SOS για το έγκληµα!!Σκοτώνουν ακόµη και για λίγα ευρώ


Η Αστυνοµία απέκλεισε χθες το οικοδοµικό τετράγωνο στη Λυκόβρυση όπου βρίσκεται το κοσµηµατοπωλείο του Γ. Αλεξόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των ληστών
Εκρηξη στις δολοφονίες από την αρχή του χρόνου διαπιστώνει η Αστυνοµία. Μάλιστα, οι εκτιµήσεις αναφέρουν αύξηση σε ποσοστό που ξεπερνάει το 40% σε σύγκριση µε το αντίστοιχο χρονικό διάστηµα του 2010, όπως αποκαλύπτεται από τα καθηµερινά δελτία εγκληµατικότητας.

«Τα πράγµατα έχουν γίνει πολύ άγρια. Πολλά όπλα κυκλοφορούν και χρησιµοποιού- νται ακόµη και για ληστείες σεπερίπτερα και µίνι µάρκετ», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωµατικός της ΕΛ.ΑΣ. που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως για τους ηλικιωµένους.

«Σε διάστηµα µικρότερο του ενός µήνα καταγράφηκαν 5 δολοφονίες ηλικιωµένων ανθρώπων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύµφωνα µε τα πρώτα στοιχεία, τα θύµατα είχαν κάνει ανάληψη των χρηµάτων τους από τους τραπεζικούς τους λογαριασµούς τις προηγούµενες ηµέρες», αναφέρει.

Οι περισσότεροι από τους ηλικιωµένους πέθαναν από την ασφυξία που τους προκάλεσαν τα δεσµά µε τα οποία τους ακινητοποίησαν οι ληστές. ∆εκάδες επίσης είναι οι καταγγελίες για ληστείες εις βάρος ηλικιωµένων µε σκοπό να τους αρπάξουν το κοµπόδεµα.

Η χθεσινή δολοφονία του κοσµηµατοπώλη Γιώργου Αλεξόπουλου, η απόπειρα δολοφονίας του συναδέλφου του στα Κ. Πατήσια την περασµένη εβδοµάδα, αλλά ακόµη και η δολοφονία του 44χρονου Μανόλη Καντάρη στην οδό Ηπείρου δείχνουν, όπως λένε οι αστυνοµικοί, την ευκολία µε την οποία αφαιρείται η ανθρώπινη ζωή. «Παλιά τα Καλάσνικοφ τα χρησιµοποιούσαν για τις ληστείες των τραπεζών. Τώρα τα χρησιµοποιούν ακόµη και για να κλέβουν περίπτερα. Και ακόµη πιο εύκολα τραβάνε σκανδάλη. Η ανθρώπινη ζωή µοιάζει να είναι ασήµαντη για τους κακοποιούς», επισηµαίνει στα «ΝΕΑ» αξιωµατικός της Ασφάλειας, που παραδέχεται πως ποτέ στο παρελθόν το έγκληµα δεν ήταν τόσο άγριο.

Πάντως, είναι σηµαντικά τα ποσοστά των εξιχνιάσεων στις ανθρωποκτονίες. Από τα στοιχεία της Γενικής Αστυνοµικής ∆ιεύθυνσης Αττικής αποδεικνύεται πως το 65-70% των κακοποιών που συλλαµβάνονται για ανθρωποκτονίες είναι αλλοδαποί. Πάντως, σε µεγάλο ποσοστό και τα θύµατα είναι αλλοδαποί.

Παρόµοιο σχεδόν και το ποσοστό των κακοποιών που συλλαµβάνονται για κλοπές και διαρρήξεις, µε τους αλλοδαπούς να αποτελούν το 60% των συλληφθέντων. «Σε αυτού του είδους τα εγκλήµατα, βάσει νόµου, τις περισσότερες φορές είναι αδύνατη η προφυλάκισή τους,µε αποτέλεσµα ύστερα από µια 1-2 ηµέρες στα κρατητήρια να είναι και πάλι έξω και συνήθως µε ακόµη πιο άγριες διαθέσεις», παρατηρεί ανώτερος αξιωµατικός της Ασφάλειας που δηλώνει εξαιρετικά προβληµατισµένος από τη διάσταση που έχει λάβει το µικροέγκληµα.

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ. Οι περιοχές που έχουν χτυπήσει κόκκινο στην εγκληµατικότητα είναι πολλές και προβληµατίζουν ιδιαίτερα την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Στο Κέντρο της Αθήνας, ύστερα από τη δολοφονία του Μανόλη Καντάρη για µια κάµερα των 120 ευρώ, έχει αυξηθεί αισθητά η αστυνοµική παρουσία. Σε περιοχές όµως µε χρόνια προβλήµατα εγκληµατικότητας, όπως ο Ασπρόπυργος, το Μενίδι, το Περιστέρι, το Αιγάλεω,η Νίκαια, η Κυψέλη, τα Πατήσια αλλά και το Μαρούσι, το Χαλάνδρι, οι Αµπελόκηποι, ο Βύρωνας και το Φάληρο, συνεχώς ανεβαίνουν οι δείκτες της εγκληµατικότητας.

Σε έναν µόλις µήνα έχουν καταγραφεί πέντε δολοφονικές επιθέσειςεις βάρος ηλικιωµένων

Του έστησαν ενέδρα θανάτου µε Καλάσνικοφ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ

Ο ΤΡΙΑΝΤΑΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟΣ κοσµηµατοπώλης Γιώργος Αλεξόπουλος προστέθηκε χτες στον κύκλο της βίας όπου η ανθρώπινη ζωή αποτιµάται σε µερικές δεκάδες ή έστω εκατοντάδες ευρώ. Επεσε νεκρός στην πόρτα του καταστήµατός του χτυπηµένος από ληστές, οι οποίοι του είχαν στήσει ενέδρα την ώρα που ξεκλείδωνε την πόρτα του, στην πλατεία της Λυκόβρυσης. Αφησε πίσω του ένα κοριτσάκι δεκαεπτά µηνών, ενώ σε λίγους µήνες θα γεννηθεί το δεύτερο παιδί του. ∆εκάδες κάτοικοι, περαστικοί και καταστηµατάρχες στην κεντρική πλατεία της Λυκόβρυσης έγιναν µάρτυρες της δολοφονίας. Ακουσαν τον υπόκωφο θόρυβο από τους πυροβολισµούς, τις φωνές και είδαν τον γείτονά τους πεσµένο αιµόφυρτο. Με ασθενοφόρο το θύµα µεταφέρθηκε στο νοσοκοµείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι ληστές, οπλισµένοι µε Καλάσνικοφ και πιστόλι, έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους µε κράνη, εισέβαλαν στις 9.10 στο κοσµηµατοπωλείο της οδού Πλαστήρα. Ο κοσµηµατοπώλης πιθανότατα προσπάθησε να αντιδρά σει και τότε τον πυροβόλησαν τουλάχιστον δυο φορές στον λαιµό και στο στήθος τραυµατίζοντάς τον θανάσιµα. Οι δράστες, όπως εκτιµάται, είχαν παρακολουθήσει τον Γιώργο Αλεξόπουλο, γνώριζαν τις κινήσεις του και τη διαδροµή από το σπίτι του, που βρίσκεται κοντά στο κοσµηµατοπωλείο, µέχρι το κατάστηµα.

«∆εν πρόλαβε ούτε καν να µπει στο κατάστηµα. Τον αιφνιδίασαν µε το που άνοιξε την πόρτα. Στόχος τους, όπως φαίνεται, ήταν το χρηµατοκιβώτιο όπου είχε τα ακριβότερα κοσµήµατα», περιγράφει η κ. Ελένη Παυλίδου.Γεροδεµένος, ψηλός και αθλητικός, όπως τον περιγράφουν οι γείτονες, ο 34χρονος, που έπαιζε µάλιστα µπάσκετ στην τοπική οµάδα της Λυκόβρυσης, πιθανότατα προσπάθησε να αντιδράσει. Οι ένοπλοι µετά την δολοφονία, σύµφωνα µε τις µαρτυρίες, έφυγαν πεζοί, χωρίς ακόµα να έχει εξακριβωθεί αν µετά την αιµατηρή εξέλιξη πρόλαβαν να αρπάξουν κοσµήµατα.

Η ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ. Σε µικρή απόσταση βρέθηκε µια κλεµµένη µοτοσυκλέτα που εκτιµάται ότι είχαν χρησιµοποιήσει για να µεταβούν στο χρυσοχοείο ή σκόπευαν να χρησιµοποιήσουν για τη διαφυγή τους οι δράστες και σε µικρή απόσταση το Καλάσνικοφ και ένα όπλο. «Μέσα σε κλάσµατα του δευτερόλεπτου χάθηκε µια ζωή.

Οπως µου περιέγραψαν γείτονες, δεν ακούστηκαν θόρυβοι από πυροβολισµούς. Ακούστηκε ένας υπόκωφος θόρυβος και µετά οι φωνές γειτόνων που τον είδαν σωριασµένο µπρούµυτα. Κάποιοι που είδαν τους δράστες να φεύγουν περιγράφουν ότι ο ένας είχε κρεµασµένο στον ώµο του το Καλάσνικοφ. Ο τρόµος έφθασε στη γειτονιά µας», προσθέτει η κ. Παυλιδου.


http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4633538
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Syntaktis

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

7 σχόλια :

 1. Ανώνυμος6/01/2011 2:15 μ.μ.

  σε παρακαλώ κάνε bold τα σημεία που λέει για αλλοδαπούς,
  ο έλληνας ειναι για να πληρώνει φόρους να το σκοτώνουν οι αλλοδαποί , να παίρνει 500ε και πολυ του είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/01/2011 2:20 μ.μ.

  α μην ξεχάσουμε και τις μεγαλοστομίες του υπουργού!
  μέχρι τότε.... ας σφάζουν τα γεροντάκια.... γλιτώνουν και τη σύνταξη

  Χρ. Παπουτσής: Δείχνει πόρτα εξόδου σε παράνομους μετανάστες

  «Στη Ελλάδα , θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου και εκείνοι που έχουν άδεια νόμιμης εργασίας και παραμονής στην χώρα μας. Κανείς άλλος» τόνισε ο κ. Παπουτσής


  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=111325352

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος6/01/2011 3:26 μ.μ.

  απορω με την βλακεια του ανωτερου αξιωματικου της ελληνικης αστυνομιας, λεει, κρουω τον κωδωνα στους ηλικιωμενους, ρε μαλακοπιτουρα, εσυ θα προστατεψεις τους ηλικιωμενους,τι θελεις να κανουν? να μαθουν κουγκ φου η να παρουν ιδιωτικο σεκιουριτι,εσεις σαν αστυνομια εχετε παρει χαμπαρι οτι τα πραγματα αλλαξαν και το εγκλημα εχει ξεφυγει κυκλοφορουνε με καλασνικοφ και εσεις λετε τι στον κοσμο??? μεινετε σπιτια,πατε σε αλλη χωρα τι μας λετε??? σκοτωμα οσοι ειναι εγκληματιες χωρις δευτερη κουβεντα, καντε την δουλεια σας σωστα για να φοβουνται τα λαθροορκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος6/01/2011 3:42 μ.μ.

  Δε χρειάζονται πολλά λόγια κοιτάξτε τους πίνακες στον επόμενο σύνδεσμο

  http://ygro-pyr.blogspot.com/2009/02/2008.html

  όπου προέρχονται από τα επίσημα στατιστικά εγκληματικότητας της ΓΑΔΑ έως το 2008 (σκέψου τώρα τι θα έχει γίνει)...
  Όσο κι αξιόπιστη, μαχητική και να είναι η αστυνομία ΔΕ γίνεται να μας φυλάει κι από ένας αστυνομικός. Αφού έχει μπει κάθε καρυδιάς καρύδι τέτοια θα διαβάζουμε κάθε μέρα όσο θα έχουμε πάει στον άλλο κόσμο από κάποιο ΟΡΚ.
  Από την άλλη μεριά μην ξεχνάμε τις ελλείψεις σε προσωπικό (βλέπετε αρκετοί εκλεκτοί φυλάσσονται ενώ ο κοσμάκης όχι), υλικό, μέσα μεταφοράς κι εκπαίδευση.
  Πλέον ο κάθε αστυνομικός ΔΕΝ έχει να τα βάλει με απλούς κακοποιούς, αλλά με ομάδες άκρως επικίνδυνες κι εξοπλισμένες σαν αστακοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος6/01/2011 4:59 μ.μ.

  http://translating-jihad.blogspot.com/2011/05/egyptian-shaykh-jihad-is-solution-to.html

  βαλτε αυτο να το δει ο κοσμος

  οι ιμαμηδες τους λενε να τα κανουν αυτο
  αν μπορειται βαλτε ελληνικους υποτιτλους

  http://www.youtube.com/watch?v=z1DNzSJ8mVo&feature=player_embedded

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος6/01/2011 5:01 μ.μ.

  Τομές 31.5.11 2/2 - Προβληματισμός πάνω στο Ισλάμ

  http://www.youtube.com/watch?v=WA4_hrNLtDg
  διαδωστετο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος6/01/2011 5:05 μ.μ.

  Φιλε 3.26 το προβλημα ειναι στους νομους που εχουμε.Ο αστυνομος δεν εχει δικαιωμα να πυροβολησει αν δε φαει πρωτα 5 σφαιρες και αν το κανει θα χασει τη δουλεια του απο τους μαλακες θολοκουλτουριαρηδες.Οι μαλακες του συριζα δε λεγανε για αφοπλισμο των αστυνομικων;To 80 τοις εκατο των δολοφονων πιανονται απο την αστυνομια και μετα απο λιγο κυκλοφορουν παλι ελευθεροι.Με τα ζωα που εχουν ερθει στην Ελλαδα πρεπει αμεσα να αλλαξει το συστημα απο σοφρωνιστικη μαλακια επανενταξης που ειναι τωρα σε παραδειγματικης τιμωριας.[Λεωνιδας].

  ΑπάντησηΔιαγραφή