαν σε πράξεις που έβλαψαν το κράτος, ασχέτως εάν, με ειδικούς νόμους, απέφυγαν την τιμωρία.


Τι έκανε ο Σαμαράς από όλα αυτά;


Άλλαξε το σήμα του Κόμματος και εγκαταστάθηκε σε πιο άνετα γραφεία. Τοποθέτησε κάποιον δημοσιογράφο ως εκπρόσωπο του Κόμματος, να ψελλίζει μερικές αντιπολιτευτικές λέξεις, για την τιμή των όπλων και εκεί εξαντλείται η αντιπολίτευση. Άδικα διερωτώμαστε:


Μήπως όλοι είναι στο κόλπο;ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ


Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. apopsis

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

13 σχόλια :

 1. Ανώνυμος2/28/2011 11:35 π.μ.

  ΟΛΟΙ,ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΛΠΟ!ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος2/28/2011 12:22 μ.μ.

  εμ, τα θελει ο πισινος μας, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν κανουν τιποτα, τα κομματα της αριστερας σε εμφύλιο θα μας πάνε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος2/28/2011 12:52 μ.μ.

  I KATASTASI EINAI APELPISTIKH,MAS ODIGOUN SE EMFYLIOPOLEMIKES KATASTASEIS.TWRA SKEFTONTAI AFOY TA EFGAN KAI TA LEHLATHSAN NA APWLYSOYN XILIADES DIMOSIOYS YPALLILOUS POY SIMAINEI EKATOMMYRIA ANERGOUS KAI ASYLLIPTI FTWXEIA GIA MEGALA TMIMATA TOY ELLHNIKOY PLYTHISMOU.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εάν εξέταζε το φαινόμενο της "εξέλιξης" από τη Μεταπολίτευση ως σήμερα ο ίδιος ο Δαρβίνος, θα ανησυχούσε πολύ για την ίδια του τη θεωρία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος2/28/2011 1:34 μ.μ.

  Μηπως ο Καραμανλης δεν ηταν ΠΟΤΕ αξιος απλως τα ΜΜΕ του εφτιαξαν μια εικονα που βολευε την περιοδο εκεινη....εγω ποτε δεν ειδα στην βουλη εναν ικανο Καραμανλη....ενα βοδι εβλεπα....εναν αχρηστο οπως τα περισσοτερα παιδια πολιτικων η συγγενων τους που εχουν αγορασει πτυχια στο εξωτερικο και δεν εχουν δουλεψει ποτε....ακομα και ο γαμος του μου εμοιαζε συμφωνια μεταξυ 2 ανθρωπων για να πουλησει την εικονα του οικογενειαρχη αφου πρωτα ειχαν ακουστει ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑ.
  Μπορω να ομολογησω οτι ο Παπανδρεου με επεισε περισσοτερο οτι ηταν ικανος....δυστυχως την πατησα....τωρα που δεν με πειθει κανεις.....τους βλεπω και τους 300 σαν διαβολους...αν μου πεις οτι επεσε βομβα και τους εξαφανισε θα χαρω μαλλον....πραγματικα αν γινουν αυριο εκλογες δεν θα ξερω τι να ψηφισω(σαφως τιποτα απο αυτα που ειναι μεσα στην βουλη....το ειπαμε...)αν εβαζαν μια ομαδα απο το εξωτερικο να κυβερνηση ισως το προτιμουσα πολυ περισσοτερο αν εφερναν και δικαστες μαζι τους να δικασουν οσους κυβερνησαν αυτη την χωρα.....δεν θα με ενοιζε να γυριζα και στο χωριο μου κ.τ.λ ΑΡΚΕΙ να πληρωσουν τα γομαρια ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. κατοικος αγ.παντελεημονα2/28/2011 3:01 μ.μ.

  αυτο που λεει ο 1.34 μμ εχει απολυτο δικιο,το χειροτερο απο ολα ειναι οτι δεν υπαρχει καποιος στον οριζοντα για να βασιστεις πανω του,αυτο που ρωταω εγω ειναι το εξης,εστω οτι γινονται εκλογες αυριο,και τους διωχνουμε ολους απο μεσα,ποιος θα κυβερνησει αυτην τη χωρα?δυστυχως δεν υπαρχει καποιος στον οριζοντα,και μην αρχιζουν να μου λενε για ΧΑ,γιατι καλος ο μιχαλολιακος αλλα οχι για πρωθυπουργος,για να ειναι στη βουλη ναι,αλλα μεχρι εκει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. καλησπερα σε ολους κ ειδικα στον φιλο apopsis
  προσυπογραφω την αναρτηση του κυριου Κουτσουκαλη..δυστυχως αυτο φαινεται..πως ολοι τους ειναι στο κολπο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος2/28/2011 5:59 μ.μ.

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΕΔΩ ΧΑΝΟΝΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ,ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ.ΤΩΡΑ ΠΑΕΙ,ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος2/28/2011 7:17 μ.μ.

  Μια ερωτηση να κανω. Ποιος ο λογος να αναθεωρηθει το συνταγμα την παρουσα στιγμη; Ποιος εμπιστευεται τα σημερινα πολιτικα κομματα να τους αναθεσει κατι τοσο σημαντικο; Το συνταγμα, με τις οποιες ατελειες του και οσο κι αν το αγνοουν η το παραβιαζουν, μοιαζει να ειναι το εσχατο μεσο προστασιας του Ελληνικου λαου. Ποιος μπορει να εμπιστευθει την αναθεωργση του στον Τζεφρακι, τον Καρατζαführer, τον Αντωνακη το Αλεκακι η τον Αλεξακη; Ολοι τους ειναι στο κολπο, αυτο το ξερουν και οι πετρες.

  Η επερχομενη χρεοκοπια ειναι προσχεδιασμενη και το μνημονιο αποσκοπουσε στην υποθηκευση της Ελλαδος. Χωρις το μνημονιο οι δανειστες θα εχαναν τα χρηματα τους, τωρα θα κατασπαραξουν την δημοσια περιουσια και την Ελληνικη γη. Αυτος ηταν ο ρολος του Παπανδρεου και τον επαιξε συνειδητα, μη σκεπτομενος πως μαζι με τη χωρα θα χαθει και το αδειο του κεφαλι. Γιατι δε θα μεινει ατιμωρητος και δε θα βρει τοπο να κρυφτει αν κανει ολα οσα σχεδιαζει.

  Αυτο που προεχει αυτη τη στιγμη ειναι να ξεκουμπιστει η κυβερνηση των προδοτων πριν προλαβει να τα ξεπουλησει τα παντα. Αν εχει μεινει τιποτα απουλητο η ανυποθηκευτο. Η συνταγματικη αναθεωρηση μπορει και πρεπει να περιμενει. Αυτοι το μονο που ειναι ικανοι να κανουν ειναι να κατοχυρωσουν συνταγματικα το ξεπουλημα μας. Αυτη ειναι η αποστολη τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος2/28/2011 7:42 μ.μ.

  Απαντώ στον σχολιαστή 7:17. Ποιός είπε να ανατεθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος στους σημερινούς πολιτικούς; Γράφω να ανατεθεί σε Διευθυντήριο η άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας, να λειτουργήσει με αναγκαστικούς νόμους, να αναθεωρήσει το Σύνταγμα, το Διευθυντήριο δηλαδή, καί να προχωρήσει σε εκλογές. Να απαγορευθεί δε, η συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές σε ανθρώπους που έβλαψαν καθ' οιονδήποτε τρόπο τη χώρα. Ζητώ ακόμα, την τοποθέτηση επικεφαλής του Διευθυντηρίου, του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Νομίζω υπήρξα σαφής, μην εκτρέπετε τα πράγματα. ΝΚ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος2/28/2011 8:04 μ.μ.

  Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα
  ενας ανώνυμος σκεπτόεμνος .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος2/28/2011 9:02 μ.μ.

  @7.42 Σας ευχαριστω για τη διευκρινηση. Ειθε να γινουν οπως τα λετε. Ακομα καλυτερα, να απαγορευτει η συμμετοχη στα κοινα στους συγγενεις των προδοτων για πολλες γενεες. Μονο, φοβαμαι πως, αυτο προυποθετει μια μικρη επανασταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος2/28/2011 9:41 μ.μ.

  Eγώ έως και το 2004 ψήφιζα ΝΔ. Το 2007 απείχα, ενώ το 2009 ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΝ και τα δύο χέρια ψήφισα ΠΑΣΟΚ.
  Πλέον δεν ξαναψηφίζω κανένα κόμμα του κυνοβουλίου, αλλά θα πάω στη Χρυσή Αυγή. Όχι ότι πιστεύω να κάνει θαύματα, όμως δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή