Πολύ σημαντική συνάντηση από τα μέλη του ΚΙΠΟΚΑ με την επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής επιτροπής κυρία Cecilia Malmstrom με θέμα:Υποβάθμιση του κέντρου-λαθρομετανάστευση-εγκληματικότητα

Βρυξέλλες 6-12-11
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ
ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.
ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ κ. CECILIAMALMSTROM.

Μέλη της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. επισκέφθηκαν την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες κατόπιν πρόσκλησης του ευρωβουλευτή κ Γεώργιου Παπανικολάου.Η αποστολή της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α  είχε σημαντική συνάντηση με την επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής επιτροπής κυρία Cecilia Malmstrom και τους συνεργάτες της κυρία Angela Martini και τον κύριο Peter Bosch .Η αντιπροσωπεία της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. έκανε παρουσίαση των σκοπών και στόχων της ,αναφέρθηκε στις ενέργειες και παρεμβάσεις της και κυρίως έθεσε υπόψη τηςεπιτρόπου την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της .......
συνεχιζόμενης υποβάθμισης του , της αυξανόμενης εγκληματικότητας και τηνπαράλληλης απαξίωσης της εμπορικής και τουριστικής δραστηριότητας του. ΣτηνΚυρία Malmstrom δόθηκαν από την ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.
σημαντικά στοιχεία που αφορούντην εγκληματικότητα στο κέντρο της πόλης , τις επιπτώσεις στον τζίρο τωνεμπορικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας όπου η πτώσηαναφέρεται σε σχέση με το 2010 πάνω από 28% σε αντίθεση με την υπόλοιπηΕλλάδα όπου η πτώση περιορίζεται στο 10%. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι σύμφωναμε εκτιμήσεις της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α, μόνο στο κέντρο της Αθήνας χάνονται εξαιτίας τηςγιγάντωσης του παραεμπορίου, πάνω από 1 δις έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο.Συγχρόνως έγινε αναφορά στο πρόβλημα της συνεχιζόμενης μεγάλης εισόδουλαθρομεταναστών στην χώρα με ρυθμούς πολύ υψηλούς που φθάνουν για την χώραμας σε ποσοστό 60% του συνολικού αριθμού των λαθρομεταναστών και αιτούντωνπολιτικό άσυλο που διέρχονται από τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεγάλομέρος αυτής της μεταναστευτικής ροής καταλήγει στο κέντρο της Αθήνας , παρά τηνπαρουσία των δυνάμεων της FRONTEX στα σύνορα της χώρας μας.Από την πλευρά της η κυρία επίτροπος απάντησε στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της
ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α, αναφέροντας ότι σημαντικό θέμα για την Ευρωπαϊκή κοινότητακαι την ίδια, εξακολουθεί να παραμένει η διαχείριση των εισερχομένων στην ΕΕ μεταναστών, κυρίως από την Τουρκία, αλλά παράλληλα επισημάνθηκε και ηαδυναμία της χώρα μας, να προχωρήσει στην απορρόφηση των μεγάλων κονδυλίωνπου έχουν δεσμευτεί από την ΕΕ για τον σκοπό αυτόν, δηλαδή για την δημιουργίακέντρων κράτησης και υποδοχής των λαθρομεταναστών , για την σίτιση και διαχείριση των , για των επαναπατρισμό των , για την υπηρεσία ασύλου και για όλεςτις ενέργειες που η ΕΕ θεωρεί απαραίτητες για την έστω και μερική εκτόνωση τουπροβλήματος.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι συμφωνήθηκε μεταξύ των εκπροσώπωντης
ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. και της επιτρόπου κ Malmstrom να δημιουργηθεί ένας διαρκής δίαυλος επικοινωνίας ώστε αμφότερες οι πλευρές να συντονίζουν τις προσπάθειεςτους προς όφελος της χώρας ενώ συγχρόνως η κυρία επίτροπος δεσμεύτηκε ότι στις αρχές του επόμενου χρόνου θα επισκεφθεί εκ νέου την χώρα μας ώστε να της δοθεί ηδυνατότητα να διαπιστώσει εκ νέου την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα.Σε συνέχεια η αποστολή της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.
είχε συνάντηση με μέλη της μόνιμης Ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες καθώς και με τους Έλληνεςευρωβουλευτές κ Νικόλαο Χουντή, την κυρία Μαριέττα Γιαννάκου και τον κ Κωνσταντίνο Πουπάκη.Ξεχωριστές συναντήσεις είχε η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.
και με την Σουηδέζα Ευρωβουλευτήκυρία Cecilia Wikstrom MEP , και τον Μαλτέζο Ευρωβουλευτή Simon Busutil MEP, οι οποίοι είναι αμφότερο , μαζί με τον κ Παπανικολάου, μέλη της επιτροπήςμετανάστευσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Σε όλες τις συναντήσεις έγινε αναφορά στα προβλήματα της Αθήνας και γενικά τηςχώρας εξαιτίας του μεταναστευτικού κύματος που πνίγει την χώρα μας και στην ανάγκη που υπάρχει για ενεργοποίηση της κοινοτικής αλληλεγγύης προς την χώρα μας η οποία εκτός από τα οικονομικά προβλήματα και την κρίσης της αντιμετωπίζει εξίσου σοβαρά προβλήματα υποβάθμισης της και απαξίωσης της οικονομικής της λειτουργίας εξαιτίας της συνεχιζόμενης συσσώρευσης λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας .Στην αποστολή της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.
συμμετείχαν εκτός από τον συντονιστή της κίνησης κ Δημήτρη Νικολακόπουλο τα μέλη της, Λαμπρινή Ευαγγελίου, Γεώργιος Τσακίρης Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και ο ΓΓ της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ Αλέξανδρος Βασιλικός. Σημαντική στην διοργάνωση της επίσκεψης ήταν η βοήθεια του Ευρωβουλευτή Ν.Δ. κ Γεώργιο Παπανικολάου.

Συν:
Στοιχεία παρουσίασης της
ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α στην κυρία Cecilia Malmstrom

Φωτογραφία αποστολής
Συντονισμός : Δημήτρης Νικολακόπουλος - Τηλ: 697-3389358 Γραμματεία : Λαμπρινή Ευαγγελίου - Τηλ: 697-2824555 Αθήνα ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. Πειραιώς 4 --- 10431 Ομόνοια , Τηλ.& fax: 210-5230228 E-mail:kipolikeath@gmail.com - blog:kipoka.wordpress.com - Facebook: kipoka Athens


Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :