Χτυπήματα, νερά και καφέδες εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη από αριστερούς συνδικαλιστές στο Αττικό νοσοκομείο..(Φώτο+Βίντεο)

Κεδίκογλου: Αυτοί που επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη φώναζαν: «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς»
Ένταση επικράτησε το πρωί στο Αττικό Νοσοκομείο, κατά την άφιξη του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη απο εργαζομένους αλλά και άτομα που ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.
Όπως είπε ο υπουργός μιλώντας λίγο μετά τα επεισόδια στον ραδιοσταθμό Βήμα, κάποιοι από τους εργαζόμενους του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν.«Δέχτηκα μπουνιά και καφέ. Δε θα σταματήσω από τη φασιστική μειοψηφία. Δε θα με εμποδίσουν να κάνω το καθήκον μου».

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης είπε:
«Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση του πολιτεύματος. Με χτύπησαν στο πρόσωπο. Ούτε στην Αφρική δεν χρησιμοποιούν βία κατά του υπουργού», ενώ ανέφερε πως περιμένει την καταδίκη της συγκεκριμένης πράξης από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ωστόσο, όπως είπε, οι ενέργειες αυτές δεν εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία, είναι η έκφραση της βίας από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. «Δεν τους φοβάμαι. Έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας. Αν θέλουν οι εργαζόμενοι στο Αττικό να έρθουν στο γραφείο μου αύριο εν ηρεμεία για να μιλήσουμε», σημείωσε. Στη συνέχεια εμφανώς εκνευρισμένος είπε: «Δέχτηκα μπουνιά και καφέ. Δε θα σταματήσω από τη φασιστική μειοψηφία. Δε θα με εμποδίσουν να κάνω το καθήκον μου».Αντιμέτωπος με διαδηλωτές, αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με τον χώρο της Υγείας, βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός είναι «ανεπιθύμητος». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας, ενώ κινούνταν προς το νοσοκομείο δέχθηκε την επίθεση κάποιων εργαζομένων, αλλά και ατόμων που φώναζαν συνθήματα που δεν είχαν καμία σχέση με τον χώρο της Υγείας.Ο υπουργός μάλιστα έκανε λόγο για συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που επιδιώκει τέτοιες καταστάσεις λέγοντας ότι δημιουργεί εντάσεις και επεισόδια και πως ο ίδιος επέλεξε να πάει στο Αττικό, λέγοντας χαρακτηριστικά “στάθηκα απέναντί τους γιατί δεν τους φοβάμαι” 

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπρωξαν τον υπουργό και τον προπηλάκισαν. Συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη αναφέρουν, ότι ο ίδιος επέστρεψε στο υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».
Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου (κατά πληροφορίες 2 διμοιρίες των ΜΑΤ), προκειμένου να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του υπουργού και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.Ο Υπουργός ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην επέμβουν ώστε να αποφευχθούν γενικευμένα επεισόδια.
Στη συνέχεια ο υπουργός μπήκε στο νοσοκομείο από την πλαϊνή είσοδο και οδηγήθηκε στο αμφιθέατρο όπου θα συναντούσε μόνο τα υψηλόβαθμα στελέχη του νοσοκομείου.


Μέσα στο χώρο του νοσοκομείου μπήκαν και ΜΑΤ τα οποία παρατάχθηκαν μπροστά στις κλειστές πόρτες του αμφιθεάτρου, όπου υπήρξε νέα ένταση.
Αλλά και εκεί συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες και όταν ο Υπουργός κάλεσε τους εργαζόμενους που αντιδρούσαν σε διάλογο εκείνοι τον αρνήθηκαν με το πρόσχημα της παρουσίας της αστυνομίας.

 Ο υπουργός μάλιστα έκανε λόγο για συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που επιδιώκει τέτοιες καταστάσεις λέγοντας ότι δημιουργεί εντάσεις και επεισόδια και πως ο ίδιος επέλεξε να πάει στο Αττικό, λέγοντας χαρακτηριστικά “στάθηκα απέναντί τους γιατί δεν τους φοβάμαι”..

Νωρίτερα το πρωί, ο κ.Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Σε καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο Αττικό Νοσοκομείο προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, από την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ κάλεσε και τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν την επίθεση.
Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα άτομα που χειροδίκησαν εναντίον του υπουργού φώναζαν το γνωστό εμφυλιοπολεμικό σύνθημα «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ Μελιγαλάς»  αφήνοντας με τον τρόπο αυτό σαφείς αιχμές προς την αξιωματική αντιπολίτευση.


Πιο αναλυτικά, ο κ. Κεδίκογλου είπε: «Θέλω να καταδικάσω το απαράδεκτο συμβάν  που έγινε πριν λίγο στο Αττικό νοσοκομείο. Εκεί ο υπουργός Υγείας δέχθηκε απίστευτη επίθεση, χειροδίκησαν εις βάρος του άτομα που φώναζαν απαράδεκτα συνθήματα όπως  το εμφυλιοπολεμικό με το “Μελιγαλά”. Καταδικάζουμε την επίθεση και περιμένουμε να κάνουν το ίδιο τα κόμματα που θέλουν να είναι στο δημοκρατικό τόξο. Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας»Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αττικόν Μιχάλης Ρίζος: 
« Τα ματ εισέβαλαν στο χώρο και με τις ασπίδες τους απώθησαν τους εργαζόμενους μακριά από τον υπουργό ο οποίος φυγαδεύτηκε από πίσω πόρτα. Τα ΜΑΤ μπήκαν στο νοσοκομείο παραβιάζοντας ουσιαστικά το πανεπιστημιακό άσυλο».

 Η χτεσινή ανακοίνωση των εργαζομένων..που χαρακτήριζε ανεπιθύμητο τον Άδωνι Γεωργιάδη..
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την προκήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 19/7/2013 και ώρα 13.00 - 15.00, λόγω της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο. Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν «ο υπουργός μιας κυβέρνησης που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού. Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τα σωματεία των νοσοκομείων της Β΄ ΔΥΠΕ, τους μαζικούς φορείς και το λαό της περιοχής μας σε αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 19/7, ώρα 13.00 στην Κεντρική Πύλη του ΑΤΤΙΚΟΥ».
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος7/19/2013 12:44 μ.μ.

  ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος7/19/2013 1:57 μ.μ.

  Να μας πείτε και την κομματική προέλευση των εν λόγω συνδικαλιστών για να μη κάνουμε υποθέσεις και αδικήσουμε ανθρώπους και κόμματα. Τώρα αν αυτές είναι οι συμπεριφορές συνδικαλιστών και οπαδών κομμάτων (Εντάξει, δεν είναι καινούργια πράγματα, αλλά λέμε)τότε οδεύουμε ολοταχώς σε μία αριστερή φασιστική κατάσταση με τις ευλογίες και κομμάτων όπως του Τσίπρα, διαφόρων ακραίων εξοκοινοβουλευτικών αριστερών κομματιδίων, συνιστωσών του συριζα, ίσως και του ΚΚΕ (αν και αυτό γενικά είναι πιο προσεκτικό). Ποιοι είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι που θα απαγορεύσουν την είσοδο οπουδήποτε υπουργών και άλλων κρατικών αξιοματούχων του κράτους; Από που έχουν πάρει αυτό το δικαίωμα; Κατά την γνώμη μου επειδή τέτοιες συμπεριφορές είναι προφανώς απαράδεκτες και ουσιαστικά τα πρόσωπα κρύβονται κάτω από το πλήθος και την ανωνυμία θα πρέπει όσοι συμμετείχαν στο επεισόδιο αυτεπάγγελτα να προσαχθούν για τα περεταίρω, να μπούν άμεσα στην διαθεσιμότητα (ούτως η άλλως φαίνεται ότι δεν ασχολούνται με την δουλειά τους αλλά με την δημιουργία κομματικών εντυπώσεων και καταστάσεων σε βάρος των εργαζόμενων και του κοινού που πρέπει να εξυπηρετούν). Και όσοι δεν έχουν σχέση με το νοσοκομείο και είναι εντος του χώρου του πάλι να πάνε για τα περεταίρω γιατί δεν είχαν καμιά δουλειά στο νοσοκομείο και να εμποδίσουν οποιαδήποτε δραστηριότητα του. Να βάλουμε κανόνες επί τέλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος7/19/2013 4:54 μ.μ.

  Άλλο πάλι και αυτό! Οι δήθεν εργαζόμενοι έκαναν ότι έκαναν για αυτά που αυτοί υποθέτουν ότι θα γίνουν, γιατί έτσι τους είπε ο Αλέξης. Και αντιδρούν με βία προκαταβολικά. Αν αυτό γενικευθεί φανταστείτε τι πρόκειται να συμβει. Αυτό το αριστερό φασισταριό συμπεριφέρεται έτσι γιατί θεωρεί, και μέχρι τώρα έτσι είναι, ότι βρίσκεται στο απυρόβλητο. Αυτό όμως θα αλλάξει και σύντομα εξαιτίας αυτών των αριστερών τραμπούκων και τότε να δείτε τις διαμαρτυρίες του Συριζα και των ιδίων για την βία που θα ασκείται στις (φασιστικές) αριστερές (και καθόλου δημοκρατικές) παρεούλες. Αλέξη βάλε, αν μπορείς, κάποιο φρένο γιατί αυτά δεν τα θέλει κανείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή