Σκάνδαλο στη ΔΕΗ! Mισθοί διευθυντών πάνω από 9.000 το μήνα!

Τεράστιο θέμα με τους μισθούς διευθυντών της ΔΕΗ που ξεπερνούν τις 9.000 ευρώ μηνιαίως έφερε στην επιφάνεια ο Μανώλης Μπεντενιώτης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή του στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό αναφέρει μισθούς που ξεπερνούν αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας, για γραμματείς, οδηγούς και βοηθητικούς υπαλλήλους που εισπράττουν 2.259 ευρώ, ακόμη και επαναπρόσληψη συνταξιούχου διευθυντή που εκτός από την σύνταξή του, λάμβανε και ετήσιο μισθό που άγγιζε τις 120.000 ευρώ ετησίως!

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Μπεντενιώτης.


Προς Τον Κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος,
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα: Παράνομες και αλόγιστες σπατάλες στη λειτουργία της ΔΕΗ


1. Η διοίκηση της ΔΕΗ επιτρέπει παράνομες και αλόγιστες δαπάνες που φθάνουν μέχρι τα όρια της λεηλασίας όταν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος την τελευταία περίοδο κινούνται σε αυξήσεις άνω του 30% για τα νοικοκυριά και η μεσοσταθμική αύξηση θα κινηθεί σε ποσοστά 18-19%.

2. Για αυτές τις παράνομες σπατάλες έχουν γίνει κατά καιρούς καταγγελίες. Ειδικότερα, πριν ένα χρόνο προσδιορίστηκαν με απόλυτη ακρίβεια πολλές περιπτώσεις, πλην όμως, αντί να ελεγχθούν, η κατάσταση εκτραχύνεται και το σύστημα αποθρασύνεται.
Γι’ αυτό και ενδεχομένως θα πρέπει τα στοιχεία να προωθηθούν και στην δικαιοσύνη.

3. Ενδεικτικά αναφέρονται:
α. Οι αποδοχές των γενικών διευθυντών, ενώ θα πρέπει σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη να «διαμορφώνονται στο ύψος των 5.981,40 ευρώ», οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ με περίεργη μεθόδευση και κατά παράβαση κάθε εννοίας δικαίου, αλλά και ηθικής, εισπράττουν 8.578,30 (Κ.Μ. 072) συν 588,58 (Κ.Μ. 391), αθροιστικά 9.166,88 ευρώ.
Αυτά τα ποσά προκύπτουν από την «Εκκαθάριση μισθοδοσίας Κ.Κ.Π. – ΔΕΗ» τον μήνα Οκτώβριο 2011, χρήση 2011, αλλά και από τις λοιπές εκκαθαρίσεις των προηγουμένων μηνών για όλους τους γενικούς διευθυντές.

β. Η παράνομη διάθεση εκατοντάδων επιβατηγών αυτοκινήτων σε διευθυντές και χαμηλόβαθμους υπαλλήλους, τα οποία κοστίζουν υπέρογκα ποσά.

γ. Οι δαπάνες υπερωριών στο προσωπικό του γραφείου του διευθύνοντος συμβούλου, όπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποιούνται, είναι πέρα από κάθε ηθική και λογική αιτιολογία.

Αφού οι δύο οδηγοί έχουν 215 ώρες υπερωρίες το μήνα, όταν οι εργάσιμες ώρες ανά μήνα δεν υπερβαίνουν τις 160 ώρες ανά εργαζόμενο.

Αφού η γραμματέας έχει ποσό προσαύξησης αποδοχών (όχι βάρδιας) για τον Ιανουάριο 2011, 1641.60 ευρώ, για το Φεβρουάριο 1296.00 ευρώ και για το Μάρτιο 1373.86 ευρώ.

Αφού ο «συνοδός» υπάλληλος έχει ποσό προσαύξησης αποδοχών (όχι βάρδιας) 2259.56 ευρώ για το μήνα Ιανουάριο του 2011, 1770.72 για το Φεβρουάριο και 1875.52 για το Μάρτιο.

Αφού η αντίστοιχη προσαύξηση για τον έτερο οδηγό φθάνει τα 1933.17 ευρώ τον Ιανουάριο, 1718.67 το Φεβρουάριο και 1621.80 το Μάρτιο του 2011.
Αφού ο κλητήρας του γραφείου έλαβε τους εν λόγω μήνες προσαυξήσεις της τάξεως των 1118.64 ευρώ, 1030.32 ευρώ και 927.00 ευρώ αντίστοιχα.

δ. Παράλογες, όμως, είναι και οι δαπάνες υπερωριών της γραμματέως του Αναπληρωτή Διευθυντή, η οποία έλαβε ποσό προσαύξησης αποδοχών εκτός βάρδιας για τον Ιανουάριο του 2011, 1800.07 ευρώ, για το Φεβρουάριο 1416.96 ευρώ και για το Μάρτιο 1385.48 ευρώ.

3. Ενώ είναι προκλητική και η περίπτωση της συνταξιοδότησης Γενικού Διευθυντή, ο οποίος, αμέσως μετά τη συνταξιοδότηση, προσελήφθη με ετήσιο μισθό 117.400, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τα δώρα εορτών Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας. Και έτσι έχουμε είσπραξη ποσού σύνταξης αλλά και ποσού απασχόλησης.

Όταν και η διαδικασία «προκήρυξης» θεωρείται ότι παραβιάζει τις διατάξεις και τους κανονισμούς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

α. Με δεδομένο ότι είναι σε γνώση του Υπουργείου αυτές οι αποδοχές των Γενικών Διευθυντών, αυτές οι δαπάνες των υπερωριών, η επαναπρόσληψη συνταξιοδοτηθέντος Γενικού Διευθυντή, αλλά και η διάθεση αυτοκινήτων σε διευθυντές, ποιες ενέργειες έχουν γίνει για να ελεγχθούν και να διακοπεί οποιαδήποτε παράνομη δαπάνη;

β. Είναι νόμιμες και αιτιολογούνται αυτές οι δαπάνες;

γ. Μήπως θα πρέπει να ζητηθεί η επιστροφή τους με βάση τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού;

δ. Προκύπτει παραβίαση κανόνων δικαίου και γενικότερα θέμα πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών για τους αρμοδίους που εγκρίνουν αυτές τις δαπάνες;

ε. Πώς μπορούν να αιτιολογηθούν αυτές οι δαπάνες, όταν στο δημόσιο, στο ευρύτερο δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, έχουμε την τελευταία διετία μείωση αποδοχών που εγγίζουν και το 40%;

ζ. Πώς μπορούν να αιτιολογούνται αυτές οι δαπάνες, όταν έχουμε, με τα τελευταία μέτρα, έκρηξη της ανεργίας και ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού κάτω και από τα όρια της φτώχιας;
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ


Για την κατάθεση των σχετικών εγγράφων:
α. Των εκκαθαρίσεων των αποδοχών των Γενικών Διευθυντών,

β. Των εκκαθαρίσεων των αποδοχών των υπαλλήλων του γραφείου της Διοίκησης,
γ. Των αποφάσεων με τις οποίες έχουν διατεθεί αυτοκίνητα στους διευθυντές και κατώτερους υπαλλήλους της.

δ. Τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Δ.Ε.Η., σε σχέση με τη διαδικασία επαναπρόσληψης Γενικού Διευθυντή που συνταξιοδοτήθηκε και επανήλθε με σύμβαση που αφορούσε «τακτικό προσωπικό».
ε. Τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της Δ.Ε.Η. σε σχέση με την καταβολή ποσού μηνιαίας αμοιβής πλέον των 5.981,40.

Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια :

 1. Ανώνυμος12/01/2011 9:13 π.μ.

  Έχουμε καταλήξει εδώ στην υποσαχάρια ΕΛΛΑΔΑ ο κάθε αναρμόδιος να βλέπει μόνο τι παίρνει ο διπλανός του.
  Ο κ βουλευτής πριν γράψει αυτά ας διαβάσει το παρακάτω άρθρο που αφορά την δική του μισθοδοσία γιατί εγώ το διάβασα και βλέπω από αυτά που παίρνει ότι μας δουλέυη και από πάνω.
  Και κάτι ακόμη ο βουλευτής είναι επάγγελμα ή λειτούργημα ;
  Εάν είναι επάγγελμα σε πια σχολή πρέπει να στείλω τα παιδιά μου;
  Εάν τώρα είναι λειτούργημα δεν δικαιούνται ούτε ένα ευρώ και να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν πάρει στον Ελληνικό λαό και μάλιστα με τους τόκους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ12/01/2011 11:00 π.μ.

  ΚΑΚΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΥΠΕΡΟΓΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΕΗ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή