Ξεφτίλισαν τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και το φερέφωνο του.. εφημερίδα Αυγή..Χαρακτηρίζουν μύθο το Αλβανικό Έπος..και πως οι Έλληνες στρατιώτες ήταν λιποτάκτες..

Όλα όσα υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ τα έβαλαν μέσα σε ένα αισχρό άρθρο για το Έπος του 40'..
Η λιποταξία και η διαστρέβλωση όλων των ιστορικών γεγονότων που μας κάνουν εθνικά υπερήφανους είναι σε ημερήσια διάταξη από το ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουν αλλεργία στις εθνικές εορτές και στον πατριωτισμό των Ελλήνων.
Συμπεριφέρονται σαν βρικόλακες μόλις αντικρίσουν την γαλανόλευκη με τον σταυρό.. 
Έτσι εξηγείται που ο πρόεδρος τους την κοπάνισε για weekend στον πύργο του Αϊφελ.
Μάλλον δεν θα μπορούσε να παίξει θέατρο...αφού σε κάποια από τις παρελάσεις (Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) έπρεπε να δώσει το παρών..

Στο σιχαμένο άρθρο που θα διαβάσετε παρακάτω θα διαπιστώσετε 2 πράγματα.
1)Ότι αν βγουν κυβέρνηση θα ξεπουλήσουν την Μακεδονία στους Σλάβους.
2)Ότι ήρθε η ώρα να δικαιώσουν όλους τους αριστερούς που μετά τον πόλεμο προπαγάνδιζαν υπέρ του κομουνισμού (είναι οι μέντορες τους) και διαστρέβλωναν με δήθεν απομνημονεύματα ιστορικές γεγονότα.


Το δελτίο Τύπου της ΝΔ και το αισχρό άρθρο του Ν.Θεοδωρίδη από την Αυγή.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή άρθρο στην εφημερίδα Αυγή στο οποίο το Αλβανικό Έπος χαρακτηρίζεται «μύθος» ενώ αναφέρεται πως οι Έλληνες στρατιώτες λιποτακτούσαν από το Μέτωπο.
Στην ανακοίνωση της ΝΔ τονίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό:
 • Συμφωνεί ή όχι με όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος «ΑΥΓΗ», γραμμένα από στενό του συνεργάτη και χαρακτηρίζουν «μύθο» το αλβανικό έπος;
 • Συμφωνεί ή όχι με το άρθρο που υποστηρίζει πως πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή;
 • Συμφωνεί ή όχι με το γνωστό στέλεχός του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Θεοδωρίδη, που απαιτεί μάλιστα να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία για να αποκατασταθούν τα «ψεύδη»;
Ο κ. Τσίπρας ας αποδοκιμάσει, πρώτα, εμπράκτως τις ακραίες συνιστώσες του και ύστερα ας επικαλεστεί το παράδειγμα του έπους του 1940- 41, που έκανε όλον τον πλανήτη να λέει πως «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Το άρθρο της Αυγής
Η εφημερίδα φιλοξενεί ένα άρθρο το οποίο έχει γράψει ο Νάσος Θεοδωρίδης ο οποίος είναι μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης και στο οποίο ο γράφων υποστηρίζει ότι η σύγκρουση με την φασιστική Ιταλία θα έπρεπε να αποφευχθεί καθώς το τελεσίγραφο του Μουσολίνο επρόκειτο για μία «απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού».
Ολόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:
69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Η άγρια σύγκρουση που ξετυλίχτηκε πάνω στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας έδειξε ανάγλυφα την ταξική της φύση. Στις πρώτες γραμμές φτωχοί άνθρωποι, πέθαιναν από τη γάγγραινα, έλιωναν από την ψείρα, περίμεναν απελπισμένα τροφή. Πιο πίσω οι αξιωματικοί με τις ορντινάντσες τους έδιναν τις διαταγές. Και ακόμα πιο πίσω, στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, ο αρχιστράτηγος Παπάγος και το επιτελείο της «Αυτού Μεγαλειότητας»...
Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. 
Ο πρώτος είναι ότι οι φαντάροι μας με εφ' όπλου λόγχη στείλανε τους δειλούς εχθρούς στα βάθη της Αλβανίας. 

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. 
Ο ελληνικός στρατός ήταν προετοιμασμένος γι' αυτή τη σύγκρουση. Ήδη από την άνοιξη 1939 το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε καταστρώσει ανάλογα σχέδια. Και από τον Ιούνη 1940 ο ελληνικός στρατός βρισκόταν ουσιαστικά σε κατάσταση «μυστικής επιστράτευσης». Στα σχολικά βιβλία και στα πατριωτικά αφιερώματα η «θέληση» και το «φρόνημα» ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας για το «έπος της Αλβανίας». Η αλήθεια είναι ότι ήταν η μορφολογία του εδάφους, το βεβιασμένο της ιταλικής επίθεσης -με όλες τις δυσκολίες ανεφοδιασμού από τα ακατάλληλα λιμάνια της Αλβανίας- και μια πολύ ισχυρή ελληνική στρατιωτική μηχανή.

Επίσης αποκρύπτεται ότι υπήρχαν πολλοί που αρνούνταν να υποταχτούν σε αυτήν τη χαρούμενη εικόνα της "εθνικής πανστρατιάς". 
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θ. Χατζής, μετέπειτα γραμματέας του ΕΑΜ αναφέρει στις αναμνήσεις του ότι στις αρχές Νοέμβρη εκτελέστηκαν επί λιποταξία τέσσερις φαντάροι του συντάγματος του, επειδή είχαν λείψει μόνο μια μέρα και ξαναγύρισαν: «Απογοήτευση και πένθος έπεσε στο Σύνταγμα. Στην πορεία μάθαμε πως και σε άλλα Συντάγματα έγιναν παρόμοιες δίκες για μικρές πειθαρχικές παραβάσεις και επακολούθησαν διαδοχικές εκτελέσεις, κατά περίεργη 'συγκυρία' μόνο Μακεδόνων που μιλούσαν τη σλαβική γλώσσα και όλοι τους σχεδόν ήταν χαρακτηρισμένοι 'βουλγαροκομμουνιστές'".


Ήταν και κάτι άλλο που ερέθιζε τους φαντάρους. Οι καλαμαράδες της Αθήνας παρουσίαζαν τον πόλεμο σαν τρικούβερτο γλέντι με χαρές και τραγούδια για τους Έλληνες φαντάρους. Κρύβανε την πραγματικότητα. Συνήθως στα αφιερώματα για την 28η Οκτωβρίου, βλέπουμε επίκαιρα της εποχής με τα πλήθη ενθουσιασμένα να χαιρετάνε εκείνους που φεύγουν για το μέτωπο. Πράγματι, κάθε φορά που αρχίζει ένας τέτοιος πόλεμος, η πλειοψηφία παρασύρεται από ένα κύμα εθνικισμού και πολεμόχαρων αισθημάτων. Όμως, καθώς περνούν οι μέρες, φανερώνεται όχι μόνο η φρίκη του πολέμου αλλά και ποιος την πληρώνει, οπότε οι διαθέσεις αλλάζουν.
Ο Δ. Λουκάτος καταγράφει αυτή την αλλαγή στο ημερολόγιο που κρατούσε και έχει δημοσιευτεί με τίτλο «Οπλίτης στο Αλβανικό Μέτωπο Ημερολογιακές Σημειώσεις 1940-'41»: «Ένα περίεργο πράγμα. Κανείς απ΄ όλους τους 'Εμπέδους' δεν θέλει να φύγει για το Μέτωπο. 
Όλοι θα 'τανε ευτυχείς αν τους κρατούσανε εδώ. Πού είναι λοιπόν τα φανταχτερά λόγια 'οι φαντάροι μας αδημονούν να μεταβούν εις την πρώτην γραμμήν;».


Τα σχόλια δικά σας......                                                                                                  --> -->
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

13 σχόλια :

 1. Ανώνυμος10/27/2012 8:15 μ.μ.

  Κομμουνισμός και δημοκρατία αταίριαστες έννοιες,αριστερά και γκαιμπελισμός πάνε παρέα .Μη δίνετε σημασία στις τοποθετήσεις τους . Νεοταξικά απόβλητα , εχθροί του έθνους κράτους .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος10/27/2012 10:15 μ.μ.

  ΚΡΙΜΑ! ΕΛΕΟΣ! ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος10/27/2012 11:16 μ.μ.

  ριζοσπάστης 12 Ιουλίου 1935

  "χι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την Μικρασιατική Καταστροφή μα και την επιδιώξαμε"

  http://greekvoices.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7365.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος10/28/2012 1:57 π.μ.

  Χιλιες φορες χρυση αυγη παρα αριστεροαναρχοαπλυτα κ αθεα κοματα.εξορια ολους που διαστρεβλωνουν ιστοριες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος10/28/2012 2:27 π.μ.

  λιποτακτες απο την πραγματικοτητα ειναι οι ιδιοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος10/28/2012 3:38 π.μ.

  Ξέχασε να μας πει ότι εκείνη την περίοδο το ΚΚΕ (παράρτημα των Σοβιετικών στη χώρα μας) ονόμαζε τον πόλεμο "ιμπεριαλιστικό" μιας και οι Σοβιετικοί είχαν υπογράψει σύμφωνο αμοιβαίας ειρήνης με τον Άξονα και το Χίτλερ . Όσο για το άρθρο του ριζοσπάστη που αναφέρεται στο παραπάνω σχόλιο , φυσικά και επεδίωξε το ΚΚΕ τη μικρασιατική καταστροφή , ως πιστά πιονάκια των Σοβιετικών , καθώς γνωρίζουμε ότι στον ελληνοτουρκικό πόλεμο οι Ρώσοι εφοδίαζαν με όπλα και χρήματα τους Τούρκους για να μην χάσουν τα όποια προνόμια είχαν στη Μ. Ασία του Κεμάλ . Πέρα των ιστορικών τεκμηρίων , Αυτά τα έχει παραδεχτεί και σημερινός Ρώσος βουλευτής απορώντας για τη στάση της χώρας του ενάντια στους Έλληνες .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ;
  ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΦΕΛΦΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος10/28/2012 9:31 π.μ.

  Αν υπήρξαν λιποτάκτες, αυτοί ,σίγουρα, ήταν κομμουνιστές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος10/28/2012 10:31 π.μ.

  na ta blepoun ta zwa pou tous psifisan

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δώστε δύναμη στον Ηλία να τους δαγκώσει το λαρύγγι στα καθάρματα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος10/29/2012 1:36 μ.μ.

  Λυπάμαι κάτι φίλους μου , που ψήφισαν Σύριζα { πρώην μέλη του κραταιού Πασοκ } .

  Με σκυμένο το κεφάλι ζητάνε συγνώμη , που ψήφισαν αυτό τα αντεθνικό -άθεο - ανθελληνικό κόμμα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος10/30/2012 4:36 π.μ.

  Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος10/30/2012 4:40 π.μ.

  Αυτά είναι τα ΣΚΑΤΑ που θα διαδεχτούν την ξεφτιλισμένη ΝΔ; ΚΡΙΜΑ! Απο τη Σκύλα στη Χάρυβδη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή