ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ - «ΕΓΩ ΣΥΝΕΛΑΒΑ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ»


«Είδα ένα αναδιπλούμενο στιλέτο, ανοιχτό με αίματα πάνω και ξύλινη λαβή»

Η κατάθεση που αποκαλύπτει γνωστή εφημερίδα λύνει τις απορίες για το πώς ο 45χρονος Χρυσαυγίτης μαχαίρωσε εν ψυχρώ τον νεαρό ράπερ, πού βρισκόταν η Αστυνομία, αλλά και τι συνέβη τα μοιραία λεπτά προτού ο 34χρονος αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

«Στις 23:59 λάβαμε σήμα από το κέντρο μας για να μεταβούμε στη συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Ιφιγενείας όπου ήταν συγκεντρωμένα γύρω στα 150 άτομα με ρόπαλα», ξεκινά την περιγραφή του ο νεαρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ δίνοντας με τον τρόπο αυτό την εικόνα που αντίκρισαν φτάνοντας στο σημείο. Ουσιαστικά κάνει λόγο για έναν μίνι στρατό από θηριώδεις μαυροφορεμένους άνδρες με ρόπαλα και άγριες διαθέσεις: «Στο σημείο, μετά από ένα λεπτό, έφτασε και μια άλλη ομάδα ΔΙΑΣ από το Πέραμα. Κατεβήκαμε μαζί την οδό Κεφαλληνίας και σε έναν κάθετο δρόμο στην οδό Παύλου Μελά είδαμε γύρω στα 30 με 40 άτομα μαυροφορεμένα και από μακριά φαινόταν ότι κάποιοι από αυτούς κρατούσαν κάτι στα χέρια τους, χωρίς να μπορώ να διακρίνω τι ήταν αυτό. Τότε σταματήσαμε λίγο πιο κάτω από την Παύλου Μελά για να κατέβουμε και να δούμε με προσοχή τι γίνεται. Με το που σταματήσαμε, μας πλησίασε ένας άνδρας ο οποίος μας είπε: "Παιδιά, τίποτα δεν έγινε. Ολα εντάξει...". Εμείς ρωτήσαμε να μας πει ποιοι είναι όλοι αυτοί και τι γινόταν. Τότε αυτός μας είπε: "Κάτι Χρυσαυγίτες μάλωσαν με κάτι αναρχικούς σε μια καφετέρια, αλλά τώρα όλα εντάξει. Το διαλάμε"».

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στους συναδέλφους του ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στη συνέχεια περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το σκηνικό της βίας και του αίματος.

«Εμείς κατεβήκαμε από τις μηχανές για να πάμε στην οδό Παύλου Μελά για να δούμε τι γίνεται. Τότε είδα γύρω στα 15 με 20 άτομα να βγαίνουν από την οδό Παύλου Μελά, να ανεβαίνουν την οδό Κεφαλληνίας και να στρίβουν αριστερά στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Απ' όσο πρόσεξα, φορούσαν μαύρα ρούχα και φώναζαν και έβριζαν. Εγώ με κάποιους ακόμα συναδέλφους μου τους ακολουθήσαμε τρέχοντας για να τους σταματήσουμε και να δούμε ποιοι είναι και τι γίνεται. Παράλληλα διαβίβαζα από τον ασύρματο στο κέντρο και τους έλεγα αυτά που βλέπαμε. Με το που στρίψαμε αριστερά στην Παναγή Τσαλδάρη, είδαμε διασκορπισμένα αρκετά άτομα. Ενώ κινούμασταν στον συγκεκριμένο δρόμο, στον αριθμό 62 είδαμε δύο άτομα να έχουν πιαστεί στα χέρια και να πλακώνονται. Τότε τρέξαμε προς τα κει για να τους χωρίσουμε και να μας πούνε τι γίνεται. Δύο συνάδελφοί μου, ένας άνδρας και μια γυναίκα που ήταν πιο μπροστά από μένα, φτάσανε πρώτοι και αυτοί χώρισαν. Τότε ρώτησαν τον έναν από τους δύο τι γίνεται και αυτός φώναξε: "Αυτός με βάρεσε, αυτός με βάρεσε!", δείχνοντας τον άλλον. Ο άλλος από τους δύο που σας λέω πήγε να μπει στο αυτοκίνητό του για να φύγει. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν παρκαρισμένο, πιο σωστά θα έλεγα σταματημένο γιατί δεν είχε παρκάρει στον δρόμο ακριβώς όπου έγινε το συμβάν και ήταν τοποθετημένο αντίθετα στην κατεύθυνσης κυκλοφορίας. Εγώ τότε άκουσα τους δύο συναδέλφους μου, που σας είπα, να μου φωνάζουν: "Είναι μαχαιρωμένος! Αυτός το έκανε! Πιάστε τον!".

Αυτόν υπέδειξε εκείνος που ήταν μαχαιρωμένος και κρατούσε το στήθος του με τα χέρια του και είχε αίματα. Εγώ τότε μαζί με τον συνάδελφό μου πήγαμε στο αυτοκίνητο που επέβαινε. Καταλάβαμε ότι αυτός ήταν που είχε μαχαιρώσει τον άλλον που φώναζε και τον έδειχνε επίμονα το θύμα στους συναδέλφους μου. Μόλις βγάλαμε τον δράστη από το αυτοκίνητο, του ζητήσαμε την ταυτότητά του και είδαμε ότι ονομάζεται Ρουπακιάς Γεώργιος του Σταύρου και της Ευτυχίας, γεννημένος στις 24.1.1968 στην Αθήνα». Μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν γνώριζε τι πραγματικά είχε συμβεί και για ποιον λόγο ο συγκεκριμένος άνδρας μαχαίρωσε τον νεαρό ράπερ.

«Κάναμε σωματικό έλεγχο σε αυτόν για να δούμε αν φέρει τίποτα πάνω του, αλλά δεν είχε τίποτα και τότε είδαμε ότι δίπλα από την μπροστινή αριστερή ρόδα του αυτοκινήτου ήταν πεταμένο ένα αναδιπλούμενο στιλέτο, ανοιχτό, με αίματα πάνω και ξύλινη λαβή. Αυτό το στιλέτο το περισυλλέξαμε και το ασφαλίσαμε. Θυμάμαι ότι ένας από τους συναδέλφους μου τον ρώτησε γιατί το έκανε αυτό και αυτός απάντησε: "Γιατί βάρεσε έναν δικό μου..."».

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, που δόθηκε λίγες ώρες μετά το αιματηρό συμβάν και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ο αστυνομικός επικεντρώνεται στον άτυχο Παύλο Φύσσα:

«Ο νεαρός που μαχαίρωσε ο Ρουπακιάς είχε πέσει κάτω στο πεζοδρόμιο και είχε γεμίσει αίματα. Εμείς ενημερώσαμε άμεσα το κέντρο μας γι' αυτά που σας είπα και ζητούσαμε επίμονα να έρθει γρήγορα το ΕΚΑΒ για να τον πάρει. Μάλιστα, πήραμε και από το κινητό μας τηλέφωνο το 166 για να τους πούμε να έρθει το γρηγορότερο ασθενοφόρο στο σημείο. Ρωτήσαμε το θύμα πώς λέγεται και απ' ό,τι μου είπε η συνάδελφος που ήταν από πάνω του, της είπε μια κοπέλα, που προφανώς ήταν η κοπέλα του θύματος γιατί έκλαιγε από πάνω του, ότι λέγεται Φύσσας Παύλος του Παναγιώτη, γεννημένος το 1979 στον Πειραιά. Εκεί, όπως σας είπα, γινόταν χαμός. Ηταν πολλά τα άτομα. Προσπαθούσαμε να βρούμε κάποιον που να είδε κάτι, αλλά κανένας δεν μας είπε τίποτα. Μετά έφτασε το ΕΚΑΒ, πήρε το θύμα και έφυγε για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Απ' ό,τι είδα, όταν πήρε το ασθενοφόρο το θύμα πρέπει να είχε χάσει τις αισθήσεις του. Τον δράστη τον προσαγάγαμε στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου. Απ' ό,τι θυμάμαι από την άδεια κυκλοφορίας, το αυτοκίνητο δεν ήταν στο όνομά του, αλλά στο όνομα Χ. Ρουπακιά».

Η κατάθεση στις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης του ανθρώπου που μαζί με έναν συνάδελφό του συνέλαβαν τον Ρουπακιά φωτίζει το σκηνικό του θανάτου, αλλά δεν αναφέρει τι προηγήθηκε. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στην Αστυνομία οι φίλοι του άτυχου μουσικού, αιτία του φονικού ήταν ένα φραστικό επεισόδιο που είχε η παρέα του ράπερ με δύο άγνωστους Χρυσαυγίτες που παρακολουθούσαν τον αγώνα Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν, στην καφετέρια «Κοράλλι», στην Αμφιάλη Κερατσινίου. Οι «φουσκωτοί» κάλεσαν με SMS το τάγμα εφόδου της Νίκαιας και μέσα σε λίγα λεπτά η ομάδα των μαυροφορεμένων με τις μπότες και τα ρόπαλα έφτασε στο σημείο για να «καθαρίσει»...
makeleio.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια :

 1. Ανώνυμος9/27/2013 6:47 π.μ.

  το ειπα απο προχθες ειναι μουφα η γκομενα,ξυπνατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος9/27/2013 11:15 π.μ.

  http://iphicratisamyras.blogspot.gr/2013/09/blog-post_26.html#more
  Δωδεκαθειστης ο φυσσας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ποιος λοιπόν ο λόγος βράβευσης της αστυνομικού, να είναι καλά η κοπέλα, την ανακήρυξαν ηρωίδα ενώ την σύλληψη την έκαναν οι δύο αστυνομικοί. Εξάλλου το λέει και στην κατάθεσή της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος9/29/2013 4:05 μ.μ.

  υπάρχει και σχετική Ιταλική κινηματογραφική ταινία!
  Δεν ήταν ο Μιχαλολιάς ο “φασίστας “, αλλά ο Σαμαράς κι’ η “κλίκα” του (υπάρχει και σχετική Ιταλική κινηματογραφική ταινία), -οι Σταματόπουλοι κι’ οι Γιωργαλάδες του Σαμαρά (άλλωστε καλά εκπαιδευμένοι στον ολοκληρωτισμό)-.
  αλλά και οι Καραμανλήδες, Κώστας (του Αλέκου), μα και Κώστας (του Αχιλλέα),
  και βέβαια κι ο Μολυβιάτης!

  ΑπάντησηΔιαγραφή