ΕΛ.ΑΣ.: «Ζούγκλα το ποδόσφαιρο, παρωδία το πρωτάθλημα, αρένες τα γήπεδα»! (Εικόνες)


Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και όλους τους υπευθύνους από τους Έλληνες αστυνομικούς. Τρομερές καταγγελίες κατά πάντων στο περιοδικό «Σύγχρονη Αστυνομία». 
«Έκαψαν τον Παναθηναϊκό οι φανατικοί, έκαναν τσιφλίκι την ομάδα»!


www.eglimatikotita.gr - 27 Ιαν 2016
Το περιοδικό της Ελληνικής Αστυνομίας με την ονομασία «Σύγχρονη Αστυνομία» κυκλοφόρησε με τίτλο: «Οι χούλιγκανς δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια!» και αναφερόταν στα επεισόδια που έγιναν στο αιώνιο ντέρμπι της Λεωφόρου, το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ.

«Ζούγκλα χούλιγκανς το ποδόσφαιρο. Έκαψαν τον Παναθηναϊκό οι φανατικοί. Πρωτάθλημα παρωδία. Το σκηνικό του τρόμου στη Λεωφόρο. Οι οπαδοί που έκαναν τσιφλίκι της ομάδα τους. Όλοι γνώριζαν, άπαντες κάνουν τους ανήξερους», αναφέρουν οι υπέρτιτλοι του κεντρικού άρθρου, το οποίο επιτίθεται κατά πάντων, με πρώτους αποδέκτες την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε προηγούμενο φύλλο, τον Ιανουάριο του 2015, οι αστυνομικοί πρότειναν ευθέως «Αποχή τώρα από τα γήπεδα αρένες»!

Διαβάστε όσα γράφει η Σύγχρονη Αστυνομία» στο κεντρικό άρθρο του τελευταίου φύλλου, με τίτλο: «Οι χούλιγκανς δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια!» 

Τίτλοι αθηναϊκών εφημερίδων που περιγράφουν τα απαράδεκτα επεισόδια που αμαύρωσαν για άλλη μια φορά το πρωτάθλημα, φέρνοντας στη μνήμη όλων μας σκηνές βίας και τρομοκρατίας από το παρελθόν.
Τη στιγμή που από την πολιτική ηγεσία ανακοινωνόταν ότι σχεδιάζει την απεμπλοκή της αστυνομίας από τα γήπεδα, ζήσαμε όλοι την άμεση εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων μέσα στο γήπεδο και μάλιστα να επιχειρούν σώμα με σώμα να επιβάλλουν την τάξη και να αποτρέψουν τα χειρότερα. Και το συμπέρασμα; Όλα στον αέρα! Πού αρχίζει ο πολιτικός σχεδιασμός και πού τελειώνει ο επιχειρησιακός; Μήπως όλα γίνονται για άλλη μια φορά στο πόδι με κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα;

Ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου μας δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά όχι μόνο γιατί στάθηκε τυχερός και θα ξανασταθεί στα πόδια του, αλλά διότι η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα που ξεχείλισε από το γήπεδο της Λεωφόρου και απλώθηκε παντού, δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις και ευχολόγια. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δικαιούται να διεκδικεί σημαντικό ρόλο στην εκπόνηση μιας σοβαρής πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας των γηπέδων εφόσον οι αστυνομικές δυνάμεις είναι εκείνες που καλούνται κάθε φορά να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ως οι μόνες που έχουν την πλήρη εξουσία επιβολής του νόμου και της τάξης.


Η Ένωση Αθηνών είχε απευθύνει αμείλικτα ερωτήματα και αρχές του 2015 όταν είχαν σημειωθεί ανάλογα επεισόδια, επισημαίνοντας τον κίνδυνο ζωής που διέτρεχαν οι συνάδελφοί μας και την αναγκαιότητα
λήψης μέτρων. Παρήλθε ικανό χρονικό διάστημα άπραγο με αποτέλεσμα να γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.»

Η Ομοσπονδία
Η Ομοσπονδία από την πλευρά της καταδίκασε τα έκτροπα και σημείωσε με ανακοίνωσή της ότι «τα όσα προηγήθηκαν και κυρίως τα όσα επακολούθησαν, μόνο θλίψη και οργή προκαλούν σε όσους ακόμα έχουν απομείνει να προβληματίζονται για το παρόν και το μέλλον του «πρωταθλήματος», αλλά και για την εμπλοκή και το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας σε αυτήν την υπόθεση.

Μια υπόθεση που θα διεκδικούσε τα χαρακτηριστικά της φαρσοκωμωδίας αν δεν υπήρχαν τραυματισμοί και κυρίως ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να θρηνήσουμε θύματα εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων».
Η Ομοσπονδία επισημαίνει επίσης ότι «διαχρονικά και ανεξαρτήτως κομματικού χρωματισμού των κυβερνώντων,

-τα γήπεδα εξακολουθούν να είναι «αρένες»,

-οι αρμόδιοι παράγοντες και οι εν γένει εμπλεκόμενοι στο χώρο του ποδοσφαίρου, «προστάτες» ενός ασύλληπτα ατιμώρητου εγκληματικού φαινομένου,

-η Ελληνική Αστυνομία, η δημόσια εκείνη κρατική υπηρεσία επιβολής του νόμου και της τάξης, έρμαιο ποικιλώνυμων συμφερόντων και τέλος

-ο συνάδελφος, το μονίμως θύμα όλης αυτής της απαράδεκτης και τραγικά επαναλαμβανόμενης ιστορίας να παρακολουθεί –έως– πότε να εκτυλίσσεται ένα άθλιο παιγνίδι στις πλάτες του, του ιδίου και της οικογενείας του, του θεσμού που πασχίζει να υπηρετήσει τίμια και αψεγάδιαστα.

Δυστυχώς, πιστέψαμε ότι επί νέας διακυβέρνησης, η εκπεφρασμένη βούληση της νέας αθλητικής ηγεσίας για ριζική παρέμβαση και αντιμετώπιση της καφρίλας των γηπέδων, θα είχε φέρει έστω κάποια θετικά αποτελέσματα εις τρόπον ώστε γεγονότα σαν και τα χθεσινά να ήταν οριστικά παρελθόν. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι με μεγαλόστομες διακηρύξεις και σχέδια επί χάρτου δεν αντιμετωπίζεται η βία των γηπέδων.

Απαιτούνται δραστικά μέτρα στο πλαίσιο μιας σοβαρής στρατηγικής για την οποία όσοι κληθούν να εφαρμόσουν, θα φέρουν και ακέραια την ευθύνη όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει δεχθεί αυτήν την πρόκληση, προτείνοντας στο αρμόδιο υπουργείο αμφίπλευρη συνεργασία αφενός διεκδικώντας ουσιαστική εκπροσώπησή του στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας αφετέρου δε συμβάλλοντας στην πρόληψη του φαινομένου στο πρωτογενές επίπεδο της διαμόρφωσης της αθλητικής συνείδησης, απαλλαγμένης από την κατάρα της εμπορευματοποίησης και θυματοποίησης της αθλητικής ιδέας στη χώρα που γέννησε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Καλούμε την Πολιτεία να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες της με την ελπίδα ότι δεν θα υποκύψει στα μεγάλα συμφέροντα που δυναστεύουν το χώρο, θέτοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια τάξη στη χώρα μας».

Τέλος, η Ομοσπονδία προαναγγέλλει ότι κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας θα ασχοληθεί ενδελεχέστερα με το χρονίζον αυτό ζήτημα, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τις επόμενες ενέργειές της και την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε να θωρακιστεί ο συνάδελφος αστυνομικός που κάθε Σαββατοκύριακο δυστυχώς γίνεται «σάκος του μποξ» στα γήπεδα.

πηγή: www.sdna.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου