Εκπληκτική απάντηση απο blog στον Τζήμερο και την Μέρκελ!

- Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή 
- Η απάντηση του planet-greece στον καταδότη Τζήμερο
Με μια πρωτοφανή στα χρονικά επιστολή, ο Θάνος Τζήμερος, φέρεται να απέστειλε ανοιχτή επιστολή στην Άγκελα Μέρκελ λειτουργώντας ως καταδότης της ίδιας του της χώρας στον μεγαλύτερο - ίσως - εχθρό της Ελλάδας....
Κι όταν στο planet-greece χρησιμοποιούμε την λέξη"καταδότης" το κάνουν μετά πλήρους γνώσεως για το τι σημαίνει αλλά και γιατί την χρησιμοποιούμε. Διαβάστε ολόκληρη την κατάπτυστη επιστολή και την απάντηση που αρμόζει στον κύριο Θάνο Τζήμερο και τους ομοίους του, σκληροπυρηνικούς μνημονιακούς συμπολιτευτές του, στο κόμμα ΔΡΑΣΗ - Δημιουργία Ξανά...
Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή του Θάνου Τζήμερου στην Άγκελα Μέρκελ στις 20-10-2011 που κάνει το γύρο του διαδικτύου και αποδίδεται στον επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά»:
 Εξοχότατη,
Σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που κάνετε να προσφέρετε αίμα στην Ελλάδα, για να βγει από την εντατική, αλλά, όπως διαπιστώνετε κάθε μέρα, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν αντιμετωπιστεί πρώτα η αιμορραγία: το διεφθαρμένο, σπάταλο, και εχθρικό σε κάθε προσπάθεια παραγωγής, κράτος. Αν δεν έχετε βρεθεί σε ελληνική υπηρεσία ζητώντας ένα οποιοδήποτε πιστοποιητικό δεν μπορείτε να φανταστείτε ούτε τον βαθμό της διαφθοράς ούτε την έκταση του παραλογισμού αυτού του καφκικού μηχανισμού. Το κράτος αυτό που αποτελείται κατά κύριο λόγο από τους πρώην αφισοκολλητές των δύο κομμάτων τρώει, όπως ο γύπας στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», τα σπλάχνα του παραγωγικού δυναμικού αυτής της χώρας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: Ελλάδα δεν είναι μόνο οι απατεώνες πολιτικοί και οι γραφειοκράτες που μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε για τη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο δυναμικό ευφυών, δημιουργικών, εργατικών και ηθικών ανθρώπων που στραγγαλίζονται κάθε μέρα από την κομματική μαφία. Αν στην Ιταλία η Μαφία έχει συναλλαγές με το κράτος, στην Ελλάδα, Μαφία είναι το ίδιο το κράτος! Όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικοί σε συνεργασία με τους εργολάβους δημοσίων έργων που είναι παράλληλα ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, κλέβουν ασύστολα τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. και τους φόρους όσων Ελλήνων δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, ενώ προσφέρουν εξοργιστική ασυλία σε κάθε γκάγκστερ του συναφιού τους.
Τι θα κάνατε εσείς αν ακούγατε τον εφοριακό που ήρθε στην επιχείρησή σας για έλεγχο και τα βρήκε όλα άψογα, να σας λέει ότι είναι αδύνατον να γυρίσει στην εφορία με «άδεια χέρια» και ότι πρέπει οπωσδήποτε να γράψει πρόστιμο και να πάρει κι αυτός τη μίζα του; Κι όμως, υπάρχουν πολλοί πρώην δημόσιοι υπάλληλοι που παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεχαν να περνούν όλη τη ζωή τους σε ένα γραφείο χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε, παρά μόνο ρουσφέτια διορισμών και παρανομιών με την ευλογία του πολιτικού τους προϊσταμένου!
Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας σήμερα στην Ελλάδα που να θυμίζει δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Η Παιδεία, το μέλλον κάθε χώρας είναι πεδίο αισχρής συναλλαγής καθώς οι φοιτητές με νόμο του Ανδρέα Παπανδρέου που μόλις τώρα καταργήθηκε, ψήφιζαν για τους Πρυτάνεις και πουλούσαν τις ψήφους τους με αντάλλαγμα τα θέματα στις εξετάσεις και τις θέσεις για τις διδακτορικές διατριβές.
Οι αγρότες όλα αυτά τα χρόνια, με πολιτική κάλυψη, εξαπατούσαν την Ε.Ε εμφανίζοντας εκτάσεις που δεν καλλιεργούσαν και ψεύτικη παραγωγή για να εισπράτουν τις επιδοτήσεις, ενώ τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων αντί να αξιοποιηθούν στην αναμόρφωση των καλλιεργειών και στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής γινόντουσαν πολυτελή αυτοκίνητα και γλέντια στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.
Σε ένα τέτοιο όργιο παρανομίας δεν είναι καθόλου περίεργο που ο μεγαλύτερος παράνομος στην Ελλάδα είναι το ίδιο το κράτος μη εφαρμόζοντας τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει. Δεν πληρώνει ποτέ εμπρόθεσμα, οδηγώντας επιχειρήσεις σε κλείσιμο και επιχειρηματίες στην αυτοκτονία (κυριολεκτικά: αναφέρομαι σε πραγματικά περιστατικά) δεν τηρεί τις συμφωνίες του, δεν επιστρέφει το ΦΠΑ (χρωστάει αυτή τη στιγμή 6 δις ευρώ) ενώ αν κάποιος πολίτης στραφεί νομικά εναντίον του εξοντώνεται οικονομικά από την «Δικαιοσύνη» η οποία χρειάζεται 20 περίπου χρόνια για να ολοκληρώσει μια απλή αίτηση αποζημίωσης.
Ξέρετε ότι υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις που το κράτος έχει δεσμεύσει για απαλλοτρίωση το 1990 και ακόμα δεν έχει αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες της, παρότι υπάρχει νόμος που το υποχρεώνει να το κάνει; Ταυτόχρονα εδώ και χρόνια, τις δημόσιες εκτάσεις τις οικειοποιούνται και τις πωλούν συμμορίες κρατικών υπαλλήλων στις πολεοδομίες και τις δασικές υπηρεσίες σε συνεργασία με επίορκους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και πολιτικούς «νονούς».
Είναι τόσο μεγάλα τα έσοδα των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που διευθυντές εφοριών με πολύ «ψωμί» αφού πρώτα έτρωγαν όσα μπορούσαν, λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν έβγαζαν στη δημοπρασία τη θέση τους την οποία πουλούσαν σε όποιον διευθυντή «φτωχής» εφορίας έδινε την μεγαλύτερη προσφορά! Τυπικά η πώληση καλύπτονταν με αμοιβαία μετάθεση.
Κανένας ηθικός και αξιοπρεπής άνθρωπος δεν δέχεται να εργαστεί σε τέτοιο περιβάλλον. Έτσι, ο Δημόσιος Τομέας καταλήφθηκε από τους κομματικούς στρατούς οι οποίοι, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν, έχουν κοινά χαρακτηριστικά:
Θεωρούν ότι πληρώνονται επειδή υποστηρίζουν τον βουλευτή που τους διόρισε και όχι επειδή οφείλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό
οι περισσότεροι είναι αμόρφωτοι και χαμηλής νοημοσύνης, χωρίς καμία ικανότητα αλλά και διάθεση για εργασία, έχοντας στενή επαφή με την εξουσία λειτουργούν υπεράνω νόμων και αισθάνονται πως ό,τι κι αν κάνουν οι πολιτικοί φίλοι τους θα τους καλύψουν οι πιο πονηροί από αυτούς εκμεταλλεύονται την πολυνομία και τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία για να στήσουν συμμορίες κλοπής εκατομμυρίων από τα ταμεία του Δημοσίου ενώ οι λιγότερο δικτυωμένοι απαιτούν από τους πολίτες χρήματα απλώς και μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό τον παράνομο, αλλά ευρύτατα διαδεδομένο χρηματισμό ο λαός τον βάφτισε «γρηγορόσημο». Αν δεν πληρωθεί στον υπάλληλο, η υπόθεση του πολίτη θα αφεθεί να λιμνάσει στο απέραντο τέλμα της γραφειοκρατίας για χρόνια ή και δεκαετίες!
Είναι προφανές ότι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του πολιτικού κόσμου είναι να διατηρεί αυτό το καθεστώς εκβιασμών και παρανομίας. Δύο περιπτώσεις, τα αυθαίρετα και οι φοροδιαφυγή είναι case studies. Επιτρέψτε μου, να αναφερθώ εκτενέστερα, γιατί η ουσία κρύβεται και στις λεπτομέρειες.
Αυθαίρετα
Στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε χωροταξικός σχεδιασμός. Τα πρώτα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά τον εμφύλιο, στη δεκαετία του ’50 κυρίως από κυνηγημένους αριστερούς που έφυγαν από την επαρχία και προσπαθούσαν να φτιάξουν τη ζωή τους όπως – όπως στην ανωνυμία της Αθήνας. Όμως στη συνέχεια αυθαίρετα έχτιζαν οι πάντες, παντού: σε παραλίες, σε δάση, σε δημόσια γη, σε καμένες εκτάσεις, ή καταπατώντας ιδιοκτησίες άλλων που δεν μπρούσαν να ελέγχουν συχνά τα οικόπεδά τους διότι ήταν π.χ. μετανάστες στην Αμερική. Πολλά από αυτά εξυπηρετούν πραγματικές οικιστικές ανάγκες: η Αθήνα του 2011 προφανώς δεν μπορεί να έχει τα όρια της Αθήνας του 1950 και ο πλεονάζων πληθυσμός κάπου θα πρέπει να στεγαστεί. Ποτέ όμως το επίσημο κράτος δεν όρισε πού και πώς μπορείς να χτίσεις και πού όχι. Η Ελλάδα είναι άλλωστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν διαθέτει ακόμα Εθνικό Κτηματολόγιο. Κάθε φορά, μάλιστα που κάποιος πολιτικός, μεμονωμένα, αναλάμβανε σχετική πρωτοβουλία, όπως το 1983 ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης, αποπέμπονταν από την κυβέρνηση. Παράξενο; Καθόλου! Τα αυθαίρετα είναι εδώ και 30 χρόνια μια τεράστια βιομηχανία με πολλά δις ευρώ ετήσιο τζίρο – φυσικά μαύρο, τον οποίο καρπώνονται οι συμμορίες σε πολεοδομίες, νομαρχίες, Δήμους, Δασαρχεία, Υπηρεσίες Ηλεκτρισμού, Ύδρευσης, Αποχέτευσης κ.λ.π. για να κάνουν τα «στραβά μάτια».
Μάλιστα, σε περιοχές αυθαιρέτων, υπάρχουν και διαφημίσεις μεσολαβητών που θα «κανονίσουν το θέμα» με την ΔΕΗ την ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.! Αλλά και το ίδιο το κράτος χρησιμοποιεί τους αυθαίρετους οικιστές ως όμηρους κάθε φορά που χρειάζεται πρόσθετα έσοδα. Σύμφωνα με τον νόμο Τρίτση του 1983 καθορίζονταν με σαφήνεια και αυστηρότητα οι όροι νομιμοποίησης των μέχρι τότε αυθαιρέτων ενώ όλα τα αυθαίρετα από εκείνη την ημερομηνία και μετά, θεωρούνται κατεδαφιστέα.
Όμως από το 1983 έχει υπολογιστεί ότι μόνο στην Αττική έχουν χτιστεί 100.000 αυθαίρετα. Πόσα κατεδαφίστηκαν; Κανένα! Κάθε 5-6 χρόνια παίζεται το ίδιο έργο: μια κυβέρνηση που χρειάζεται χρήματα λέει «ως εδώ, πληρώστε για να σώσετε τα σπίτια σας, αλλά από δω και μπρος όλα θα κατεδαφίζονται». Ακόμα και η σημερινή «εκσυγχρονιστική», υποτίθεται κυβέρνηση το ίδιο ακριβώς έκανε: δημιούργησε τον Απρίλιο του 2010 μια υπηρεσία κατεδαφίσεως αυθαιρέτων, η οποία πήγε με τον πρωθυπουργό επικεφαλής και με όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία και κατεδάφισε ένα νυχτερινό κέντρο! Αυτό ήταν όλο! Στη συνέχεια σκέφτηκαν ότι χρειάζονται χρήματα και επανέλαβαν το ίδιο κόλπο με τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων: πληρώστε για να μην σας ενοχλήσουμε! Μάλιστα είναι τέτοια η ξεφτίλα και του επίσημου Κράτους, που σε όσους πληρώσουν δεν θα δώσουν χαρτιά νομιμοποίησης, αλλά αναστολή κατεδάφισης για 30 χρόνια! Και μέσα σ’ όλα αυτά έρχεται μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θεωρεί όλα τα αυθαίρετα μετά τον νόμο Τρίτση του 1983 κατεδαφιστέα και αντισυνταγματικούς τους νόμους όλων των ετών από το 1983 και έπειτα που τα νομιμοποιούσαν έναντι είσπραξης προστίμου! Η απόλυτη σχιζοφρένεια!
Φοροδιαφυγή
Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, φόρους πληρώνεις όχι επειδή το όρισε ο Μωυσής με τις 10 εντολές, αλλά για να χρηματοδοτείς τις Δημόσιες Υπηρεσίες οι οποίες υποτίθεται εξυπηρετούν και προστατεύουν τον πολίτη. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, το 85% των φόρων καταλήγουν σε παράνομους διορισμούς σπατάλες και μίζες. Ένας δρόμος κοστίζει 6 φορές περισσότερο απ’ όσο ένας αντίστοιχος των ίδιων προδιαγραφών σε κάποιο άλλο κράτος της Ε.Ε. Όσο για το τι είδους Υπηρεσίες προσφέρονται στους πολίτες, έχω ήδη γράψει αρκετά. Το ίδιο το φορολογικό είναι τερατωδώς άδικο, παράλογο και αντιφατικό, και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά αλλάζει κάθε λίγους μήνες (μέσα στο 2011 ψηφίστηκαν 11 φορολογικά νομοσχέδια!). Οι εφοριακοί και να θέλουν δεν μπορούν να μάθουν όλες αυτές τις αλλαγές, ενώ ο ο πολίτης αισθάνεται όπως κάθε θύμα ένοπλης συμμορίας εκβιαστών: πρέπει να πληρώσει γιατί το Κράτος θα του κάνει κακό αν δεν πληρώσει, ξέροντας ότι τα χρήματά του θα καταλήξουν στις τσέπες των φίλων του κόμματος και στις βίλες των πολιτικών.
Επίσης πρέπει να κρατήσεις χρήματα για να πληρώσεις τον εφοριακό που θα σου κάνει έλεγχο, τον γιατρό που θα σε εγχειρήσει, τον υπάλληλο που θα σε «εξυπηρετήσει». Έτσι η φοροδιαφυγή έχει και λογικό και ηθικό έρεισμα, σαν τα χρήματα που αρνείται να δώσει ένας Σικελός στην Μαφία. Επίσης, η κυρίαρχη ιδεολογία που επέβαλαν το ΠΑΣΟΚ, τα σταλινικά κόμματα της αριστεράς, αλλά ασπάσθηκε και η λαϊκίζουσα Νέα Δημοκρατία είναι πως επιχειρηματίας = εχθρός του λαού και κέρδος = κλοπή. Σε κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης (τουλάχιστον) το επιχειρείν δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια εμφανή εχθρότητα.
Η πολυνομία, οι 100 φορείς που είναι αρμόδιοι και θα πρέπει να πάρεις τις υπογραφές τους για να φτιάξεις έναν στάβλο, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιτίθενται σε οτιδήποτε χαλάει τη νιρβάνα τους, οι οικολόγοι που θα ανακαλύψουν ότι οι έλικες των ανεμογεννητριών ενοχλούν τις μέλισσες (ναι, έτσι έγινε!) και θα καταθέσουν προσφυγή, τα δικαστήρια που για να μην φανούν «φίλοι του κεφαλαίου» θα διατάξουν αναστολή των εργασιών έχουν διώξει δισεκατομμύρια επενδύσεων από αυτή τη χώρα. Όσες επιχειρήσεις καταφέρνουν και λειτουργούν υφίστανται διαρκή πόλεμο από την απίστευτα παράλογη νομοθεσία (μπορώ να σας ενημερώσω για εκατοντάδες νόμους που θα ζήλευε κι ο Ιονέσκο!) τους ελεγκτές που θέλουν το λάδωμά τους, ενώ το θεσμικό πλαίσιο, που αλλάζει συνεχώς, δεν τους αφήνει να ξέρουν τι θα ξημερώσει αύριο. Επιπλέον, αντί η κυβέρνηση να επιβραβεύει όσους δηλώνουν τα εισοδήματά τους, τους απομυζεί κάθε φορά που χρειάζεται έσοδα με έκτακτους φόρους, απίθανες εισφορές και ληστρικά ποσοστά φορολόγησης. Είναι χαρακτηριστικό το απόλυτα ανήθικο και βλακώδες, μακροοικονομικά, σύστημα της «περαίωσης» – ελληνική πατέντα: επειδή το Κράτος δεν μπορεί ούτε να εισπράξει ούτε να ελέγξει, κάθε 2-3 χρόνια λέει στους φορολογούμενους: ελάτε να πληρώσετε ένα ποσό για κάθε έτος και δεν θα σας ελέγξουμε! Αλλά αυτή θα είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε αυτό. Το κάνουν κάθε 2-3 χρόνια!
Είναι προφανές ότι όσοι έχουν αποκρύψει μεγάλα εισοδήματα πληρώνουν ευχαρίστως, όσοι έχουν κρύψει λίγα πληρώνουν με δυσφορία, ενώ όσοι δήλωσαν τα πάντα αισθάνονται ακόμα μια φορά εξαπατημένοι, ενώ έχουν επιπλέον και τον φόβο του ελέγχου που δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει χωρίς «κάτι να πάρει». Ουσιαστικά, το ίδιο το κράτος σε ωθεί στη φοροδιαφυγή. Κι όμως το να πιαστούν οι κραυγαλέες τουλάχιστον περιπτώσεις (μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνδικαλιστές) είναι πάρα πολύ απλό: αρκεί η διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.
ιατί δεν το αποφασίζει καμμία κυβέρνηση; Διότι πολύ δύσκολα θα αποφύγουν το άνοιγμα και των δικών τους λογαριασμών! Οπότε θα ξηλωθεί όλο το πουλόβερ της διαφθοράς και της διαπλοκής!
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ένας δημοσιογράφος άρχισε να βιντεοσκοπεί με κρυφή κάμερα περιπτώσεις διαφθοράς κρατικών λειτουργών, η Βουλή αντέδρασε με πρωτοφανή ταχύτητα ψηφίζοντας νόμο που απαγορεύει την δημοσιοποίηση αυτού του υλικού, ορίζει ότι τα δικαστήρια δεν θα το λαμβάνουν υπόψη και τιμωρεί τον δημοσιογράφο για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων! Αν μάλιστα η δημοσιογραφική έρευνα ενοχλήσει περισσότερο, η λύση είναι η δολοφονία, όπως συνέβη πρόσφατα με τον αμφιλεγόμενο αλλά ενοχλητικό για πολλούς Σ. Γκιόλνα.
Μόλις τώρα, η είσοδος μηχανογραφικών συστημάτων σε κάποιους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης (οι περισσότερες Υπηρεσίες δεν διαθέτουν καν μηχανογράφηση) αποκάλυψε απίστευτα πράγματα. 4500 πεθαμένοι (κάποιοι από το 1975!) συνέχιζαν να πληρώνονται! Είναι τέτοια η αδιαφορία των Δ. Υπαλλήλων, που κανένας δεν αναρωτήθηκε, από περιέργεια έστω, ποιος είναι αυτός ο παππούς που, με χρονολογία γέννησης 1890, είναι ακόμα ακμαίος και πηγαίνει στην Τράπεζα κάθε μήνα να εισπράξει τη συνταξή του! Τώρα μάθαμε επίσης για τη βιομηχανία παραγωγής δήθεν «αναπήρων» με συμμετοχή γιατρών και νομαρχιακών υπαλλήλων που έφτασε να δώσει σύνταξη τυφλού σε τερματοφύλακα ποδοσφαιρικής ομάδας!
Ωστόσο κανένας ακόμα δεν έχει θίξει τις συντάξεις που δίδονται σε ανύπαντρες κόρες αξιωματικών, σε όλη τους τη ζωή, ακόμα κι αν εργάζονται! Ούτε τις συντάξεις σε δήθεν αντιστασιακούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίοι τότε δεν είχαν καν γεννηθεί! Εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται: γυναίκες που δούλεψαν μόλις 15 χρόνια αν είναι μητέρες έστω και ενός παιδιού, 45άρηδες στρατιωτικοί, 55 ετών δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή, λέει, έχουν «ώριμο» δικαίωμα, την ίδια στιγμή που η χώρα βουλιάζει από τα χρέη. Ο ελληνικός στρατός έχει περισσότερους συνταξιούχους στρατηγούς από τον στρατό των HΠΑ!
Μια τέτοια κρατική «φιλοσοφία» είναι επόμενο να αδιαφορεί παντελώς για την προστασία της Δημόσιας περιουσίας. Πριν μερικές μέρες, στον καταχρεωμένο ΟΣΕ, συνέβη μια απίστευτη κλοπή: άγνωστοι (;) έκλεψαν έξι ολόκληρες ντιζελάμαξες, κάθε μία από τις οποίες ζυγίζει 50 τόνους, βαγόνια αλλά και δεκάδες μέτρα σιδηροτροχιάς! Οι κλέφτες τα τεμάχισαν όλα αυτά, με σκοπό την εκποίησή τους ως σκραπ, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανένας!
Η λέξη τιμωρία απουσιάζει από το λεξιλόγιο της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που αναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ένας δραστήριος και τίμιος Ανώτατος Δικαστικός, που προσπαθεί να φωτίσει, τουλάχιστον, αυτό το καρκίνωμα:
- Παθολόγος Γενικού Νοσοκομείου του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εγκατέλειπε τη θέση του, αφήνοντας παράνομα ως αντικαταστάτη, ειδικευόμενο γιατρό, με μικρότερη εμπειρία. Ως αποτέλεσμα, ασθενής που εισήχθη με πονοκέφαλο πέθανε λόγω λανθασμένης διάγνωσης. Ποινή: Καμμία!
- Υπάλληλος δήμου, ελεγκτής εσόδων-εξόδων παραπέμφθηκε για έλλειμμα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ποινή: Καμμία!
- Υπάλληλος πανεπιστημίου, υπεύθυνος για την παραλαβή πετρελαίου, παρήγγειλε τεράστιες ποσόστητες τις οποίες έκλεβε και πουλούσε στην αγορά. Η ζημιά που προκάλεσε στο Πανεπιστήμιο ήταν 7.000.000 ευρώ! Ποινή: Καμμία!
- Δύο ελεγκτές εσόδων-εξόδων έκλεψαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ το διάστημα 1996 έως και το 2001! Ποινή: 6 μήνες προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους!
Το γιατί αυτές οι εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς έμειναν ατιμώρητες από τις Δημόσιες Υπηρεσίες που υπέστησαν τη ζημία, είναι προφανές: οι συνένοχοι είναι περισσότεροι και σε υψηλότερα κλιμάκια Διοίκησης. Ο υπάλληλος που εμφανίζεται ότι έχει την ποινική ευθύνη συνήθως είναι ένα «χαμηλόβαθμο» στέλεχος της συμμορίας και «νονοί» είναι οι διευθυντές του, αυτοί που θα έπρεπε τιμωρήσουν τη διαφθορά!
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Ρακιντζής επί σειρά ετών υποβάλλει ανάλογες εκθέσεις προτείνοντας θεσμικές αλλαγές για να μην υπάρχει πρόσφορο έδαφος διαφθοράς. Καμμία από τις προτάσεις του δεν υιοθετήθηκε από το Κράτος! Είναι τόσο βαθειά ριζωμένη στους Δημόσιους ληστές η αντίληψη ότι «τα χρήματα του κράτους είναι δικά μου» που ακόμα και οι τελευταίες οριζόντιες μειώσεις μισθών του επέβαλε η Κυβέρνηση στο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών μισθοδοσίας στα περισσότερα Υπουργεία! Σας φαίνεται περίεργο; Δεν είναι καθόλου: οι υπάλληλοι φρόντισαν να υπερκαλύψουν την απώλεια των εσόδων τους υπογράφοντας μεταξύ τους βεβαιώσεις ότι συμμετείχαν σε επιτροπές, ότι δούλευαν υπερωριακά, εκτός έδρας κ.λ.π. – κόλπο διαδεδομένο στους ληστές της Δημόσιας Διοίκησης. Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας συμμετείχε με αμοιβή σε 31 επιτροπές(!) καταγράφει σε έκθεσή του ο κ. Ρακιντζής. Διαπιστώθηκε, επίσης, η ύπαρξη πλήθους επιτροπών και υποεπιτροπών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο υπουργείο Υγείας, οι οποίες δεν είχαν αντικείμενο εργασίας…
Μάλιστα είναι τέτοιο το θράσος τους που το κύκλωμα εξέδιδε βεβαιώσεις συμμετοχής σε επιτροπές ακόμα και τις ημέρες της κανονικής τους άδειας! Δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν πότε απουσίαζε ο καθένας!
Και γιατί να ενδιαφερθούν; Παίρνουν παράδειγμα από τους ηγέτες τους: σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, ο Δημόσιος Οργανισμός ΑΓΡΟΓΗ, από το 1998 μέχρι το 2009 είχε μόλις 73 υπαλλήλους και, ξαφνικά, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο λίγο πριν τις εκλογές του 2009, απέκτησε άλλους 269! Ποιος ήταν υπεύθυνος γι’ αυτή την εξώφθαλμη παρανομία; Ο Υπουργός Δικαιοσύνης (2008) και Αγροτκής Ανάπτυξης (2009) της Ν. Δημοκρατίας Σωτήρης Χατζηγάκης! Στην Ελλάδα δεν έχει βρωμίσει μόνο το κεφάλι του ψαριού αλλά όλη η κρατική θάλασσα!
«Ευτυχώς που δουλεύουμε με βάρδιες και δεν χτυπάμε κάρτα, οπότε κάποιοι μπορεί να έρχονται σπανίως στα γραφεία. Διότι αν κάποια μέρα έρθουμε όλοι μαζί, όχι μόνο θα μείνουμε πολλοί όρθιοι, αλλά θα δημιουργηθεί…μποτιλιάρισμα στο Σύνταγμα και η ουρά των αυτοκινήτων που θα περιμένουν να μπουν στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής θα σχηματίζει χιλιόμετρα…», ανέφερε συνδικαλιστής σε παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», αναφερόμενος στους…άπειρους συναδέλφους του στη Βουλή! Νομίζετε ότι έπαψαν οι διορισμοί στη Βουλή των συγγενών των βουλευτών; Λάθος! Με την 3987/2708/22-3-2010 κοινή απόφαση της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, διορίστηκε στη Βουλή χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο αντικείμενο και χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού, η δακτυλογράφος στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία», κ. Σοφία Ανδριτσοπούλου, ως μόνιμη πλέον υπάλληλος της Βουλής, με Α΄ βαθμό. Σας θυμίζω ότι την περίοδο της πρόσληψης η κοινή γνώμη συγκλονιζόταν από τις αποκαλύψεις για το όργιο προσλήψεων στη Βουλή και για τα προκλητικά προνόμια των χιλιάδων υπαλλήλων της – όλοι τους συγγενείς βουλευτών, τους οποίους, σε πλήρη αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, υπερασπίζονται οι πολιτικοί συγγενείς τους. Η κ. Σ. Ανδριτσοπούλου είναι η σύζυγος του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου.
Ποιος θα σπάσει αυτό το απόστημα; Όχι αυτοί που το δημιούργησαν!
Αλλά ακόμα κι αν το ήθελε, κανένα από τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα. Διότι η διοίκηση μιας χώρας απαιτεί την ύπαρξη στη Δημοσια Διοίκηση 2000 ανώτερων κρατικών στελεχών που θα αναλάβουν να προωθήσουν και να επιβάλλουν όπου χρειαστει τις μεταρρυθμίσεις. Ούτε η Δημόσια Διοίκηση ούτε τα κόμματα τους διαθέτουν. Τόσα χρόνια αναξιοκρατίας και διαφθοράς έχουν απομακρύνει τους σοβαρούς ανθρώπους από την δημόσια ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν τα ίδια στελέχη εδώ και 20 χρόνια. Ποιος σοβαρός άνθρωπος δέχεται να συναλλάσσεται με κομπιναδόρους, να συζητάει με ανόητους και να παλεύει μάταια με τον πιο παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό της υφηλίου μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ;
Είναι χαρακτηριστική η επιλογή διοικητών νοσοκομείων από τη σημερινή κυβέρνηση: ούτε ένας στους τρεις δεν έχει διοικητική εμπειρία και ούτε ένας στους δέκα σχετική εκπαίδευση. Ως διοικητές επιλέχθηκαν θεολόγος, φιλόλογος, γεωλόγος, εκπαιδευτικός, ναυπηγός, διαιτολόγος, στρατιωτικός χημικός, τελωνειακός, ηλεκτρολόγος…
Και ο Γιώργος; Τι κάνει ο Γιώργος με την διεθνή κουλτούρα και το εκσυγχρονιστικά οράματα; Ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμα και να θέλει να αλλάξει το σκηνικό (δεν έχει δείξει καμμία ανάλογη πρόθεση) δεν μπορεί. Τον εμποδίζει το ίδιο του το κόμμα – ακόμα και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του! Είναι μάλλον τίμιος και καλών προθέσεων αλλά δεν διαθέτει την πυγμή του ηγέτη. Θα ήταν καλός ενδεχομένως για πολιτικός της Σουηδίας ή του Καναδά, όμως είναι απολύτως ακατάλληλος για να τα «βάλει» με τα πιτ-μπουλ που εξέθρεψε ο κομματικός μηχανισμός του πατέρα του. Στηρίζεται σε όσους θα έπρεπε να αποκλείσει για πάντα από την πολιτική ζωή – ακόμα και να στείλει στη φυλακή.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να γίνει πρωθυπουργός, ήταν γνωστό σε όλη την επιχειρηματική «πιάτσα» ότι χρηματίζονταν. Οι πάντες το ήξεραν – προφανώς το ήξερε και ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά τον «τιμώρησε» αποκλείοντάς τον από το ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες εκλογές. Τέτοια αυστηρότητα! Κι επειδή όλοι είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά, ο ένας «κρατάει» τον άλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών που παραγράφει σε 5 χρόνια κάθε αξιόποινη πράξη όχι μόνο των Υπουργών αλλά και των συνεργατών τους (!), βάσει του οποίου έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες και του Άκη και των νεοδημοκρατών, ψηφίστηκε και από τα δύο κόμματα εξουσίας και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του Β. Βενιζέλου, του σημερινού Υπουργού Οικονομικών και του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης και σημερινού Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου!
Μη σας κάνει εντύπωση γιατί δεν υπάρχει συναίνεση των πολιτικών στην Ελλάδα. Η εξήγηση είναι απλή: γιατί ουδέποτε οι διαφορές τους ήταν ιδεολογικές. Πάντα, η εκάστοτε αντιπολίτευση, αντιδρούσε σε κάθε θέση της εκάστοτε κυβέρνησης μόνο και μόνο για να την φθείρει ώστε να έρθει και η σειρά της να κλέψει τα δημόσια έσοδα.
Από την μια πλευρά, λοιπόν, της αντίδρασης σε κάθε μεταρρύθμιση είναι η κρατική μαφία και από την άλλη οι ομιλούντες σκελετοί του Σταλινικού Μουσείου: τα τριτοκοσμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Η μισή κυβέρνηση είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, που υποτίθεται ότι καλείται να εφαρμόσει! Οι συνδικαλιστές του ίδιου του ΠΑΣΟΚ που όλα αυτά χρόνια θεωρούσαν τις δημόσιες υπηρεσίες «χωράφι τους», απεργούν σε κάθε απόπειρα αλλαγής των απαράδεκτων προνομίων τους βυθίζοντας τη χώρα στο χάος. Οι απεργίες τους είναι αυταπόδεικτα παράνομες, κανένας όμως δεν εφαρμόζει τον νόμο. Οι τραμπούκοι της ομάδας κρούσης του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, εμποδίζουν πλοία να αποπλεύσουν, απαγορεύουν σε εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, κλείνουν δρόμους, λιμάνια, αρχαία μνημεία, όποτε το αποφασίσουν χωρίς κανείς να τους ενοχλεί.
Εξοχότατη,
αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα». Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Αλλά για να μπορέσουμε να σας το ανταποδώσουμε και να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών μας, σας παρακαλούμε: υποχρεώστε τους σε ένα και μόνο πράγμα: να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας που έχουν διορίσει με απίστευτους μισθούς και προνόμια (θα γνωρίζετε υποθέτω για το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρνε όποιος απλώς πήγαινε στην ώρα του στη δουλειά του!). Να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν κανόνες οικονομικής διαφάνειας στα ίδια τα κόμματα και σε κάθε συναλλαγή του Δημοσίου. Αν δεν τους υποχρεώσετε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν μόνοι τους! Μην τους δώσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, θα σας το κλέψουν!
Εξοχότατη,
παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει, όπως το έχουν κάνει χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, σε χώρες όπως η δική σας, όπως το έχει καταφέρει η ελληνική ναυτιλία. Μόλις το κράτος – αγχόνη σταματήσει να πνίγει όσους έχουν και ιδέες και διάθεση και παραγωγικό σφρίγος, η Ελλάδα θα ανθίσει. Βοηθήστε μας να το πετύχουμε. Απαγορέψτε στους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας εσάς να εξαπατούν, εμάς να εξευτελίζουν και να στερούν από τον κόσμο του αύριο τον πλούτο που μπορεί να προσφέρει το αληθινό Ελληνικό πνεύμα – αυτό που ποτέ δεν έσβησε σ΄αυτόν τον τόπο.
Θάνος Τζήμερος
Η απάντηση του planet-greece
Κατ' αρχήν, όλη η απάντηση είναι με δεδομένο ότι η επιστολή αυτή ανήκει όντως στον Θάνο Τζήμερο, ο οποίος θα πρέπει άμεσα να βγει να δώσει εξηγήσεις.
- Ο δημοσιογράφος που εκτελέστηκε κύριε Τζήμερε, για να ξεκινήσουμε, ονομάζεται Σωκράτης Γκιόλιας κι όχι Γκόλνας (μπορούσατε να το googlάρετε αν δεν το θυμόσαστε).
- Βάσει της επιστολής σας αυτής κύριε Τζήμερε δεν είστε τίποτ' άλλο παρά ένα κοινός καταδότης της χώρας σας. Όχι γιατί ξεσκεπάζετε τις "αλήθειες", κάνοντας συρραφή των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων (εκτός κι αν εσείς προσωπικά τα γνωρίζετε - οπότε θα πρέπει να προσκομίσετε στη δικαιοσύνη ή να δημοσιεύσετε όλα τα στοιχεία) αλλά γιατί υποβάλλετε τα σέβη σας στον άνθρωπο που είναι δεδομένα τα ανθελληνικά του αισθήματα - για να μην επεκταθούμε στο δεξί της χέρι, Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε.
- Γιατί κύριε Τζήμερε, δεν είναι δυνατόν να θεωρείτε ως "θεόσταλτο" το Μνημόνιο και τις πολιτικές της Γερμανίας, εξυμνώντας τον Γιώργο Παπανδρέου, τη στιγμή που όλοι - ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός του, τότε, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχουν δηλώσει ότι ήταν "μέγα λάθος η προσφυγή στο ΔΝΤ". Αλλά τι λέμε, συνεργάζεστε με τον Στέφανο Μάνο και κατεβαίνετε με κοινό ψηφοδέλτιο, έχοντας στις τάξεις σας την πρώην διευθύντρια του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά!
- Σε ποιον απευθυνθήκατε κύριε Τζήμερε προτίστως, πριν την "εξοχότατη" Μέρκελ; Πού τα καταγγείλατε όλα αυτά; Προφανώς πουθενά! Άρα συμφωνείτε - επιθυμείτε η Ελλάδα να τεθεί υπό γερμανική ( ή αλλοδαπή γενικότερα) κατοχή ώστε να ανθίσουν οι δουλειές σας, έτσι;
- Και σε περίπτωση που για όλους τους παραπάνω λόγους πιστεύετε ότι δεν είστε καταδότης (γιατί ο καταδότης δεν κοιτάει να σώσει την πατρίδα του, ούτε τον λαό του, αλλά κυρίως τον εαυτό του και τους λίγους και εκλεκτούς "δικούς του") τότε είστε βλαξ και μάλιστα επικίνδυνος να κυκλοφορείτε ελεύθερος.
Ξέρετε ποια είναι η "εξοχότατη" Μέρκελ;
Διαβάστε λοιπόν, σε ποια αποφασίσατε να "ξεβρακώσετε" τη χώρα σας, χωρίς ίχνος Εθνικής Αξιοπρέπειας.
Θα επικαλεστούμε την επιστολή του συλλόγου "Νέα Φιλική Εταιρεία", ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, συστάθηκε πρόσφατα από 8.500 Έλληνες μονίμους κατοίκους των κρατών- μελών της Ε.Ε.
Στην επιστολή, που κυκλοφόρησε ευρύτατα στο διαδίκτυο, εκφράζονται τρομεροί υπαινιγμοί και κατηγορίες κατά των γερμανικών κυβερνήσεων για υποθέσεις από το 1998 μέχρι και σήμερα, για οικονομικά σκάνδαλα, δωροδοκίες, εκβιασμούς κ.ά. Την αναδημοσιεύουμε με πάσα επιφύλαξη.
Δείτε τι γράφουν στην επιστολή τους:
«Αν δεν θυμάστε κάτι κα. Μερκελ δεν πειράζει, θα σας βοηθήσουμε εμείς. Διαθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τόπο, χρόνο, τραπεζικούς λογαριασμούς και διαπλεκόμενα πρόσωπα έως και για τα εσώρουχα που φορούσαν.
1. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι από τον Ιούνιο του 1998 έως σήμερα, η γερμανική καγκελαρία επιστατεί, προωθεί και κατευθύνει τόσο την είσπραξη όσο και την «νομιμοποίηση» των παράνομων προμηθειών όλων των πολιτικών προσώπων τόσο των εκάστοτε κυβερνήσεων όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ρουμανία;
2. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι ένα ποσοστό του 15% επί του συνόλου των εισπραχθέντων προμηθειών, ρέει σε μυστικούς λογαριασμούς του χριστιανοσοσιαλιστικού κόμματος της Βαυαρίας ( CSU ) και από εκεί διανέμεται στα άλλα γερμανικά κόμματα, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση των μυστικών επιχειρήσεων;
3. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι η αρχή αυτού του επενδυτικού ταμείου της πολιτικής μάσας έγινε στις 06 Ιουνίου του 1998 με την παραλαβή στο Βερολίνο ενός πακέτου αμερικανικών ομολόγων αξίας 80 εκ. $, που απεστάλη από ένα ελληνικό κόμμα(προμήθειες από το πρόγραμμα των ολλανδικών φρεγατών) και παρελήφθη από τους εκπροσώπους των γερμανικών υπηρεσιών, μιας κεντρικής γερμανικής τραπέζης και μιας γαλλικής τραπέζης;
4. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μέρκελ ότι για αντάλλαγμα των συνταξιοδοτικών εξασφαλίσεων που προσφέρετε σε αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους πείθετε να παίρνουν πάντα αποφάσεις ανάλογες με τις ορέξεις και τα συμφέροντα της γερμανικής κυβέρνησης;
5. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι από τα ίδια ταμεία προέρχονται τα 2 εκ. Δυτ. Μάρκα που εισέπραξε ο προκάτοχος σας Χέλμουτ Κολ;
6. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι τον Απρίλιο του 2009 έγιναν επώνυμες καταγγελίες στην ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της διαφθοράς ( OLAF ) για το ίδιο θέμα, τις οποίες ο τότε γερμανός διευθυντής της υπηρεσίας ( κατ εντολή της κυβέρνησης σας ) φρόντισε να τις θάψει;
7. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι την ίδια χρονική στιγμή κατετέθη στην Εισαγγελία του Βερολίνου για το ίδιο θέμα εμπεριστατωμένα στοιχειοθετημένη μήνυση, η οποία κατ εντολή της κυβέρνησης σας θάφτηκε, κατά το γερμανικό ρητόν, ότι όπου δεν υπάρχει καταγγελία …δεν υπάρχει και δικαστής;
8. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μέρκελ ότι τόσο εσείς, ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος όπως και οι προκάτοχοι σας στο ίδιο αξίωμα κ.κ. Κολ και Σόιμπλε, δεν σεβαστήκατε ποτέ τους γερμανικούς νόμους που διέπουν την χρηματοδότηση των κομμάτων στην Γερμανία;
Η μήπως δηλώσατε στο προεδρείο της Βουλής αναδρομικά τα 18 εκ. Μάρκα που μεταφέρθηκαν με βαλίτσες σε συμβολαιογράφο του Μονάχου από δυο βιομηχάνους, προκειμένου να διατεθούν στον προεκλογικό αγώνα του κόμματος σας, μέσω μιας συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας;!
9. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι τον Φεβρουάριο του 2006 ασκήσατε πιέσεις μέσω εκβιασμού στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό, προκειμένου να θάψει την υπόθεση των υποκλοπών;
10. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι από τον Οκτώβριο 2002 οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έβαλαν χέρι σε Έλληνες πολίτες που διέμεναν ως τουρίστες στην Δρέσδη και ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν ( υπεύθυνοι για την χρηματοδότηση της οργάνωσης) καθώς και κορυφαία μέλη του ελληνικού υποκόσμου;
Τους αφήσατε να εισπράξουν μια επιταγή ύψους 5,7 εκατ. ευρώ και μετά τους κρύψατε στην πόλη Σους της Τυνησίας μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση; Δουλεύουν αυτά τα άτομα τώρα στην Ελλάδα για τις γερμανικές υπηρεσίες; Γιατί δεν δώσατε καμία πληροφόρηση στην ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία;
11. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι Γερμανός αξιωματούχος ανάγκασε το 2007 τον πολιτικό αρχηγό ενός ελληνικού κόμματος της αριστεράς, με την απειλή ότι θα δημοσιευτούν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή, να παραιτηθεί από μια νέα υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος;
13. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ ότι φέτος χρηματοδοτήθηκαν τρία ελληνικά κόμματα με 16.4 εκατ. € από την
κυβέρνηση σας μέσω μυστικών κονδυλίων;
14. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι υπάρχει πρόβλεψη και σχεδιασμός μιας στρατιωτικής κάλυψης και προστασίας των γερμανών υπηκόων που δρουν για λογαριασμό της κυβέρνησης σας στην Ελλάδα;
Ανέλαβε το 4ο γραφείο ( GNTA ) του γερμανικού αρχηγείου στρατού στο στρατόπεδο φαλκενστάιν στην πόλη του Κόμπλενζ τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μιας «νατοϊκής» αστυνομικοστρατιωτικής επέμβασης στην Ελλάδα;
15. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μέρκελ, ότι η κυβέρνηση σας επινόησε, χρηματοδότησε και υποστήριξε την προσφυγή της κυβέρνησης των Σκοπίων στο δικαστήριο της Χάγης;
16. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μέρκελ, ότι σε συζητήσεις με αντιπροσώπους δυο κρατών, προβλέψατε πως στο εγγύς μέλλον ορισμένες περιοχές της Δυτικής Θράκης και μια ζώνη γύρω από την Φλώρινα θα ανεξαρτητοποιηθούν, προκειμένου να παράσχουν προστασία στις μειονότητες που διαμένουν εκεί;
17. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μέρκελ, ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης σας εζήτησαν, υπό τον φόβο μελλοντικών διώξεων εκ μέρους της ελληνικής δικαιοσύνης, να δεσμευτείτε ότι θα τους προστατέψετε;
18. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μέρκελ, ότι οι γερμανικές εμπορικές αλυσίδες στην Ελλάδα πληρώνουν μέσω υπερτιμολογήσεων των προϊόντων τους, μίζες προς τρίτους;
Ήταν αυτός ο λόγος που αποχώρησε από την ελληνική αγορά η εταιρεία ALDI;
Χρησιμοποιούνται αυτές οι μίζες για να εξαγοραστούν οι συνειδήσεις ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων;
19. Εν τέλει κα. Μερκελ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης σας μάζεψε την άνοιξη του 2010 στο Βερολίνο όλους τους εισαγωγείς και εξαγωγείς της ελληνικής αγοράς των φωτοβολταϊκών και έστησε ένα καρτέλ με προσυμφωνημένες τιμές και διανομή περιφερειών ανά την ελληνική επικράτεια;»
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Syntaktis

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

36 σχόλια :

 1. Ανώνυμος5/31/2012 4:25 μ.μ.

  Οποιος εχει λιγο μυαλο και το βαλει να δουλεψει δεν θα αποκαλεσει καταδοτη τον κ Τζημερο,,, ο λογος? καποιος θα επρεπε να το κανει προ καιρου μακαρι ο καθενας ΕΛΛΗΝΑΣ που μπορει αν βαλει την υπογραφη του ναχει θαρος να το κανει και αυτος και ξερετε γιατι? απλα μεσα στην χωρα του ουτε τον ακουει κανεις ουτε τον σεβεται δουλος του πολιτικου συστιματος των κλεφτων ειναι ,,, καταδοτης δεν ειναι γιατι αναφερει σε ενα τριτο προσωπο αυτο το ρεμουλο που γινετε μεσα στην Ελλαδα ,,, ειναι ψεματα αυτα που εχει γραψει?????????????? σας πονα η αληθεια?????????? ετσι δεν λειτουργει η Ελλαδα και ολο της το συστιμα εδω και χρονια??????? πιστεψτεμε πως η αγανακτηση ολων αυτων των χρονων να ερχοντε κονδυλια χωρις αναπτηξη να χανοντε σε λογαριασμους πολιτικων αν αποφασιζα να μιλησω καπου να σταματησει να δανιζει την Ελλαδα ( γιατι ο απλος κοσμος υποφερει και οχι οι πολιτικοι διμοσιοι και λοποδητες ) τα ιδια θα εγραφα και κατι παραπανω απο οσα εχει γραψει ο κυριος Τζημερος και ας με αποκαλουσαν τα λαμογια που δεν τους συμφερει καταδοτη ,, την στιγμη που εγω αδικοπληρωνω χαρατσια και πολλοι απο τους καλοβολεμενους με επιδοματα συνταξεις τριπλομισθους ξυνουν τα α//δ// τους ακομι και ο γερομισμικης παπουλιας που δεν εκοψε ουτε ενα ευρω απο αυτα που κλεβει καθε μερα απο τον κοσμο ( τον υποτιθεμενο οτι εξηπιρετει) απο μενα ενα μεγαλο ΜΡΑΒΟ που τολμησε να τα γραψει στους δανιστες να παψουν να δανιζουν σε κλεφτες απατεωνες λησταρχοι μιας χωρας ,,,,,,, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΖΗΜΕΡΕ που τολμησες ,,, οπαδος του ΔΕΝ ειμαι θαλεγα περισσοτερο απο καθε αλλη φορα πως το μονο κομμα που θα ημουν αν υπυρχε θαταν του Παπαδοπουλου και Πατακου αυτο χρειαζομαστε σημερα να καθαρισει ο τοπος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/31/2012 5:36 μ.μ.

   Ο Αινστάιν είχε δηλώσει οτι δύο πράγματα είναι άπειρα. Το συμπαν και η ηλιθιότητα. Άμέσως ανασκεύασε και είπα πως το Συμπαν μάλλον είναι πεπερασμένο. Αγαπητέ αφού θες Πατακό και Παπαδόπουλο να ψηφίσεις Τζήμερο που θα ξεβρωμίσει το Δημόσιο και θα βάλει τάξη στο Κράτος.Βέβαια με την αγαστή βοήθεια των οικονομικών στρατών του Δ' Ράιχ. Και αν θές πες μας όλα αυτά τα χρόνια τι ψήφιζες;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/01/2012 5:36 μ.μ.

   η οποία βλακεια βρισκει στο πρόσωπό σου αλλά και όλων σαν κι εσενα την απόλυτη ενσαρκωση

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος5/31/2012 5:32 μ.μ.

  ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΛΕΕΙ !!!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος5/31/2012 5:34 μ.μ.

  Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
  Και για το λόγο αυτό τα χλωρά έχουν το χρέος να μιλήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος5/31/2012 5:38 μ.μ.

  Άλλος ένας με το ανύπαρκτο μυαλό του Παπαδόπουλου και του Παττακού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος5/31/2012 5:56 μ.μ.

  Τελικά θα πάνε και οι υπόλοιποι να κάνουν παρέα στο ζεύγος Τσοχατζόπουλου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος5/31/2012 5:57 μ.μ.

  ΟΙ ΚΟΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΔΥΟ ΦΑΤΡΙΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
  1500000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
  ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΤΑΙ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος5/31/2012 6:03 μ.μ.

  EISTE OLOI GIA EKTELESTIKO APOSPASMA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ή ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩς ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΩΝΤΑς ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ . ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΟΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ . ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.
  ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος5/31/2012 6:16 μ.μ.

  http://ataksiki-koinonia.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος5/31/2012 6:18 μ.μ.

  Δεν εχει άδικο.....Αν σκεφτειτε ότι τον πηδούσανε απο μικρό οι Έλληνες και λίγα είπε.....Ο Νιτσε ειχε πει λιγότερα και χωρις να τον εχει φάει......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος5/31/2012 6:22 μ.μ.

  Παιδιά μην μπερδεύουμε το ότι όλα αυτά είναι αλήθεια, με το ότι δεν έχει καμμιά δουλειά να πάει να τα πει στην Μέρκελ. Ποιό είναι το κίνητρο του; Το καλό της Ελλάδας. Αυτά τα λες Εν τω Οίκω. Και αγωνίζεσαι για να τα αλλάξεις όλα και να αποδώσεις δικαιοσύνη. Η Κίνηση αυτή δεν δείχνει άνθρωπο με αγάπη ούτε για τον εαυτό του. Γιατί και αυτός είναι μέρος και συνυπεύθυνος αυτής της κατάστασης όπως όλοι μας. Μπορώ να σας το αναλύσω και άλλο, αλλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Όλα αυτά είναι σωστά για τους Έλληνες, το ψάρι πάντα όμως βρωμάει από το κεφάλι, δηλαδή τις εκάστοτε ηγεσίες, την έλλειψη παιδείας του λαού αυτό είναι το βασικό στοιχείο για να φτάσουμε σε αυτές τις πράξεις. Όταν έχεις παιδεία πραγματική όμως δεν κλέβεις τους άλλους, δεν βγαζεις τα μάτια του αδελφού σου και του συναθρώπου σου, εργάζεσαι ομαδικά και κοιτάς την κοινή πρόοδο.
  Ο συγκεκριμένος κύριος με βάση τον Ιπποκράτη έχει ανεπτυγμένο του στοιχείο του Ανέμου, και ο άνεμος είναι ψυχρός, κρύος, υπολογιστικός, κριτικός χωρίς ίχνος αγάπης και κατάλληλης οπτικής. Και λόγω του αυξημένου ανέμου δεν μπορεί να κρατήσει τα μάτια του σταθερά, τα ανοιγοκλείνει συνεχώς, χρειάζεται θεραπεία μετά ίσως μπορέσει να τα επανεκτιμήσει, γιατί τώρα βρίσκεται σε ανισορροπία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος5/31/2012 6:24 μ.μ.

  Γνωστο λαμογιο στην πιατσα ο Τζημερος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Σε όλα όσα είπε ο κος Τζήμερος έχει απόλυτο δίκιο. Και δε θεωρώ οτι η Μέρκελ η οποιοσδήποτε άλλος δε τα γνωρίζει. Τα γνωρίζουν ολα, εχουν μάτια παντου. Δε μπορούμε να κρύψουμε τη σαπίλα διοτι κ να μη τη δείς θα τη μυριστείς. Επίσης δε θεωρω οτι η Μέρκελ έχει τη διάθεση να σωθεί η χώρα, μαλλον να την ξεπουλήσουμε θέλει. Το ζήτημα όμως εξακολουθεί να είναι : ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; Είμαστε μέσα σε μια κινούμενη άμμο και βουλιάζουμε. Πώς θα σωθούμε; Πως θα ανακάμψουμε; Ποιος θέλει να μας βοηθήσει πραγματικά να ξεφύγουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Σε όλα όσα είπε ο κος Τζήμερος έχει απόλυτο δίκιο. Και δε θεωρώ οτι η Μέρκελ η οποιοσδήποτε άλλος δε τα γνωρίζει. Τα γνωρίζουν ολα, εχουν μάτια παντου. Δε μπορούμε να κρύψουμε τη σαπίλα διοτι κ να μη τη δείς θα τη μυριστείς. Επίσης δε θεωρω οτι η Μέρκελ έχει τη διάθεση να σωθεί η χώρα, μαλλον να την ξεπουλήσουμε θέλει. Το ζήτημα όμως εξακολουθεί να είναι : ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ; Είμαστε μέσα σε μια κινούμενη άμμο και βουλιάζουμε. Πώς θα σωθούμε; Πως θα ανακάμψουμε; Ποιος θέλει να μας βοηθήσει πραγματικά να ξεφύγουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμος5/31/2012 6:35 μ.μ.

  Παναγιώτη το πρόβλημα είναι εν γένει της ανθρωπότητας, απλά εδώ είναι σε Ζοομ και μεγαλύτερο μέγεθος. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έχουν να κάνουν με τον ίδιο τον άνθρωπο και τις πράξεις του. Για να αλλάξουμε την κατάσταση πρέπει να αναλάβουμε ο καθένας την προσωπική του ευθύνη και να υπάρξει παιδεία σε αυτόν τον λαό. Δεν υπάρχει άλλος δρόμους, ούτε σωτήρας. Ο κ.Τζίμερος χρήζει θεραπείας κατά την άποψη μου. Δεν έχει καμμιά δουλειά να απευθυνθεί στην Μέρκελ. Το κίνητρο του δεν είναι ευγενές και αγαθό. Αυτό το γράμμα θα έπρεπε να απευθύνεται στους Έλληνες πρώτα από όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/31/2012 10:29 μ.μ.

   Καλα κανε συζητηση με εναν ξενο κι αν σε ρωτησει τι παιζει στην ελλαδα γιατι εγιναν ολα αυτα?κ πες εσυ οτι εφταιγε η ζεστη τον χειμωνα. Πρεπει να μαστε περηφανοι για την χωρα μας ανεξαρτητα απο τα σκατα κ την σαπιλα των τελευταιων 35 χρονων.

   Διαγραφή
 16. Ανώνυμος5/31/2012 7:28 μ.μ.

  Diavazontas ola ta sxolia prosektika diapistwnw ti sympnoia' pou mas diakatexei sa lao..vriskw dikio se ola ligo h poly pou exoune graftei.nai men alla, dld.nai to dieftharmeno systima grafeiokratias-den einai oloi oi epixeirimaties agioi.nai dimosioi ypalliloi amfivolou poiotitas-den einai oloi skartoi k kifines.symfwnw me tin parathesi sti merkel-den einai to zitoumeno tis na 'swsei' tin Ellada.Ypirxan polles lyseis an skeftontousan altrouistika.kataligw ' i kota ekane to augo,h to augo tin kota..'

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/31/2012 9:08 μ.μ.

   Εσύ ελληνικά δεν έμαθες ακόμη να γράφεις; Τόση καθυστέρηση πλέον στην Ελλάδα μα; Και περιμένουμε μετά να πάμε προς τα μπρος! Δεν το νομίζω!

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/31/2012 11:34 μ.μ.

   auto se peira3e??...ok!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος6/01/2012 3:48 π.μ.

   Φυσικά και με πείραξε άνθρωπέ μου.
   Η ξενομανία και η υποτακτικότητα στους ξένους και την "εξοχότατη" δεν είναι ένα από τα προβλήματά μας ;; Θα φτάναμε να της στηνόμαστε στα τέσσερα και να δεχόμασταν την τοκογλυφία τους αλλιώς;

   Διαγραφή
 17. Ανώνυμος5/31/2012 7:31 μ.μ.

  ΕΛΛΑΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΣΑΠΙΟΙ ΚΟΙΤΑΧΤΗΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΦΤΥΣΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Μια απάντηση στον προηγούμενο: στις τελευταίες δύο φράσεις αποκαλύψεις πλήρως το ποιών σου... εθνοπροδοτης τότε (επί Παπαδόπουλου κ Πατακου), εθνοπροδοτης και τώρα... δοσίλογος τότε (ε;), θαυμαστής των δοσίλογων σήμερα. Όσο υπάρχεις ανάμεσά μας, αποκλείεται να ξεβρωμισει ο τόπος, θα βρωμάει όλο και περισσότερο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μια απάντηση στον προηγούμενο: στις τελευταίες δύο φράσεις αποκαλύψεις πλήρως το ποιών σου... εθνοπροδοτης τότε (επί Παπαδόπουλου κ Πατακου), εθνοπροδοτης και τώρα... δοσίλογος τότε (ε;), θαυμαστής των δοσίλογων σήμερα. Όσο υπάρχεις ανάμεσά μας, αποκλείεται να ξεβρωμισει ο τόπος, θα βρωμάει όλο και περισσότερο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος5/31/2012 8:28 μ.μ.

  Πόσοι και πόσοι δεν τα έχουν πει στο εσωτερικό και τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι; Γιατί αγανακτούν κάποιοι με τις αλήθειες; Άμα κόπτεστε για την πατρίδα και τους συνέλληνες να είστε πρόθυμοι να συμβάλλετε στην αυτοκάθαρση και να αφήσετε τον ωχαδερφισμό. Σωστά υα είπε αλλά το συναιτεράκι του ήταν μέλος των κυβερνήσεων που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος5/31/2012 8:43 μ.μ.

  O OHI ALLA DAKRUA, KLEISAN OI TAFOI, O DI GOI TIS ELPI DAS OI PRO TOI NEKROI....
  EOK KAI NATO TO IDIO SUNDIKATO
  EXO OI VASEIS TOU THANATOU
  O LAOS DEN XEHNA TI SIMAINEI DEXIA
  TO DOPIO KAI TO XENO KEFALAIO....
  OI MASONOI KI OI EVRAIOI....
  OI PERSES, OI ROMAIOI, OI TOURKOI, OI VAVULONIOI KAI OLES OI ALLES IMPERIALISTIKES DUNAMEIS ENANTIES TIS ETHNIKIS MAS KURIARHIAS,ANEXARTISIAS KAI PROKOPIS KATA TIN DIARKEIA TON AIONON
  OI ELLADA, POTE DEN PETHAINEI
  ANTE NA GINEI KAI KANA KINIMA STRATIOTIKON NA KERDOSKOPISOUN TA HEDGE FUNDS ME TIN TIN TIMI TOU KOURAMBIE...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος5/31/2012 8:43 μ.μ.

  Το να πιστεύει κανείς ότι το Μνημόνιο είναι επωφελές για την Ελλάδα και ότι η μη εφαρμογή του ευθύνεται για τα χάλια της Ελλάδος είναι δείγμα άγνοιας ή το χειρότερο προσπάθειας να περιέλθει η χώρα σε κατάσταση πλήρους εξάρτησης από τους σωτήρες- δανειστές της με την συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Βεβαίως ευθύνη έχουν οι Ελληνες όχι μόνο για αυτά που περιγράφει ο κ.Τζήμερος αλλά κυρίως διοτι λαδώνονταν από τους Ευρωπαίους, υπέγραφαν συνθήκες οι οποίες άφηναν την Ελλάδα έκθετη στον διεθνή ανταγωνισμό ενώ ήταν ανέτοιμη και επίσης διότι δανείζονταν υποκύπτοντας στις πιέσεις από το εξωτερικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος5/31/2012 11:10 μ.μ.

  se ti vathmou egoismo mporei na ftasoume. polg kala mas ekane o tzimeros. anti na leme sto kathena poulimenw kai katadoti.... as kitaxtoume sto kathreuti kai na skeutoume. pws theloume na zisoume... douleuontas kai me ti mangia mas i kleuontas kai me ti dropi mas.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος6/01/2012 12:34 π.μ.

  Και οι περισσοτεροι δεν εχουν καταλαβει οτι η επιστολη ποιητικη αδεια απευθυνοταν στη Μερκελ. Απευθυνεται στον στρουθοκαμηλισμο μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος6/01/2012 10:47 π.μ.

   Σωστός ο Ανώνυμος Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012 12:34:00 π.μ. EEST

   Από τον Οκτώβρη η επιστολή και τώρα την ανακαλύψατε; Ενώ την έχει αναφέρει σε παλιές συνεντεύξεις; Γιατί;
   Πιστεύετε στ' αλήθεια ότι απευθύνεται στη Μέρκελ;
   Γιά κοιταχτείτε στον καθρέφτη…

   Α, επίσης όσοι ξέρουν γερμανικά ας διαβάσουν το πρωτότυπο στο http://bit.ly/KhyOI9

   Διαγραφή
 25. Ανώνυμος6/01/2012 6:53 π.μ.

  χαχα σε καποιους ελληναρες αν διακρινω απτα σχολια δεν τους αρεσε δεν πειραζει ...ξιδακι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος6/03/2012 4:06 μ.μ.

  To θέμα δεν είναι αν αυτά που γράφει στην επιστολή είναι αλήθεια, ή όχι, αλλά το ότι δεν υπάρχει λόγος να τα εκθέτει στο εξωτερικό κι από πάνω να καλεί την Μέρκελ να τα διορθώσει.

  Αν τον κεράτωνε η γυναίκα του, θα έβγαινε να το φωνάζει στην γειτονιά κι επιπλέον να καλεί τους γείτονες να την νουθετήσουν; Σε τι διαφέρει τότε από τον μικρόνου Γιωργάκη, ο οποίος πήγε στο εξωτερικό και έλεγε ότι κυβερνά μία διεφθαρμένη χώρα; Δεν έχει ποτέ ακούσει την εντολή της στοιχειώδους αξιοπρέπειας "τα εν οίκω μη εν δήμω";

  Αν βλέπει κακώς κείμενα, να τα αλλάξει, αφού μάλιστα κατεβαίνει στην πολιτική. Αλλά όχι να τα διαλαλεί εγγράφως στο εξωτερικό και να καλεί την Γερμανίδα καγκελάριο να παρέμβει! Τι ρεζιλίκια είναι αυτά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή