«ΣΟΚ» προκαλεί στο πανελλήνιο η είδηση για την νέα «εταιρεία δολοφόνων» με εγκέφαλο πρώην βουλευτή της ΝΔ

 Τα μέλη της σπείρας σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των αρχών, εξαπατούσαν εύπορους ηλικιωμένους ανθρώπους και με πλαστές διαθήκες που κατήρτιζαν κατάφερναν να καρπώνονται τις περιουσίες τους

Στο «μικροσκόπιο» των αρμόδιων ανακριτικών αρχών βρίσκεται η δράση πολυμελούς σπείρας η οποία χαρακτηρίζεται από τις αρχές ως νέα «εταιρεία δολοφόνων». Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή, για την οποία μάλιστα ο εισαγγελέας κ. Δημήτρης Γκύζης άσκησε βαρύτατες ποινικές διώξεις, φέρεται ο πρώην βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Παπανικολάου, ο οποίος είχε και στο παρελθόν περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, καθώς έχει καταδικαστεί για απάτες.


Τα μέλη της σπείρας σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των αρχών, εξαπατούσαν εύπορους ηλικιωμένους ανθρώπους και με πλαστές διαθήκες που κατήρτιζαν κατάφερναν να καρπώνονται τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με το zougla.gr,το όνομα του κ. Παπανικολάου έχει αναμειχθεί και σε άλλη υπόθεση απάτης, καθώς μαζί με έναν συνεργάτη του, επιχειρηματία, εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, στις τράπεζες κ.λπ.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, σε βάρος του πρώην βουλευτή έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται, αφού -όπως προέκυψε από έρευνα των Αρχών- σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα πλαστογραφούσε διαθήκες ανθρώπων που δεν είχαν συγγενείς, προκειμένου να ιδιοποιηθεί τις περιουσίες τους. 


Την Τετάρτη απεστάλη από την αστυνομία στην εισαγγελία δικογραφία που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει στοιχεία για την πολυμελή σπείρα η οποία ενεργούσε με τρόπο ανάλογο με αυτόν της «εταιρείας δολοφόνων».

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Άργος, επτά άτομα (τρεις άνδρες και τέσσερις γυναίκες), ηλικίας από 34 έως 71 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία, ηλικίας 53, 60 και 80 ετών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, μετά την εξέλιξη ποινικής δικογραφίας - κακουργηματικού χαρακτήρα - που είχε σχηματίσει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης απάτης και πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση και παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


Ως εγκέφαλος εμφανίζεται ο Ευάγγελος Παπανικολάου, ενώ πέραν των 10 προσώπων για τα οποία φαίνεται να προκύπτει καταγεγραμμένη εμπλοκή τους, ερευνάται ο ρόλος άλλων τριών.

Συνολικά, στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα σε βάρος των οποίων ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για βαρύτατα αδικήματα και συγκεκριμένα για:

-εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση)
-διακεκριμένη απάτη στο δικαστήριο κατ εξακολούθηση
-άμεση συνέργεια στην παραπάνω πράξη, κατά περίπτωση
-διακεκριμένη  πλαστογραφία με χρήση κατ εξακολούθηση και
-ψευδορκία μάρτυρα

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση εκδίδονται εντάλματα σύλληψης ενώ οι αρμόδιες αρχές ερευνούν και την ενδεχόμενη ανάμιξη τριών ακόμη ατόμων. Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια δρούσαν οργανωμένα προσεγγίζοντας εύπορους μοναχικούς ανθρώπους.  

Στη συνέχεια κατήρτιζαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες με τις οποίες κληροδοτούσαν σε κάποιο από τα μέλη της σπείρας τα περιουσιακά του στοιχεία αμέσως μετά το θάνατο του. Το επόμενο βήμα ήταν η άμεση εκποίηση της κληρονομιάς, είτε η διαχείριση της ώστε να τους αποφέρει κέρδη. 


Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού πληροφορούνταν τον θάνατοεύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προέβαιναν αρχικά στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών.

Εν συνεχεία τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία/Τμήματα Διαθηκών, όπου μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς.

Με τον τρόπο αυτόν, οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές, και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Ακολούθως προέβαιναν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων και τα μετέγγραφαν στο όνομά τους, στα κατά τόπους αρμόδια υποθηκοφυλακεία. Στη συνέχεια πωλούσαν τα ακίνητα ή τα εκμεταλλεύονταν (διαμένοντας οι ίδιοι ή ενοικιάζοντάς τα), αποκομίζοντας έτσι παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από τη μέχρι τώρα εξειδικευμένη έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα ιδιοποιήθηκε 12 ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα και εξοχικές κατοικίες) σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, τα οποία ανήκαν σε δύο αδέλφια που είχαν αποβιώσει αιφνίδια το 2006 και το 2008, αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Η συνολική αξία της εν λόγω ακίνητης περιουσίας εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό του 1.300.000 ευρώ. Από τα ακίνητα αυτά, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πούλησαν σε ανυποψίαστους αγοραστές ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα άλλο 81 τ.μ., στο Κουκάκι.


 Επιπλέον, οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των δύο παραπάνω θανόντων, ύψους 480.000 ευρώ περίπου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση της σπείρας άρχισε να αποκαλύπτεται μετά το θάνατο τριών αδελφών και τη διαπίστωση ότι η μεγάλη περιουσία τους πήγε σε τρίτα «ύποπτα» πρόσωπα.
Πλέον, η σχετική δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος και θα κληθεί να εντοπίσει τυχόν και άλλες ανάλογες  περιπτώσεις με θύματα εύπορους ηλικιωμένους.
πηγή zougla.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου