Οι αγανακτισμένοι καπελώνονται και από αυτούς που δήθεν τους προστατεύουν!

Προσπάθησα να μην εκφέρω γνώμες τόσο καιρό για τους αγανακτισμένους. Γιατί απλά καταλαβαίνω τι σημαίνει αγανάκτηση.. Σήμερα όμως διαπίστωσα πως, χωρίς να το καταλαβαίνουν καπελώνονται - κάτι που είναι φυσικό, όταν μιλάμε για μη οργανωμένα κινήματα - ευάλωτα σε όποιον τα προσεγγίσει καλύτερα (προπαγάνδα του όχλου).

Γράφω αυτό το άρθρο λοιπόν κι εγώ, αγανακτισμένος, απλά για να προειδοποιήσω όσους σκεπτόμενους αγανακτισμένους, δεν θέλουν λόγο συναισθηματικής φόρτισης (όταν είσαι με τον όχλο, νιώθεις ικανός για τα πάντα και έτσι είσαι και ανοικτός στα πάντα) να πάρουν θέσεις σε πράγματα που σε κανονικές συνθήκες όχι μόνο θα τους ξένιζαν αλλά και θα τους έβρισκαν απέναντι....

Παρακολουθείστε τι λέει ο κ. Καζάκης στη ομιλία του στο βίντεο στο τέλος του άρθρου....

Πέρα από την αισχρή επίθεση, και χωρίς στοιχεία κατά του Γεωργιάδη, ο ίδιος λέει τα εξής:

"Κι αν θέλει να μετρήσει την δημότικότητά του και την απήχησή του στο λαό, να κατέβει κάτω στο Σύνταγμα, να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος." - Δημοκρατικότατη αντίληψη έχει ο Καζάκης!.. Δεν μετράει το πόσους ψήφους παίρνει κάποιος, αλλά το πόσοι θα τον χειροκροτήσουν σε συγκεντρώσεις αγανάκτησης οι οποίες μάλιστα δεν νομίζω να ξεπερνούν το 10-15% του πληθυσμού πανελλαδικά!...

"Είναι φυσιολογικό να είναι δοσίλογος γιατί και η ιδεολογία του .... από τους δοσίλογους κατάγεται"... Δηλαδή όποιος έχει πατριωτική-δεξιά ιδεολογία (και όχι κομμουνιστικού τύπου) είναι δοσίλογος για τον κ. Καζάκη;...


Η παραδοχή του καπελώματος εκ των έσω!:

"Όποιος πραγματικά είναι με το λαό, είναι ΜΕ το λαό, δηλαδή κάτω, μαζί του, προσπαθεί να τον εμψυχώσει, προσπαθεί να του δώσει επιχειρήματα, να του δώσει κατεύθυνση."..... Αν αυτό δεν λέγεται ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ, όπου κάποιος τους θεωρεί βλάκες και χωρίς επιχειρήματα και κατεύθυνση και πάει να τους μπολιάσει με τα δικά του επιχειρήματα και την δική του ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, τότε τι λέγεται καπέλωμα;

Ο ίδιος ο Καζάκης, ο οποίος αν και ήταν σε πολιτικό κόμμα/κίνημα (τουλάχιστον τελευταία ήταν στην Σπίθα), κατηγορεί του πολιτικούς πως δεν τολμάνε να κατέβουν σε αγανακτισμένους πολίτες που υβρίζουν συνεχώς τους πολιτικούς, και ο ίδιος παίζοντάς το μη πολιτικοποιημένος (όταν ο ίδιος ονειρεύεται ένα νέο ΕΑΜ!!!) καθαρά για να τους προσεγγίζει χωρίς πρόβλημα, προσπαθεί να δώσει επιχειρήματα και πολιτική κατεύθυνση στους αγανακτισμένους, εκμεταλλευόμενος βέβαια το γεγονός και την ευκαιρία, πως σε κατάσταση αγανάκτησης και πλήθους είναι ψυχολογικά βεβαιωμένο, πως οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στο να δέχονται ξένες-αποκρουστικές προς αυτούς ιδέες (αφού η συλλογικότητα που αναπτύσσεται γύρω από αυτές, δημιουργεί ψεύτικη συναισθηματική σιγουριά και άρα αποδοχή των ξένων ιδεών). Δηλαδή, οι αγανακτισμένοι, αποτελούν την τέλεια μάζα για προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου!..

Απόδειξη; Το ότι έχουν τουλάχιστον έναν μέσα ο οποίος τους δίνει τα δικά του επιχειρήματα και την πολιτική κατεύθυνση παίζοντάς το μη πολιτικοποιημένος (ενώ είναι - έχει πολιτικό όραμα!!!) και οι αγανακτισμένοι αντί να τον διώξουν, τον αγκαλιάζουν, επειδή δήθεν βρίζει τους άλλους πολιτικοποιημένους (και μάλιστα με αισχρούς γελοίους τρόπους δίχως επιχειρήματα οι οποίοι όμως απαιτούνται για την ατμόσφαιρα της στιγμής - για να περάσει η προπαγάνδα αλλά και να πείσει τους πολίτες πως δεν πρέπει ούτε καν να ακούν την άλλη πολιτική άποψη!!!), οι οποίοι όμως άλλοι δεν εμπλέκονται με τον συναισθηματισμό των αγανακτισμένων, και κρατάν απόσταση ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα τους επηρεάσουν συναισθηματικά, αλλά καθαρά τίμια και λογικά.

Το παράδειγμα του Καζάκη, είναι το σαφές δείγμα, ότι μέσα στους αγανακτισμένους υπάρχουν Δούρειοι Ίπποι, οι οποίοι τους καπελώνουν από μέσα. Με την ίδια λογική, θα μπορούσα να πάω κι εγώ, και ο καθένας, και παίζοντάς το μη πολιτικοποιημένοι (ποιός μας ξέρει άλλωστε) να προπαγανδίζουμε θέσεις. Αλλά ενώ κάποιοι είναι τίμιοι και σέβονται την οργή των συμπολιτών τους, κάποιοι άλλοι όχι μόνο δεν το σέβονται αλλά και τρέχουν να βρουν συμμάχους σε μια στιγμή που ο κόσμος είναι συναισθηματικά φορτισμένος - ευάλωτος.

Όπως σαφώς είπε ο πολιτικοποιημένος Καζάκης, είναι στους αγανακτισμένους για να τους δίνει επιχειρήματα και κατεύθυνση!.. Αναρωτιέμαι.. Θα τον αποβάλλουν οι αγανακτισμένοι, και θα είναι πιο προσεχτικοί στο ποιός μιλάει και τι θέλει, ή θα υποκύψουν στους δημαγωγούς που εκμεταλλεύονται από μέσα, τους συναισθηματικά ευάλωτους αγανακτισμένους;

Στο χέρι τους είναι, να μην καταντήσουν θύματα...Υσ. απόψεων...

Οι αγανακτισμένοι, όσο κι αν αντιδρούν στα κόμματα, και τις πολιτικές κινήσεις, δεν παύουν οι ίδιοι να αποτελούν ένα Πολιτικό Κίνημα, το οποίο εκφράζει την δυσαρέσκεια και την ανάγκη για αλλαγή της Πολιτικής του τόπου... - "Με τον γενικό όρο πολιτική εννοείται το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται και των μεθόδων και διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων, ομάδες ανθρώπων οργανώνονται και λειτουργούν, προκειμένου να πετύχουν κατά τον καλύτερο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς που επιδιώκουν σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων."

Το όλο ζήτημα λοιπόν είναι να προστατευθεί αυτό το Πολιτικό ανοργάνωτο Κίνημα, ώστε να μην γίνει Πολιτικό Όχημα άλλων Πολιτικών κινημάτων, με εσωτερική χειραγώγηση/προπαγάνδα τύπου Καζάκη ή οποιουδήποτε άλλου που έχει κάποιο Πολιτικό Όραμα.

Πιστεύω ο μόνος τρόπος για να μην γίνει Πολιτική Χειραγώγηση αυτού του Πολιτικού κινήματος, είναι οι αγανακτισμένοι να μην κλείνουν τις πόρτες σε κανέναν!.. Γιατί όποιος κλείνει μια πόρτα, σίγουρα την κλείνει είτε για να μην βγει αυτός εκτός, είτε για να μην μπει άλλος μέσα... Δυστυχώς όμως έχουν ήδη κλείσει τις πόρτες σε πολλούς (όλους τους  ΦΑΝΕΡΑ πολιτικούς - πολιτικοποιημένους κτλ) κι αφήνουν τους ΚΡΥΦΟΥΣ πολιτικούς - πολιτικοποιημένους να τους καθοδηγούν εκ των έσω... Και συνήθως οι Κρυφοί πολιτικοποιημένοι είναι πιο επικίνδυνοι από τους φανερούς!

Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. area51gr

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος5/31/2011 11:57 μ.μ.

  Πω πω, ΛΑΣΠΗ, οχι αστεια. Ο Καζακης λεει εδω και 10 χρονια, οτι το ευρω θα ειχε καταστροφικες συνεπειες. Ειπε πριν 1 χρονο, οτι θα ξεπουληθουν τα παντα.
  Ειστε πολυ μικροι, για να λοιδωρειτε τον Καζακη, αλλα αυτη ειναι η συνηθης τακτικη να καταστρεψεις καποιον, που σου χαλαει τη σουπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος5/31/2011 11:59 μ.μ.

  Οι πολίτες της πλατείας Συντάγματος δεν κάνουν "πολιτική", όπως την ορίσατε, αλλά παπαγαλίζουν γενικότητες του τύπου "να φύγουν" ή "άμεση δημοκρατία" κλπ.

  Δεν τίθεται θέμα καπελώματος. Οι ίδιοι οι "αναρχοαντιεξουσιαστές" είναι που προσπαθούν να αποφύγουν το καπέλωμα από τους πολίτες. Οι συγκεντρώσεις, από την σύλληψη μέχρι την υλοποίησή τους, ανήκουν σε αυτούς.

  Θέλετε να μας εξηγήσετε γιατί επιμένετε να στηρίζετε την πανευρωπαϊκή πατάτα-επανάσταση των λαών; Τι πιστεύετε οτι μπορεί να επιτύχει ο κόσμος;
  Ενημερώστε μας.
  http://wp.me/pLk5v-89

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος6/01/2011 7:28 μ.μ.

  Επειδή πήραμε χαμπάρι και τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του, αλλά και τους οικολόγους πράσινους που προσπάθησαν να το παίξουν νέος ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τη Σπίθα του Μίκη υπάρχει και ένα άλλο κόμμα που νομίζει ότι θα οικειοποιηθεί τους αγανακτισμένους πολίτες.. κάπου στη νότιο Αττική ιδρύθηκε σε κάποια παραλία… από κάτι πιτσιρικάδες… έχουν γνώση οι φύλακες όμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή