Εταιρία security θα... φυλάσσει τη Βουλή – Μόνο ο Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί θα μπορούν να φρουρούνται από αστυνομικο

- "Βαφτίζουν" εισήγηση την πρόταση για τους... security στο εσωτερικό της Βουλής
- Οργισμένος φέρεται να είναι ο Β. Μεϊμαράκης γιατί δεν ρωτήθηκε ποτέ
- Μειώνεται η αστυνομική φρουρά του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπουργών και υφυπουργών
- Καταργείται η αστυνομική συνοδεία για βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημάρχους και περιφερειάρχες
- Τι θα ισχύει για πρώην υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο: να περιορίσει την αστυνομική φρουρά σε πολιτικούς και λοιπούς «επισήμους» για να επαναφέρει τους αστυνομικούς εκεί όπου ανήκουν, στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.

Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Τέτοιες εξαγγελίες έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν. Όμως αυτό που ακούγεται για πρώτη φορά είναι ότι ΜΕΣΑ στο ελληνικό κοινοβούλιο προτείνεται αντί για αστυνομικούς να υπάρχουν υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι! Αυτό ακούγεται από τρελό έως παράλογο γιατί όπως και να χει μιλάμε για το Ναό της Δημοκρατίας. Και η Βουλή δεν είναι τραπεζικό υποκατάστημα!

Όπως ανακοινώθηκε, η ΕΛ.ΑΣ. εισηγείται πλέον την προστασία στο εσωτερικό της Βουλής θα αναλάβει ιδιωτική εταιρία security, ενώ αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίζουν την περιφρούρηση εξωτερικά. «Το ζήτημα της ανάθεσης της προστασίας, εσωτερικά του χώρου του Κοινοβουλίου, σε εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης, συνιστά ενδεικτική εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η τελική Απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον Πρόεδρο της Βουλής», ανακοινώθηκε.

Αυτό και όλα όσα θα ισχύσουν στο μέλλον αποφάσισε ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συστήθηκε και το πόρισμα της οποίας πήρε ήδη το ΟΚ από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τι θα ισχύσει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς

Υποχρεωτική φρούρηση θα παρέχεται στο εξής μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

Η υπηρεσία ασφάλειας του πρωθυπουργού περιορίζεται κατά 25 αστυνομικούς κι εκείνη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 20.

Μειώνονται επίσης

κατά 5 αστυνομικούς η ασφάλεια των λοιπών αρχηγών των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή
κατά 3 αστυνομικούς η ασφάλεια των υπουργών
κατά 2 αστυνομικούς η ασφάλεια των αναπληρωτών υπουργών και
κατά 1 η ασφάλεια των υφυπουργών.

Μείωση κατά 5 άτομα θα υπάρξει στον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, ενώ κατά 4 άτομα, στον αριθμό των αστυνομικών που διατίθενται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καταργείται επίσης, η συνοδεία αστυνομικών σε

βουλευτές,
ευρωβουλευτές,
περιφερειάρχες και
δημάρχους

Σε περίπτωση που υπάρξουν αιτήματα για αστυνομική φρούρηση, θα εξετάζονται κατά περίπτωση από ειδική επιτροπή με κριτήρια αξιολόγησης, με βάση την υφιστάμενη επικινδυνότητα καθώς και τον υπάρχοντα βαθμό απειλής.

Επίσης, περιορίζονται σε 3 οι αστυνομικοί που διατίθενται σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η περίοδος διάθεσης αστυνομικών σε πρώην υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς περιορίζεται από 6 σε 2 μήνες μετά τη λήξη της θητείας τους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, τυχόν αιτήματα για περαιτέρω διάθεση θα αξιολογούνται από την ειδική Επιτροπή.

Η συντήρηση των μέσων για την κίνηση των πολιτικών προσώπων δε θα επιβαρύνει στο εξής την Ελληνική Αστυνομία. Θα πληρώνουν εκείνοι από την τσέπη τους τα καύσιμα και τη συντήρησή τους. «Οι δαπάνες που προκαλούνται για την αγορά, συντήρηση και κίνηση των μέσων που διατίθενται για τη συνοδεία προσώπων, πλην των κρατικών λειτουργών, θα βαρύνουν τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους», ανακοινώθηκε.

Επίσης, θα είναι η ειδική Επιτροπή που θα αποφασίσει, με βάση τα κριτήρια επικινδυνότητας, πόσα αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες θα διατεθούν.

Τι θα ισχύει για ιδιώτες που θέλουν αστυνομική προστασία

Δημοσιογράφοι, εκδότες, επιχειρηματίες και όποιοι άλλοι ιδιώτες θέλουν να έχουν αστυνομική προστασία, θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα και η Επιτροπή θα κρίνει αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι. Αν το αίτημά τους γίνεται δεκτό, θα πρέπει καταβάλλουν το ισόποσο των μικτών μηνιαίων αποδοχών του αστυνομικού που απασχολεί, εφόσον το εισόδημά τους υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ ετησίως.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κι αν συντρέχουν λόγοι, ακόμη κι αν η οικονομική επιφάνεια του ιδιώτη που ζητά αστυνομική προστασία δεν υπερβαίνει τις 100.000€, θα παρέχεται αστυνομική προστασία, αλλά το αίτημα θα επανεξετάζεται ανά τρίμηνο για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας και για τον καθορισμό του βαθμού απειλής, είτε με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας, είτε μετά από σχετικό αίτημα των ενδιαφερόμενων.

Επίσης, θα υπάρξει εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για ομαδοποίηση στόχων σε περιοχές μικρής γεωγραφικής έκτασης (Κολωνάκι, Ψυχικό κ.λπ.) όπου θα μπορούσαν με ευέλικτες αστυνομικές ομάδες αντί να φρουρούνται, να ελέγχονται ή να επιτηρούνται, αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην πρόληψη τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος προσώπων ή κτιρίων θα προηγείται αξιολόγηση ειδικής Επιτροπής η οποία θα αποφασίσει για το βαθμό απειλής και την ανάλογη διάθεση ή μη του αναγκαίου αριθμού προσώπων και μέσων.

Η αξιολόγηση επικινδυνότητας και ο βαθμός απειλής θα εξετάζονται από Επιτροπή που θα συγκροτείται με απόφαση του Αρχηγού του Σώματος και θα απαρτίζεται από στελέχη συναρμόδιων Υπηρεσιών.
newsit
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου