Τι κρύβεται πίσω από την υποτιθέμενη διαθεσιμότητα - απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων;;;

Τελικά, σήμερα ακόμη και οι πιο δύσπιστοι συνάνθρωποί μου καταλαβαίνουν αυτό που εμείς εδώ και ενάμιση μήνα φωνάζουμε με όλη τη δύναμή μας... Ποιες είναι δηλαδή οι πραγματικές προθέσεις αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης.
Τη Δευτέρα 12.11.2012 ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, το 4093/2012 νομοθετικό έκτρωμα, με το οποίο άνοιξε η κερκόπορτα για χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, και όπως μας ενημέρωναν και τα MEGALA μαζικά μέσα παραπληροφόρησης (“ενημέρωσης”) των πολιτών, αυτό έγινε στο όνομα της διάσωσης της εθνικής οικονομίας της χώρας και της παραμονής μας στο ευρώ.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν αλλεπάλληλες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και διευκρινιστικές εγκύκλιοι, που παραποιούν και πλήττουν καίρια τη θεσμική λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, καταπατούν το Σύνταγμα και τους νόμους.
Και φτάσαμε μέχρι τη Δευτέρα 10.12.2012 το απόγευμα, όπου στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης της συγκυβέρνησης του νεοφιλελεύθερου κ. Α. Σαμαρά, του «σοσιαλιστή» κ. Ε. Βενιζέλου και του «αριστερού» κ. Φ. Κουβέλη, έγιναν αθρόες διαγραφές δημοσίων υπαλλήλων, με τον τρόπο που έγιναν (διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς καμία ενημέρωση). Η ενέργεια αυτή είναι πρόδηλα αντισυνταγματική, παράνομη, κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής, ασφάλειας δικαίου και θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Και ενώ με εγκυκλίους και ανακοινώσεις γνωρίζαμε ότι, η παράνομη αυτή πράξη θα γίνει ΜΟΝΟ για τις υπηρεσίες που δεν έδωσαν στοιχεία στο υπουργείο και ΜΟΝΟ για τις υπηρεσίες που έχουν πλεονάζον προσωπικό, ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ βέβαια τις τέσσερις κατηγορίες που αναφέρει ο νόμος (Εξαιρούνται: 1.οι πολύτεκνες οικογένειες, 2.οι έχοντες σύζυγο ή τέκνο με αναπηρία ανω του 67%, 3.οι μονογονεϊκές οικογένειες, 4.οι έχοντες σύζυγο που είναι σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς από το προηγούμενο μέτρο της εφεδρείας), ενημερωθήκαμε ότι ανάμεσα στους φορείς που έχουν «διαγραφέντες» (διαθεσιμότητα) υπαλλήλους, βρίσκονται τέσσερα (4) πανεπιστήμια και πέντε (5) ΤΕΙ!!! Μεταξύ αυτών των ιδρυμάτων βρέθηκε και το ΤΕΙ Αθήνας όπου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είκοσι δύο (22) συνάδελφοι και που ανάμεσά τους είναι ακόμη και από την κατηγορία των προαναφερόμεων εξαιρέσεων!!!
Το υπουργείο λοιπόν, μετά από τις έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις των Πρυτάνεων των τεσσάρων πανεπιστημίων και των Προέδρων των ΤΕΙ Αθήνας και Πάτρας, και για να καλύψει την παράνομη και άδικη αυτή πράξη του, δύο μέρες μετά, αργά το βράδυ της Τετάρτης 12.12.2012 εκδίδει νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ίσως η δέκατη στη σειρά μαζί με τις διευκρινιστικές εγκυκλίους), σύμφωνα με την οποία στο καθεστώς διαθεσιμότητας εμπίπτουν ΟΛΟΙ οι ΔΕ διοικητικοί υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των ειδικοτήτων που αρχικά είχαν επιλεγεί, και που δεν αφήνει πια καμία αμφιβολία, ακόμη και στον πιο δύσπιστο, για το που οδηγείται η κατάσταση στον δημόσιο τομέα.
Μετά από όσα προηγήθηκαν, γεννώνται ορισμένα ερωτήματα, στα οποία θα προσπαθήσω να απαντήσω, μιας και είμαι ενεργό μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας και γνωρίζω πάρα πολύ καλά την αλληλογραφία μεταξύ των ιδρυμάτων και του υπουργείου, αλλά και ως μία από τους 22 υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους του ΤΕΙ Αθήνας, παρακολουθώ από πολύ κοντά όλες τις ενέργειες που έγιναν τις παραπάνω ημέρες.
Πέρα από τα άλλα, που θέλω να πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις το υγιές πολιτικό κομμάτι της χώρας καθώς και οι νομικοί, εγώ θα σταθώ κυρίως στα γεγονότα!!! Αυτά, τα οποία θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους και να μας ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
Κύριοι που ψηφίσατε ένα νόμο (4093/2012) και που με τόσες αλλαγές, στο τέλος θα έχουν απομείνει μόνο η ημερομηνία και οι υπογράφες σας....
Ø  Είναι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ανάμεσα στους φορείς που έχουν πλεονάζον προσωπικό;;; Γνωρίζετε πολύ καλά  ότι είχαν σοβαρότατες ελλείψεις από πριν... Πόσο μάλλον τον τελευταίο χρόνο, μετά την αποχώρηση δεκάδων συναδέλφων και ύστερα από το μέτρο με το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς!!!

Ø  Είναι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ανάμεσα στους φορείς που δεν απάντησαν εγκαίρως στα έγγραφά σας;;; Όχι, δεν είναι!!!

Ø  Πριν γίνουν οι διαγραφές προηγήθηκε αλληλογραφία ή οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία του υπουργείου με τα ιδρύματα για διόρθωση τυχόν λαθών;;; Το υπουργείο μπορεί να σας διαβεβαιώσει, πως όχι δεν υπήρξε!!!

Ø  Στο ΤΕΙ Αθήνας, έχετε διαγράψει και υπαλλήλους που θα έπρεπε να εξαιρεθούν (μονογονεϊκές οικογένειες, σύζυγος ή τέκνο με 67%, κλπ);;; Ναι, το κάνατε!!! Με ποιο δικαίωμα αμφισβητείτε τις απαντήσεις του φορέα σας (ΤΕΙ Αθήνας) και διαγράφετε περισσότερους από αυτους που σας υποδυκνείουν χωρίς να το ελέγξετε;;; Με κανένα δικαίωμα, είπαμε «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!!!

Ø  Θα γίνουν τελικά μετακινήσεις υπαλλήλων και εάν πρόκειται για μετακινήσεις γιατί δεν γίνονται αυτόματα, δηλαδή από την υπηρεσία με το πλεονάζον προσωπικό προς την υπηρεσία που έχει ανάγκες, αλλά οι υπάλληλοι πρέπει πρώτα να τεθούν σε διαθεσιμότητα;;; Γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι μετακινήσεις...

Ø  Οι μετακινήσεις που ευαγγελίζεστε μήπως κρύβουν παγίδες για τους εργαζόμενους;;; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται για μετακινήσεις αλλά για νέες προσλήψεις, με άλλο εργασιακό καθεστώς, αφού όσοι τελούν υπό καθεστώς διαθεσιμότητας παύουν να είναι υπάλληλοι του φορέα τους και είναι πλέον υπάλληλοι του κράτους!!!

Ø  Από τους υπαλλήλους που έχετε θέσει σε διαθεσιμότητα πόσοι θα “μετακινηθούν”;;; Γνωρίζετε, επίσης,  πολύ καλά ότι θα “μετακινηθούν” πολύ λίγοι, και αυτό, γιατί η τρόϊκα κάθε μήνα θα ζητάει περίπου 2.500 απολυμένους, εσείς τι θα τους παρουσιάζετε 2.500 “μετακινούμενους”;;;

Ø  Με τι εργασιακό καθεστώς θα μετακινηθούν αυτοί οι λίγοι υπάλληλοι που νομίζουν ότι θα τη «γλιτώσουν»;;; Γνωρίζετε, επίσης, πολύ καλά ότι πρόκειται για νέα πρόσληψη, χωρίς προϋπηρεσία για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες!!! Δηλαδή μόλις εκλείψουν αυτές οι έκτακτες ανάγκεςοι υπάλληλοι θα απολύονται!!!

Ø  Και τέλος, εάν οι υπάλληλοι που τελούν σε διαθεσιμότητα, δεν “μετακινηθούν” εντός του έτους σε νέα υπηρεσία, τι θα γίνεται;;; Και πάλι γνωρίζετε ότι με την πάροδο ενός έτους από την ημερομηνία που ο υπάλληλος βγήκε σε διαθεσιμότητα θα απολύεται αυτόματα και ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.
Αυτά, για να ξέρετε ότι ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι θέλετε να κάνετε με το μέτρο της διαθεσιμότητας και τις υποτιθέμενες μετακινήσεις, και να μη νομίζετε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να μας κοροϊδεύετε, καταπατώντας τους νόμους και το σύνταγμα.
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΕΠΙΣΗΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι η εξυγίανση του ελληνικού δημοσίου και η σωτηρία της χώρας, αλλά Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ !!!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ...
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ…

Γιώτα Παρασίδου -ΤΕΙ Αθήνας..
  --> -->
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. ΛΑΣΘΕΝΗΣ12/17/2012 10:33 π.μ.

    ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ,ΛΕΗΛΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ. ΠΡΙΝ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΟΤΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΜΑΣΤΑΝ 1000 ΑΤΟΜΑ. ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΧΡΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ. ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΑΤΕ ΕΝΩ ΒΛΕΠΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΠΛΑΝΟΙ ΣΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΙ. ΤΩΡΑ ΑΔΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή