ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ : 
(έτσι όπως τα παρουσιάζουμε, σφαιρικά και κατανοητά, κανείς άλλος δεν τα παρουσιάζει)Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Διαβάστε όλες τις απόψεις και βγάλτε κι εσείς τα συμπεράσματα σας. Μην πιστεύετε πάντως πως έχουμε έστω και μια ελπίδα σωτηρίας ως κράτος αν αυτό το φαινόμενο διαφθοράς καλυμμένο με άκρως επικίνδυνους καθαρά ψευδοσυνδικαλιστικούς μανδύες δεν εκλείψει…
Εμείς πιστεύουμε ακόμα, πως μόνο η παρακάτω συνέντευξη είναι αυτοενοχοποιητική και αναδεικνύει το σκάνδαλο εις βάρος όλου του Ελληνικού κράτους..
Με πλήρη ειλικρίνεια και με γνώμονα μόνο την αλήθεια προσπαθούμε να καλύψουμε απολύτως σφαιρικά το θέμα.
Τα συμπεράσματα και σχόλια μας είναι απογοητευτικά αλλά ειλικρινή και υπεύθυνα και αίρουμε την οποιαδήποτε ανωνυμία μας (Team apopsis) εάν προκληθούμε ακόμα έστω και με εξώδικο !!!

Σας παραθέτουμε τη συνέντευξη αυτούσια, όπου όμως με διαφορετικά έντονα και ευκρινώς διαφορετικά γράμματα είναι τα δικά μας «εμβόλιμα» σχόλια :

νίκος Φωτόπουλος
«Να ανοίξουν οι λογαριασµοί της ΓΕΝΟΠ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δεν βλέπει πουθενά προκλητική σπατάλη σε ταξίδια, γεύµατα και άλλες δαπάνες πολλών χιλιάδων ευρώ και ρίχνει το φταίξιµο στις διοικήσεις της ∆ΕΗ που δεν ζητούσαν συνοδευτικά έγγραφα για τα τιµολόγια
Μπλόκο στη µετοχοποίηση µε οµαδικές αγωγές κατά του Δηµοσίου γιατα ενσωµατωµένα ασφαλιστικά δικαιώµατα των εργαζοµένων στην περιουσία της ΔΕΗ θα επιχειρήσει η ΓΕΝΟΠ, όπως προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» οπρόεδρός της Νίκος Φωτόπουλος. Αν και καλεί τον εισαγγελέα να ανοιχθούν οι λογαριασµοί όλων των στελεχών της ΓΕΝΟΠ, της τωρινής αλλάκαι παλαιότερων διοικήσεων, αρχίζοντας από τον δικό του, δεν... βλέπει πουθενά προκλητική σπατάλη σε ταξίδια, γεύµατα και άλλες δαπάνες πολλών χιλιάδων ευρώ. Πετάει όµως το µπαλάκι στις εκάστοτε διοικήσεις, ότι αυτές «ξεχνούσαν» να ζητήσουν τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα για τις δαπάνες αυτές. Δηλώνει αντίθετος στην όποια µετοχοποίηση, φέρνοντας σαν επιχείρηµα ότι την τελευταία δεκαετία, οπουδήποτε στην Ευρώπη άνοιξε η αγορά, τα τιµολόγια ρεύµατος αυξήθηκανώς 90%, έναντι 38% στην Ελλάδα.

Λέτε συχνά ότι σε όποια χώρα εισήλθαν µαζικά ιδιώτες στην αγορά ηλεκτρισµού τα τιµολόγια εκτοξεύθηκαν...

Τα στοιχεία δείχνουν ότι την τελευταία δεκαετία, σεόσες χώρες της Ε.Ε. άνοιξε η αγορά σειδιώτες, τα τιµολόγια αυξήθηκαν από 24%ώς 90%, όταν στην Ελλάδα η αντίστοιχη αύξηση ήταν 35%-38%, φυσικά λόγω και του φθηνού, ακόµη, λιγνίτη. Αυτό είναι και το βασικό µας επιχείρηµα κατά της µετοχοποίησης. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουµε να πείσουµε την κυβέρνηση, αφού δεν ακολουθεί πλέον σοσιαλιστική πολιτική, αλλά ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Το λέω χωρίς να θέλω να αναφερθώ σε υπουργούς. Αν δεν την πείσουµε, οι απεργίες θα ξεκινήσουν πολλές ηµέρες πριν πάει το σχετικό νοµοσχέδιο στη Βουλή. Παράλληλα ετοιµαζόµαστε να καταθέσουµε αγωγές εναντίον της Πολιτείας, γιατί οι εργαζόµενοι έχουν ενσωµατωµένα στα πάγια της ΔΕΗ 12 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά τους δικαιώµατα…

(Και λάθος στοιχεία επ ωφελεία του αναφέρει αλλά γίνεται και απλός εκβιαστής : «Αν δεν την πείσουµε, οι απεργίες θα ξεκινήσουν πολλές ηµέρες πριν πάει το σχετικό νοµοσχέδιο στη Βουλή» Δηλαδή : Ή κάνετε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ θέλουμε «εμείς» ή βυθίζουμε τη χώρα στο σκοτάδι. Καλός συνδικαλισμός… Τι άλλο θα ζητήσει ; Να παραιτηθεί υπερ αυτού η κυβέρνηση και να μας κυβερνήσει ειδάλλως θα… μας αλλάξει τα φώτα ; )

Θα διεκδικήσετε τα ποσά αυτά;
Η ίδια η Πολιτείαέχει αναγνωρίσει ότι η ενσωµατωµένη ασφαλιστική περιουσία των εργαζοµένων στα πάγια της ΔΕΗ ανέρχεται σε 11,9 δισ. ευρώ. Το 1999 η Πολιτεία, προκειµένου να µετοχοποιήσει τη ΔΕΗ, ανέλαβε να την υποκαταστήσει έναντι των υποχρεώσεών της προς τους ασφαλισµένους της. Οµως δεν είναι συνεπής απέναντιστη δέσµευσή της και καταβάλλει µέσω τουπροϋπολογισµού λιγότερα απ’ όσαθα έπρεπε. Αναθέσαµε λοιπόν σε νοµικό γραφείο να καταθέσει αγωγές εναντίον της, ζητώντας να επιστρέψει στη ΔΕΗ η ασφαλιστική υποχρέωση. Ισως διεκδικήσουµε και τµήµα από τα 11,9 δισ. ευρώ της ενσωµατωµένης στα πάγια ασφαλιστικής µας περιουσίας, µε τα οποία χρηµατοδοτήθηκε από το 1966 ώς σήµερα η ανάπτυξη της ΔΕΗ.

(Ξέρετε τι ισχυρίζεται ; Ότι βρέξει χιονίσει και δε πάτε να πνιγείτε εμείς θα απαιτήσουμε από το κράτος αυτά που εμείς υπολογίζουμε ότι θέλουμε. Το ασφαλιστικό όντως είναι τεράστιο πρόβλημα. Ο κύριος αυτός όμως μπορεί να είναι και μεγαλύτερο πρόβλημα με την εκβιαστική μεθοδολογία του. Γιατί, και νομικά και νόμιμα τα διεκδικούν, αλλά αν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις των «άλλων», - δικαιοσύνης, πολιτείας - τότε απειλούν να βυθίσουν και τη χώρα στο σκοτάδι. Και ο σκύλος χορτάτος γι αυτούς και η πίττα άρτια. Λαμπρά !)

Το πόρισµα Ρακιντζή λέει ότι από το 2004 και µετά η ΓΕΝΟΠ εισέπραξε γύρω στα 24 εκατ. ευρώ. ∆ικαιολογούνται τέτοια ποσά για τα λειτουργικά σας έξοδα, µήπως µε τον τρόπο αυτό οι εκάστοτε διοικήσεις σάς εξαγόραζαν;

Το συνολικό ποσό αντιστοιχεί σε 5,7 ευρώ ανά εργαζόµενο τον µήνα, για να µη δηµιουργούµεεντυπώσεις.

( Μα τι λέτε κύριε! Να μη δημιουργούμε εντυπώσεις… Κι αν κάποιος πάρει όχι 5,7 ευρώ αλλά ένα 1 ευρώ από κάθε Έλληνα η εντύπωση μας πάντως θα είναι ότι έχει «τσεπώσει» 10.000.000 ευρώ, η εντύπωση μόνο… όχι ότι τα «τσέπωσε» ή τα «εφαγε», προς Θεού )

Κοιτάξτε, δέχοµαι ότιείναι πολλά πράγµατα που ωςΓΕΝΟΠ πρέπει να ξανακοιτάξω. Δέχοµαι ότι πρέπει να είµαστε πολύ πιο προσεκτικοί και τυπικοί, ώστε να µηδίνουµε δικαίωµα σε κανέναν να ασκεί κριτική εις βάρος τουσυνδικάτου µας. Αλλά ρωτώ, αν η ΓΕΝΟΠ δεν πήγαινε στη ΔΕΗ σωστό τιµολόγιο, θα εκταµίευαν οι διοικήσεις τα χρήµατα; Προφανώς και όχι.

{ Αυτά βγαίνουν και λένε τώρα αφού πριν δίνανε εντολές και… γενηθήτω το θέλημα τους… και αδειάζανε ταμεία (εκταμίευσις κομψά Ελληνιστί). Σε λίγο θα μας βγει και Άγιος Προστάτης. Λίγο ακόμη θέλει. Τώρα τι είδους Προστάτης ρωτήστε τον ίδιο… }

Τα εκταµίευαν ωστόσο, όπως αναφέρει το πόρισµα…
Κατά την άποψή µου, αν οι διοικήσεις της ΔΕΗήθελαν κάποιο επιπρόσθετο στοιχείο, µπορούσαν να µας το έχουν ζητήσει. Συµφωνώ ότι πρέπει να υπάρχουν και συνοδευτικά έγγραφα, λίστα µε τα ονόµατα όσων πήγαν ταξίδι, περιγραφή του σκοπού. Αλλά οκ. Ρακιντζής δεν έκανε τον κόπο να µαςτηλεφωνήσει και να τα ζητήσει. Οποτε θέλει µπορούµε να του τα δώσουµε. Σε κάθε περίπτωση, εγώ θα ζητήσω από τον εισαγγελέα να ανοίξουν οι λογαριασµοί όλων των στελεχών της ΓΕΝΟΠ που έχουν περάσει από το Δ.Σ. του συνδικάτου,από το 1999 έως σήµερα. Και πρωτίστως θα ζητήσω το άνοιγµα των λογαριασµών και η εξέταση του πόθενέσχες να ξεκινήσει από µένα.

( Προετοιμάζει το έδαφος γι αυτό που εν καιρώ θα τους εξαναγκάσει η δικαιοσύνη να πράξουν… θα ζητήσει από τον εισαγγελέα λέει … Εμείς να δούμε τι θα του ζητήσει ο εισαγγελέας και πόσο τότε θα συμφωνεί. Να θυμάστε πάντως πως όλα αυτά τα «ταξίδια» έγιναν δεν έγιναν είναι λεφτά του Ελληνικού λαού, ναι ή όχι ; Το θέμα είναι ότι 25.000.000 πέταξαν είτε με ταξίδια είτε όχι. Εφόσον «πέταξαν» το πόθεν έσχες του υπεύθυνου αυτού κυρίου περνά σε δεύτερη μοίρα : Τα λεφτά χαθήκανε ναι ή όχι ; Τώρα αν έχετε ή δεν έχετε την ικανότητα να τα εξαφανίζετε ως μάγοι ουδόλως ενδιαφέρει τον Ελληνικό λαό. Το θέμα είναι ότι τα λεφτά ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ, κύριε, των πυροτεχνημάτων και των Φώτων )

Το 2008, µε απόφασητου τότε δι ευθύνοντος συµβούλου Τάκη Αθανασόπουλου, η ΔΕΗ χρηµατοδότησε τη ΓΕΝΟΠ µε 300.000 ευρώ για τη σύνταξη µελέτης σχετικά µε την αναδιάρθρωση της εταιρικής δοµής της επιχείρησης. Η µελέτη ουδέποτε παραδόθηκε, αλλά και τα χρήµατα ουδέποτε επιστράφηκαν...

Η µελέτη µάςπαραγγέλθηκε, και ευθύς αµέσως η διοίκηση της ΔΕΗ άλλαξε στρατηγική και εγκατέλειψε τις αποφάσεις που είχε πάρει για τη δηµιουργία θυγατρικών και τον διαµελισµό της επιχείρησης. Αρα, εξέλειπε ο λόγος για να γίνει η µελέτη.

(…μας παραγγέλθηκε και ευθύς αμέσως… Μεγαλύτερη τελικά ευθύτητα στην απάτη είναι ποτέ δυνατόν να υπάρξει ; )

Τα χρήµατα γιατί δεν τα επιστρέψατε;

Επειδή τα χρήµατα αυτά, µε απόφαση του διοικητικού συµβουλίου της ΓΕΝΟΠ αξιοποιήθηκαν για ενηµερωτικές εκδηλώσεις και συνεδριάσεις στην περιφέρεια προς τους εργαζόµενους της ΔΕΗ σχετικά µε τις προθέσεις της διοίκησης να διαµελίσει τη ΔΕΗ. Αλλωστε ποτέ η τότε διοίκηση της ΔΕΗ, ούτε η επόµενη δεν µας τα ζήτησε πίσω...

( 1ον Αν σας τα ζητήσουν πίσω πόσες ασφάλειες θα απειλήσετε ότι θα ξηλώσετε για να βυθίσετε τη χώρα στο σκοτάδι είπατε ; 2ον Περισσότερο απλούστερη ομολογία ότι τα φάγαμε διανθισμένη με ολίγον ξύλινο δήθεν συνδικαλιστικό λεξιλόγιο δεν γίνεται. Αν αυτό ΔΕΝ είναι πρόκληση τότε τι είναι «πρόκληση» ; )

Δέχοµαι ότι πρέπει να είµαστε πολύ πιο προσεκτικοί και τυπικοί, ώστε να µη δίνουµε δικαίωµα σε κανέναν

( λες και δίνει ο κύριος εξηγήσεις για ερωτικό καβγαδάκι για τα εκατομμύρια, φοβερή και του τύπου... «θα» εκ των υστέρων δηλαδή δήλωση μελλοντικής υπευθυνότητας : Στο μέλλον θααά ειμαστε "καλά παιδιά". Έξοχα !)

Δείτε και σε φωτογραφία τη συνέντεξη : (με κλικ μεγαλώνει η φωτό)…ή αν θέλετε διαβάστε εκεί και τα σχόλια των αναγνωστών να δείτε πως όλοι έχουν πάρει χαμπάρι το θέατρο.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4628543

Team Apopsis
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. apopsis

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος4/30/2011 8:33 π.μ.

  Στην υπερβολή ,στην διαφθορά ,διαφορετικά στάδια της αυτής διαδικασίας ο συνδικαλισμός έφτασε να θεσμοθετήσει ,ομού μετα της εκτελεστικής εξουσίας τρόπους < επίσημης> δωροδοκίας .Προς εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης .Δηλαδή η εκτελεστική εξουσία όχι τυχαίως έδωσε ,έδινε τόσα εκατομμύρια στους συνδικαλιστές.Κάτι έπαιρνε πίσω.
  Αρα το σκάνδαλο ξεκινάει απο εκεί .Απο την μίζερη και ανήθική συμφωνία των δύο πλευρών .
  Ενας ανώνυμος σκεπτόμενος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος4/30/2011 9:28 π.μ.

  Προσοχή επείγον για όλους τους Έλληνες
  Στις 28/4/2011 , μαζί με την απολογία του Τσοχατζόπουλου , στημένο το παιχνίδι στη βουλή , ψηφίστηκε η τροπολογία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα .
  Έτσι τον Ιούλιο θα ψηφιστεί στη βουλή και χωρίς κανένα πρόβλημα κανονικά ο νομός για 50% μειωμένους μισθούς σε πρώτη φάση .
  Όπως καταλαβαίνουν οι νοήμονες πολίτες όλο το παιχνίδι με την παραπομπή του Τσοχατζόπουλου παίχτηκε για να ψηφιστεί η τροπολογία για το νέο ενιαίο μισθολόγιο δημοσίου και ιδιωτικού τομέα , σύμφωνα με τις εντολές που έδωσε το Δ.Ν.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος4/30/2011 4:30 μ.μ.

  Όλα γίνονται βάσει σχεδίου....
  Πουλημένοι και διεφθαρμένοι συνδικαλιστές και πουλημένοι δημοσιογράφοι δίνουν πάτημα στην χούντα των Εβραιοπασόκων
  Το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο..
  Οι "συνδικαλισταράδες" θα κατεβάσουν τους διακόπτες, η "κοινή γνώμη" με την υποστήριξη των πουλημένων ΜΜΕ θα στραφεί εναντίον τους και ώς δια μαγείας ω τι λύτρωσις!:
  Ξεπούλημα της Εθνικής Περιουσίας στους τοκογλύφους για να απαλλαγούμε από τους "συνδικάλες" που κατεβάζουν διακόπτες....
  Εάν πέσει η ΔΕΗ θα πέσει όλος ο Δημόσιος Τομέας.
  Θα σας δω μεθαύριο που θα κλαίτε όταν το ρεύμα πάει 100% επάνω και τα λεφτά όλων μας αντί για μερικά εκατομμύρια στην τσέπη της ΓΕΝΟΠ κατά δισεκατομμύρια στην τσέπη των Πολυεθνικών (χώρια τους χιλιάδες ανέργους ΔΕΗτζίδες).

  ΑπάντησηΔιαγραφή