Ο γνωστός ανθέλληνας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ Νάσος Θεοδωρίδης ξανακτυπά: "Εγκληματίας ο Κολοκοτρώνης αστεία τα περί εθνεγερσίας" !


Απίστευτα προκλητική αρθρογραφία από τον τουρκολάγνο και γενικώς λάγνο σε ότι είναι ανθελληνικό Νάσσο Θεοδωρίδη.

Ο Νάσσος Θεοδωρίδης, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σε άλλη μια ανορθογραφία του για την επανάσταση του 1821: • υποστηρίζει ότι ο Κολοκοτρώνης είναι ένας «επονείδιστος εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας», • χαρακτηρίζει «γελοίες ερμηνείες τα περί εθνεγερσίας» και… • αναφέρει την Ελληνική επανάσταση ως «κυρίαρχο εθνικιστικό μύθο, που θέλει γενικώς τους “Έλληνες” να ξεσηκώνονται κατά των “Τούρκων”» .

Η παραμονή Θεοδωρίδη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούσε ντροπή για οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Τι περιμένει ο κ. Τσίπρας και τον κρατάει ακόμα κοντά του; 

Ολόκληρο το άρθρο:

  Δεν χωράει αμφιβολία ότι φέτος η 25η Μαρτίου δίνει πολλές αφορμές για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Σε αντίθεση με τον κυρίαρχο εθνικιστικό μύθο, που θέλει γενικώς τους “Έλληνες” να ξεσηκώνονται κατά των «Τούρκων» συλλήβδην, και που δυστυχώς διαιωνίζεται στα σχολεία αναπαράγοντας μια δηλητηριώδη κουλτούρα για τη συνύπαρξη των δύο λαών, χρέος κάθε ανθρώπου που επιθυμεί τη χειραφέτηση και την ελευθερία είναι να ερμηνεύει ορθά τα γεγονότα, δηλαδή ενταγμένα μέσα στο σωστό ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο.
 Έτσι, αν αποτινάξουμε από το μυαλό μας τη σκουριά της εθνικιστικής ανάγνωσης της Ιστορίας, που μάλιστα φτάνει μέχρι το σημείο να αποκρύπτει ακόμη και σήμερα το όνειδος ενός επονείδιστου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι ορδές του Κολοκοτρώνη, δηλ. τη «σφαγή της Τριπολιτσάς», θα διαπιστώσουμε ότι οι εξεγερμένοι βαλκανικοί λαοί αναζητούσαν την πραγμάτωση ενός οράματος πολιτικής αυτοδιάθεσης, που τότε ταυτιζόταν με την «πολιτειακή συγκρότηση» και εθεωρείτο προϋπόθεση για την κοινωνική απελευθέρωση ενός λαού.
Δεν επιζητούσαν, δηλαδή, τη διαφυγή από μια απροσδιόριστη «σκλαβιά» στην οποία ήταν δήθεν υποδουλωμένη η καθημερινότητα τους, αφού ως γνωστόν στην πολυεθνική οθωμανική αυτοκρατορία υπήρχε πλήρης ελευθερία διδασκαλίας και ανάπτυξης θρησκευτικής και ευρύτερης πολιτισμικής συνείδησης, περιχαρακωμένης βεβαίως στα πλαίσια του «μιλιέτ», και έχοντας ως υποκείμενο της τις κοινότητες και όχι τα άτομα καθαυτά.

 Συνεπώς ο ανικανοποίητος πόθος όλων των υπηκόων για εξέγερση και ριζική αλλαγή του ημιφεουδαρχικού συστήματος δεν στόχευε στην αντικατάσταση της ηγεσίας μιας χώρας από μια άλλη που θα προέρχεται από άτομα της «εθνικής ομάδας» των εξεγερμένων.

Κάτι τέτοιο δεν θα είχε κανένα νόημα, δεδομένου ότι αρκετοί Ρωμιοί Φαναριώτες συμμετείχαν ενεργά στη διαχείριση της εξουσίας στο πλευρό του σουλτάνου την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Τούρκοι υφίσταντο την ίδια πολιτική περιθωριοποίηση με τους Ρωμιούς, μη έχοντας ούτε πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας ούτε φυσικά δικαίωμα ψήφου.
Ο πολυεθνικός ξεσηκωμός αποσκοπούσε κυρίως στην επίτευξη ενός περιζήτητου
(και «εθνικά ουδέτερου») αγαθού που τα μεταγενέστερα δυτικά συντάγματα αποκάλεσαν εύστοχα «λαϊκή κυριαρχία» («Βουλγάροι κι Αρβανήτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί, Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή»).
 Το αίτημα του ’21 ήταν η πολιτική ελευθερία ως δυνατότητα αυτοδιακυβέρνησης δίχως ετεροκαθορισμό από τη σουλτανική εξουσία, και όχι η εν στενή έννοια «εθνική απελευθέρωση», αφού η οθωμανική αυτοκρατορία δεν ήταν δομημένη πάνω σε ένα σύστημα διακρίσεων λόγω εθνικότητας.
Οι εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα αφορούσαν μάλλον ζήλο, διαφθορά ή αυταρχισμό συγκεκριμένων εκπροσώπων της εξουσίας παρά το δομικό προφίλ του ίδιου του μοντέλου διακυβέρνησης.

Επιπλέον, οι Ρωμιοί άρχισαν να σφυρηλατούν συνείδηση αυτοπροσδιορισμού τους ως οντότητας που επιθυμεί τη δική της «πολιτειακή συγκρότηση» (με βάση τις νέες αξίες της ανερχόμενης αστικής τάξης) μόνο κατά τη διάρκεια των χρόνων του αγώνα, καθώς πρωτύτερα υπήρχαν απλώς διαφορές λόγω θρησκεύματος και γλώσσας, πράγμα σύνηθες και αδιάφορο μέσα στις αχανείς εκτάσεις της εποχής. Άλλωστε, επί φεουδαρχίας το «έθνος» θεωρούνταν ως στοιχείο που «ενώνει» τους «από κάτω» συμβάλλοντας στην ανατροπή παρωχημένων θεσμών.

Έπρεπε να κυλήσουν μερικές δεκαετίες για να γίνει αντιληπτό το δηλητηριώδες περιεχόμενο που φωλιάζει μέσα σε έναν τέτοιο φαντασιακό όρο.

Επομένως, το αίτημα για πολιτική ελευθερία, αποσυνδεδεμένο πλήρως από γελοίες ερμηνείες περί «εθνεγερσίας» (λες και ήταν στο ψυγείο ένα «έθνος» και κάποιος άνοιξε την πόρτα), είναι το μοναδικό στοιχείο που πρέπει να συγκρατήσει η αριστερά, προκειμένου να αντιπαρατεθεί στις σύγχρονες απόπειρες κατάλυσης της λαϊκής κυριαρχίας μέσω επιβολής δημοσιονομικής δικτατορίας από ανεξέλεγκτα θεσμικά κέντρα, που απειλούν κοινωνικές κατακτήσεις χωρίς οι λαοί να έχουν δυνατότητα να πάρουν πολιτικές αποφάσεις για θέματα που τους αφορούν.

Όμως τα κέντρα αυτά είναι επικίνδυνα και αυταρχικά όχι επειδή είναι «αλλογενή» και «ξένα», αλλά επειδή είναι καπιταλιστικά.

 * Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης.
citypress-gr.blogspot.com
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια :

 1. Ανώνυμος3/26/2013 2:46 π.μ.

  ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ. ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΤΟ ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος3/26/2013 10:34 π.μ.

  προφανως αυτος ο μπετοβλακας,θεωρει οτι οσοι λαοι συνυπαρχουν με τους κατακτητες η δυναστες του, περνανε καλα και δεν επιθυμουν την αυτοδιαθεση και ανεξαρτησια(οπως σωστα γραφει),και οτι ολα κινουνται παντα γυρω απο ενα πολιτικο πρισμα.Αρα και ο ιστορικος του μελλοντος κατα τον κυριο αυτο θα πρεπει να αντιμετωπισει την κατασταση που επικρατει σημερα ως μια ευχαριστη συγκυρια και οτι οι ελληνες περνουσαν καλα την εποχη του μνημονιου.το παιδομαζωμα,οι αποκεφαλισμοι,οι πασαδες και τα τζαμια ηταν ολα ενας "αστικος"μυθος.μπετοβλακα.και προφανως (οπως και σημερα)θα υπηρχαν καποιοι(ισως συγγενεις του) που θα περνουσαν καλα με τους οθωμανους και δεν θα επιθυμουσαν την ανατροπη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος3/26/2013 11:13 π.μ.

  ΔΕΙΤΕ ΖΩΑ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...
  Η ΜΑΛΛΟΝ...ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος3/26/2013 1:01 μ.μ.

  ..ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ (ΣΥΡΙΓΓΑ) ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΩΝ" "ΦΡΑΠΕΔΟΠΛΗΚΤΩΝ" ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΩΝ...ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΕΣ..ΔΕΙΤΕ ΤΣΟΝΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΡΟΤΟΝΤΑ...ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος3/27/2013 11:06 μ.μ.

  " Αυτοί είναι οι νέοι αρχηγοί "  Κοίτα να δείς που στρέφονται να βρούνε λύσεις πάλι
  σ'ανθρώπους ψεύτικους θαρρώ, με όνειρο απατηλό ,
  πως η Ελλάδα είναι θεριό και ψάχνουν τρόπο
  για να βρούν να της πάρουν το κεφάλι .

  Λένε πως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του
  και η Θράκη στην Τουρκία
  και ο Μέγα Αλέξανδρος Σκοπιανός Πρωθυπουργός
  με τρία Υπουργεία .

  Βρε κοίτα πως χαϊδεύονται με όνειρα πλυμένα ,
  πάνω σε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και κόπο ενός λαού
  όλα τα τάζουν σε αλλουνούς ,
  μαζί και των Ηρώων μας το ένδοξο το αίμα .

  Κοιτάξτε τους μισέλληνες νέους ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ
  που αν χάσουν τα έδρανα
  και βγουν στον δρόμο της ζωής
  λογίζω πως δεν κάνουνε μήτε για κλητήρες .

  Αυτοί είναι οι νέοι αρχηγοί που βάζουν στ'αδράχτι
  σαν βγούν και κυβερνήσουνε
  που κάποιοι θα τους ψηφίσουνε
  να τα κάμουν όλα στάχτη .
  ΜΕ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

  Α Ρ Μ Α Γ Ε Δ Ω Ν

  ΑπάντησηΔιαγραφή