Από καρτοκινητό που ανήκε σε... Πακιστανό δέχτηκε κλήση στις 22:58 το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Ρουπακιάς- Φόβος μη τον λιντσάρουν στις φυλακές


– Αξιωματικοί ΕΛ.ΑΣ. : Θέλουμε ισχυρά στοιχεία για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης
- Αύριο θα αποφασιστεί που θα προφυλακιστεί ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα 
- «Τα χέρια μας είναι δεμένα» λέει η Αντιτρομοκρατική 
- «Η υπόθεση της δολοφονίας στην ανακρίτρια, οι άλλες στον Άρειο Πάγο» 

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κρατείται ακόμη σε «μονόκλινο» κρατητήριο του Αστυνομικού Μεγάρου της Λ. Αλεξάνδρας, στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης Παρότι η ανακρίτρια εξέδωσε φυλακιστήριο σε βάρος του, ο «συνωστισμός» κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού και η ιδιαιτερότητα του νέου τρόφιμου, που απαιτεί αυξημένα μέτρα εγκλεισμού για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε βάρος του, ανέβαλε τη μεταγωγή του.
Αύριο θα αποφασιστεί ο χρόνος μεταφοράς του, η πτέρυγα και το κελί στο οποίο θα φυλακιστεί, όπως και οι συνθήκες προαυλισμού του.

Από το Σάββατο όταν μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, είχε γίνει γνωστό πως θα μεταφερόταν και μάλιστα άμεσα στις φυλακές Κορυδαλλού.


Τα εμπόδια και οι καθυστερήσεις

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του δράστη, στο διάστημα μιας ώρας, με τουλάχιστον 6 άτομα, πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα μπορεί να στηριχθεί ηθική αυτουργία για τη δολοφονία.

«Ακόμη και αν ασκηθεί τέτοια δίωξη, θα είναι για τον κατευνασμό της κοινής γνώμης. Πολύ δύσκολα μπορεί να σταθεί στις δικαστικές αίθουσες, εκτός αν υπάρξει κατάθεση που να την επιβεβαιώνει. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν υπάρχει» επισημαίνουν οι ίδιοι αξιωματικοί.

Αναφορικά με την προσπάθεια αποδόμησης του ναζιστικού μορφώματος, απομάκρυνσης του πολιτικού μανδύα του και νέα τιτλοφόρησή του ως «εγκληματική οργάνωση», οι ίδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι και αυτή είναι δύσκολη. «Πρέπει να βρεθεί κάποιος ‘ευφυής’ νομικός προκειμένου να στοιχειοθετήσει περισσότερα από δύο κακουργήματα. Πρέπει να βρει στοιχεία από τα οποία να προκύπτουν κοινά πρόσωπα στη διάπραξη εγκληματικών πράξεων, ιεραρχία-δομή και σχέδιο για την διάπραξή τους» υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

 «Αυτά τα στοιχεία πρέπει να είναι ‘ισχυρά’, εκτός και αν ο στόχος είναι μόνο η μείωση των δημοσκοπικών και εκλογικών ποσοστών και όχι η ουσιαστική ανάδειξη των παράνομων δράσεων του ναζιστικού μορφώματος» επισημαίνουν αστυνομικοί κύκλοι.

Την ίδια ώρα όμως η «ταχύτητα» με την οποία λειτούργησε η εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής, δείχνει την ισχυρή βούληση για τη διερεύνηση των στοιχείων που θα αποδίδουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κ. Βουρλιώτης, θα υποβάλει στο τέλος αιτιολογημένο πόρισμα.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ακόμη, δεν έχει λάβει εντολή ή διάταξη από την ανακρίτρια που έχει την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα για τη έρευνα κάποιων παραμέτρων. Το ίδιο συμβαίνει και με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τις 32 ποινικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Τα χέρια μας είναι δεμένα. Η υπόθεση της δολοφονίας βρίσκεται στην ανακρίτρια και οι υπόλοιπες στον Άρειο Πάγο. Δεν μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε έρευνα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν νομικά καλυμμένες άρσεις απορρήτου των επικοινωνιών. Το ίδιο αδύνατο είναι και η οποιαδήποτε έρευνα για τη φωτογραφία του άτυχου νεαρού. Αφού υπάρχει φωτογραφία, γιατί να μην υπάρχει και βίντεο που μπορεί να βοηθά τις αστυνομικές έρευνες. Εμείς δεν μπορούμε να το ερευνήσουμε» ισχυρίζεται υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Το καρτοτηλέφωνο του... Πακιστανού

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τα αποτελέσματα της άρσης των τηλεφωνικών συνδέσεων του Γιώργου Ρουπακιά. Έχει λάβει τουλάχιστον 6 κλήσεις ατόμων, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της τοπικής οργάνωσης του ναζιστικού μορφώματος, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο και για τα άτομα που έκαναν αυτές τις κλήσεις, αφού ήταν αναγκασμένοι να στείλουν τη δικογραφία στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η επικοινωνία μεταξύ του προέδρου της Τ.Ο Χρυσής Αυγής Νίκαιας με τον Ρουπακιά έγινε στις 22:58 τη μοιραία νύχτα της περασμένης Τρίτης. Μάλιστα, το τηλεφώνημα δεν έγινε από το προσωπικό κινητό του προέδρου, αλλά από ένα δεύτερο που διατηρεί και είναι καρτοκινητό. Το εκπληκτικό, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, είναι ότι αυτό, έχει εκδοθεί στο όνομα ενός ... Πακιστανού! Υπενθυμίζουμε ότι και ο Ρουπακιάς, εκτός από τον προσωπικό αριθμό του, είχε κι αυτός δεύτερη συσκευή με κάρτα περιορισμένου και προπληρωμένου χρόνου ομιλίας, που όμως είχε λήξει.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ακόμη, δεν έχει λάβει εντολή ή διάταξη από την ανακρίτρια που έχει την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα για τη έρευνα κάποιων παραμέτρων 

Οι επόμενες αστυνομικές ενέργειες θα καθοριστούν από τη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, όταν οι δικαστικοί λειτουργοί το ζητήσουν. Αρχικά θα εντοπιστούν εκείνοι με τους οποίους μίλησε ο Γ. Ρουπακιάς το χρονικό διάστημα πριν από τη δολοφονία, στη συνέχεια από τις κεραίες εκπομπής θα εντοπιστούν τα σημεία, στα οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα άτομα.

Θα ακολουθήσει άρση και για τις δικές τους επικοινωνίες, με σκοπό να εντοπιστούν άλλα άτομα με τα οποία επικοινώνησαν. Ο πιθανός συσχετισμός δράστη, προσώπων που επικοινώνησαν μαζί του, τα σημεία και ο σκοπός της «συνάντησης» μπορεί να αναδείξουν οργανωμένη εγκληματική δράση και κατά συνέπεια «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος9/23/2013 1:25 π.μ.

  Ανήκουστο! Ενώ δεν έχουν στοιχεία γιά να ενοχοποιήσουν κάποιον γιά ηθική αυτουργία,ψάχνουν διάφορους τρόπους να βρουν,γιά να κατευνάσουν την κοινή γνώμη! την κομμουνιστική! Αυτό θεωρείται αδίκημα! Με το ζόρι ψάχνουν γιά ενοχους.Αλλά και οι εισαγγελείς,δρούν γρήγορα,ενώ όταν πρόκειται γιά τους κλέφτες πολιτικούς,τους αφήνουν ανενόχλητους.Σάπιο πολιτικό σύστημα,που θα το πληρώσει η Χ.Α. χωρίς να φταίει. Τόση αθλιότητα του λαού,τόση προδοσία,αυτά δεν τα βλέπουν να αντιδράσουν οι δικαστικοί.Τόσες αυτοκτονίες.Ενοχοι και οι ίδιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος9/23/2013 5:15 π.μ.

  ρε θα μας τρελανετε? πως ξερετε οτι ηταν του προεδρου της τοπικης οργανωσης αφου εγινε απο κινητο πακιστανου? για ηλιθιους ψαχνετε ρε παλιοδημοσιογραφοι του κερατα?
  και το λεω αυτο γιατι τις συνομιλιες δεν μπορειτε να τις αποκρυπτογραφησετε. με δεδομενο λοιπον οτι εχετε μονο το νουμε που ανηκει σε πακιστανο και η αστυνομια δεν μπορει να ξερει με ποιον μιλησε και τι ειπε πως λετε οτι απο το τηλ του πακιστανου πηρε ο προεδρος? ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ...
  γιατι εμενα ετσι οπως πηγαινουν τα πραγματα πιο πολυ για προβοκατσια μου μοιαζει το πραγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος9/23/2013 10:41 π.μ.

  Η κυρία Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κουτζαμάνη έχει συγγενική σχέση με τον δολοφόνο του Γρηγόρη Λαμπράκη στην Θεσσαλονίκη ή πρόκειται για απλή συνωνυμία?

  ΑπάντησηΔιαγραφή