Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Λάκης Γαβαλάς που συνελήφθη για χρέη 1,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο!

- "Aπλά θέλω να πάω να κοιμηθώ", δήλωσε στους δημοσιογράφους
- Εντάλματα σύλληψης και για την αδερφή του και και ακόμα ένα άτομο.
- Συνελήφθη στο Κολωνάκι μετά από νυχτερινή διασκέδαση
- Αναμένονται άλλες 15 συλλήψεις!
- Ποιός είναι ο Λάκης Γαβαλάς - Τι λένε οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή του

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο Λάκης Γαβαλάς ο οποίος συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο 1.480.000 ευρώ.

Του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να.......
εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά την έξοδό του, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους για τη σύλληψή του και περιορίστηκε να πει: «Απλά θέλω να πάω να κοιμηθώ σπίτι μου».
Ο γνωστός εισαγωγέας ρούχων Λάκης Γαβαλάς, συνελήφθη στις 5 τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι.
Την εντολή έδωσαν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης και ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.

Επίσης έχουν εκδοθεί άλλα 2 ενταλματα σύλληψης εναντίον του Κωνσταντίνου Πανουσόπουλου ο οποίος είναι αντιπρόεδρος και συνδιευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αλλά και της αδερφής του Λάκη Γαβαλά, Παναγιώτας.

Την σύλληψη του κ. Γαβαλά δεν έκανε η οικονομική αστυνομία, όπως συνηθίζεται αλλά την έκανε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκληματος της ΕΛΑΣ.

Ο γνωστός εισαγωγέας και προσφάτως πρωταγωνιστής reality (Fab5) συνελήφθη αφού διασκέδασε σε νυχτερινό κέντρο κα ενώ τον παρακολουθούσαν όλη τη νύχτα οι άνδρες του ΣΔΟΕ.

Οι ίδιες υπηρεσίες είχαν συλλάβει πριν από περίπου μια εβδομάδα τον μεγαλομέτοχο του Alter Κώστα Γιαννίκο.

Οι συλλήψεις τόσο τρανταχτών ονομάτων δεν θα είναι οι μοναδικες. Όπως λένε πηγές από την αστυνομία θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλες 15.


Ποιός είναι ο Λάκης Γαβαλάς

Η εταιρεία Απόστολος Γαβαλάς & ΣΙΑ ΕΕ ιδρύθηκε το 1980 από τους τρεις μετόχους, τον Λάκη Γαβαλά, Κ. Πανουσόπουλο και την αδελφή του, Νότα Γαβαλά, με πρόεδρο τον Λάκη Γαβαλά. Στην αρχή ενοικίαζαν εγκαταστάσεις στο Μαρούσι, αλλά λόγω της ανάπτυξης μετακόμισαν στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά και τα τελευταία χρόνια στην Παιανία σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις σε 33.000 τ.μ. Αυτή η επένδυση ανήλθε στα 30 εκατ. ευρώ και αφορά το ακίνητο που προσπάθησε ανεπιτυχώς να πουλήσει. Μερικές από τις μάρκες που έφερνε ο όμιλος είναι Burberry DSquared2, D&G, Love Moschino, Guru, Moucher, Hale Bob, κ.ά, ενώ ο όμιλος διαθέτει και την εταιρεία σχεδιασμού ρούχων, που φέρει το όνομα LAK.


Επιστολή καταγγελία των εργαζομένων λίγες ώρες πριν την σύλληψη

«Eίμαστε εργαζόμενοι στην εταιρεία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ και θέλουμε να καταγγείλουμε παράνομες ενέργειες που έγιναν και γίνονται εις βάρος των Εργαζομένων, των Πελατών της εταιρείας και του Δημοσίου. Η εταιρεία τον τελευταίο καιρό έχει προσλάβει ομάδα Στελεχών και Συνεργατών και μας ανακοίνωσε ότι λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχει, έφερε ΕΙΔΙΚΟΥΣ για να την σώσουν. Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι πρότινος ο κ. Λάκης Γαβαλάς μας διαβεβαίωνε, και εμείς τον πιστεύαμε, ότι η εταιρεία ήταν υγιής. Μετά όμως των ξαφνικών ανακοινώσεων της εταιρείας και του Τύπου για χρεοκοπία, αναγκαστήκαμε να οργανωθούμε μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να ψάξουμε..

1ον Έπρεπε να μάθουμε γιατί οι Οίκοι Εξωτερικού δεν μας παρέδωσαν τα ρούχα της σαιζόν (έχουν καταστραφεί εκατοντάδες πελάτες μας, που τηλεφωνούν, βρίζουν και έχουν καταφύγει στην δικαιοσύνη διότι τους είχαμε πάρει επιταγές προκαταβολών και τις είχαμε δώσει στις Τράπεζες παρά τις συνεχείς προτροπές μας προς την διοίκηση της εταιρείας ότι αυτό ήταν επικίνδυνο και παράνομο. Έτσι οι πελάτες και εμπόρευμα δεν παρέλαβαν και οι Τράπεζες τους σφραγίζουν επιταγές και έχασαν τον τζίρο της σαιζόν χωρίς εμπορεύματα).

Μάθαμε ότι οι Οίκοι όχι μόνο δεν είχαν πληρωθεί αλλά διέκοπταν την συνεργασία με τη εταιρεία μας. Σχετικές ανακοινώσεις στον τύπο ,σύμφωνα με στοιχειά που βρήκαμε, οίκοι BURBERRY (Να κατέβει η πινακίδα της φίρμας της από το μαγαζί του Κολωνακίου μέχρι τέλος Αύγουστου) και D&G παραδίνουν οι ίδιοι στους πελότες, την DSquared δε και την MOSCHINO την πήρε ο όμιλος ΠΑΓΩΝΗ. (Άρα η εταιρεία δεν είχε αντικείμενο εργασιών και εξέλιξις αφού η ανωτέρω οίκοι αγγίζουν το 85% του τζίρου της Χονδρικής και αντίστοιχα θα χαθεί και ο αυτός τσίρος από τα καταστήματα μας της Λιανικής)

2ον Μάθαμε ότι όλη η περιουσία της εταιρείας αλλά και των μετόχων είναι υποθηκευμένα στις Τράπεζες και το Δημόσιο και δεν μπορούν να πουληθούν. Η δε αποτυχία στις προσπάθειες μίσθωσης των ακινήτων οφείλεται στην σωρεία Πολεοδομικών παραβάσεων.

3ον Τα χρέη στο Δημόσιο (Εφορία – ΙΚΑ) αγγίζουν τα 15.000.000 σήμερα, και όχι όπως ψευδώς δηλώνουν 5.000.000 και μάλιστα ότι έχουν διακανονιστεί (Αλήθεια τι κάνει η ΦΑΕΕ Αθηνών (Καλλιθέα) όταν με τόσα χρέη δεν κατάσχει τις εισπράξεις των καταστημάτων λιανικής της εταιρείας (500 έως 800.000 μηνιαίες εισπράξεις) και μάλιστα όταν η κυβέρνηση μιλά για πάταξη της φοροδιαφυγής, και ότι η μη απόδοση ΦΠΑ είναι κακούργημα.)

4ον — μείωση του προσωπικού με διάφορους τόπους αγγίζει το 70% και όχι όπως ψευδώς δηλώνει στις 6-7-2011 στην ESPRESSO και σε άλλα έντυπα ο δικηγόρος ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ αλλά και στην αίτηση του άρθρου 99 (ότι η εταιρεία διατηρεί τις θέσεις εργασίας και ότι σκοπός της εταιρείας είναι να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος) μέλος της ομάδας των ειδικών για την σωτηρία της εταιρείας και ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ που με στοιχειά αναφέρουμε ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘETOYN. Στην ομάδα αυτή επίσης είναι και οι κ.κ. ΠΓ Γεν. Δευθυντής και ΛΧ Οικ. Διευθυντής, οι οποίοι όπως πληροφορηθήκαμε από εργαζόμενους άλλων εταιρειών (SHELMAN-ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗ –ΕΛΙΤ κ.ά.) αναλαμβάνουν να εντάξουν τις εταιρείες στο άρθρο 99 (αρκετές όταν τελείωσε το χρήμα, τις εγκατέλειψαν χωρίς να τις εντάξουν) με παχυλές αμοιβές αλλά και με μαύρες αμοιβές πακέτο, με την συμφωνία για σχέδιο στρατηγικής, απομάκρυνσης του προσωπικού άνευ αποζημιώσεως με εκβιαστικό, παράνομο, αντεργατικό τρόπο.
Με εξαναγκασμό σε παραιτήσεις ή με εικονικές απολύσεις. Έτσι έκαναν και κάνουν και σε μας. Μας δημιουργούν πρώτα άγχος και φόβο με απειλές ότι δεν σας χρειαζόμαστε, ότι υπήρξαμε ανεπαρκείς επαγγελματικά αφήνοντας υπονοούμενα και ως εκ τούτου άλλους μας εξαναγκάζουν σε παραιτήσεις, και σε άλλους μας προτείνουν να υπογράφουμε ότι λάβαμε αποζημιώσεις με αντάλλαγμα την εγγραφή μας στο Ταμείο Ανεργίας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του καθενός (έχουν γίνει ήδη σε πολλούς συναδέλφους). Καθυστερούν τις καταβολές των δεδουλευμένων μας δηλώνοντας οικονομικές δυσκολίες αλλά οι κκ λαμβάνουν μισθούς και αμοιβές παροχών υπηρεσιών 10.000 και 15.000 τον μήνα δηλώνοντας μας με θράσος και αναίδεια, για να μας ερεθίσουν, ότι εμείς έχουμε συμφωνία να πληρωνόμαστε στο πρώτο 4ημερο του μήνα. (Καταθέτουν τιμολόγια προς είσπραξη με αγορές ρούχων γυαλιών κ.α).και ότι κατά τον κ.Π η θητεία τους στην εταιρεία δεν θα ξεπεράσει το 24μηνο. Άλλωστε από πληροφορίες και το Βιογραφικό του δεν έχει στεριώσει σε εταιρεία. Όσο για τις απαράδεκτες οικονομικές και προσωπικές συμπεριφορές του κ. ΛΑΚΗ ΓΑΒΑΛΑ καμία συζήτηση (πρόσφατη παραλαβή τσάντας HERMES 25.000 για την συλλογή του, είναι σε διακοπές στα Κουφονήσια Μποτρουμ (Τουρκικα) και Μύκονο, αυτή την εποχή που μας δηλώνει αδυναμία πληρωμών, ενώ έδινε εντολή να πληρωθεί ο οδηγός-συνοδός του μέχρι και τον Αύγουστο. Θρασείς και ψευδείς δηλώσεις του ότι έχει ενταχθεί στο άρθρο 99, (ενώ ακόμη δεν έχει συζητηθεί) πως είναι τόσο σίγουρος.

5ον Στη διάθεση μας έχουμε την αίτηση της εταιρείας και την έκθεση βιωσιμότητας για το άρθρο 99 (άνευ εκθέσεως Ορκωτών Λογιστών) με όλα τα ΨΕΥΔΗ περί Προσωπικού, Προμηθευτών Εσωτερικού – Εξωτερικού, Πελατών και υποχρεώσεων προς το Δημόσιο. Για ότι καταγγέλλουμε υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες και είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε δια της Δικαστικής Οδού τα δικαιώματα μας , αν δεν τακτοποιηθούν νόμιμα και όχι εκβιαστικά οι οικονομικές μας διαφορές με την εταιρεία , και ας αναφέρει η εφημερίδα τα ΝΕΑ ότι ο δικηγόρος της εταιρείας παραδίδει μαθήματα επιχειρηματικής επιβίωσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών .

Τα ως άνω αποστέλλονται στη διοίκηση της εταιρείας, στον Τύπο, στο Διαδίκτυο, στην ΣΔΟΕ, στην Φ.Α.Ε.Ε στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εργασίας, σε Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς και σε Μελή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Μετά Τιμής

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ –ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ ΑΕ»

Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος12/05/2011 9:03 π.μ.

  Από βίντεο που έδειξε ο ALFA στο εσωτερικό της εταιρείας όλοι οι εργαζόμενοι ήταν αλοδαποί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/05/2011 12:29 μ.μ.

  και συ αν χρωστας 100 ευρω για μια κληση και δεν εχεις να τη πληρωσεις...τι γινετε καθεσε μεσα και εκτυεις την ποινη μεχρι να ξεχρεωσεις..αλλα αμα εισαι λαμογιο και ......... εισαι μαγκας και σ αφηνουν αμεσα ελευθερο να συνεχιζεις το εργο σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος12/05/2011 4:17 μ.μ.

  Τα όμορφα αγόρια δεν φυλακίζονται. Της φυλακής τα σίδερα είναι μόνο για τους λεβέντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή