Γιώργος Καμίνης: «200 διαμερίσματα για πρόσφυγες στην Αθήνα»

Τη συμφωνία του δήμου Αθηναίων με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών που αφορά στην προσωρινή στέγαση προσφύγων, ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα,Philippe Leclerc.

- 31 Μαρτίου 2016
Ο δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων, αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου που αφορά την ενοικίαση 200 διαμερισμάτων. Προβλέπεται να εγκατασταθούν έως 6 ωφελούμενοι (ένοικοι) ανά διαμέρισμα και εναλλαγή των ωφελουμένων.

Το πρόγραμμα θα στεγάσει συνολικά έως 3.000 ωφελούμενους και αφοράαιτούντες άσυλο (Asylum seekers) και υποψήφιους για μετεγκατάσταση από τη χώρα (Relocation Scheme).
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σημείωσε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μία ακόμη μεγάλη συμβολή της πόλης της Αθήνας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και παράλληλα η εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι ήδη από τον Αύγουστο του 2015, ο δήμος Αθηναίων έχει παραχωρήσει χώρο για τη δημιουργία μίας δομής Φιλοξενίας – πρότυπο, εκείνης του «Ελαιώνα», που από τα 14 στρέμματα που διατέθηκαν αρχικά, επεκτάθηκε στα 24 τον Δεκέμβριο του 2015 και πριν από λίγες ημέρες, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στα 37 στρέμματα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε ότι ήδη από το καλοκαίρι του 2015 ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 984 μεταδίδει δύο δελτία ειδήσεων ημερησίως στα Αραβικά, καθώς και ότι σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τυπώθηκε ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε στη Λέσβο, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
Η Ύπατη Αρμοστεία  του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, την οποία εκπροσώπησε στη συνέντευξη τύπου ο Philippe Leclerc, βάσει των διεθνών προδιαγραφών και της εμπειρίας της, επιλέγει και προωθεί τους ωφελούμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις (νομικές, υγειονομικές κλπ.) για ένταξη στο πρόγραμμα.

«Ο δήμος Αθηναίων είναι η πρώτη πόλη, με την οποία συνεργάζονται τα Ηνωμένα Έθνη στην προσωρινή στέγαση προσφύγων» δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, επισημαίνοντας τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η πρωτεύουσα της χώρας στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. «Οι άνθρωποι αυτοί υπέστησαν κακουχίες για να φτάσουν στην Ελλάδα και χρειάζονται στήριξη σε όλα τα επίπεδα» είπε ο κ. Leclerc, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι θα αναχωρήσουν αλλά και κάποιοι άλλοι θα μείνουν στη χώρα».

Ο κ. Leclerk εξήρε την αλληλεγγύη που επιδεικνύει η ελληνική κοινωνία απέναντι στους πρόσφυγες, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας των δήμων και της Κοινωνίας των Πολιτών.
Ο αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, τόνισε ότι η συνεργασία του δήμου Αθηναίων με τις εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι καινοτόμα και αποδίδει καρπούς, με χαρακτηριστικότερη την εξομάλυνση της κατάστασης στην πλατεία Βικτωρίας.
Tα διαμερίσματα προς ενοικίαση θα έχουν έκταση από 60 τετραγωνικά μέτρα και θα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα   πιστοποιητικά προς ενοικίαση (π.χ. ενεργειακό πιστοποιητικό). «Το μισθωτήριο συμβόλαιο θα έχει συμβαλλόμενο την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αλέξης Γαληνός, και περιγράφοντας τη συμφωνία, σημείωσε ότι το μίσθωμα δεν θα ξεπερνά τα 400 ευρώ ανά διαμέρισμα.
Στην παρουσίαση της συμφωνίας και τη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, παρέστησαν οι δήμαρχοι Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Ζωγράφου κυρία Τίνα Καφατσάκη, Ταύρου – Μοσχάτου Ανδρέας Ευθυμίου και Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καλώντας ιδιοκτήτες να διαθέσουν διαμερίσματα και στους όμορους της Αθήνας, δήμους.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Οι  λογαριασμοί ΔΕΚΟ και κοινοχρήστων πληρώνονται από την ΕΑΤΑ, με πόρους που αντλούνται μέσα από το πρόγραμμα. Τα 200 διαμερίσματα θα εξοπλιστούν με έπιπλα (κρεβάτια, τραπέζι, καρέκλες), οικοσκευή και ηλεκτρικές συσκευές,
Προβλέπεται ειδικό προσωπικό, που θα επιβλέπει καθημερινά τις συνθήκες διαβίωσης των ωφελουμένων και την καλή κατάσταση των διαμερισμάτων.
Θα τεθεί σε ισχύ Κανονισμός Διαμερίσματος, στον οποίο θα περιγράφονται αναλυτικά οι κανόνες υγιεινής και συμπεριφοράς των ωφελουμένων τόσο μεταξύ τους όσο και με τους υπόλοιπους ένοικους της πολυκατοικίας. Την τήρηση αυτών των κανόνων σχετικά με τις υποχρεώσεις των ωφελουμένων
κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα ελέγχουν καθημερινά τα αρμόδια στελέχη της εταιρίας. Όποιος δεν συμμορφώνεται θα απομακρύνεται από το διαμέρισμα.
Επιπλέον παροχές για τους ωφελούμενους του προγράμματος:
Σίτιση μέσω προ-πληρωμένων καρτών ή κουπονιών για σουπερ μάρκετ. Σε κάθε  ωφελούμενο αντιστοιχούν 90€/μήνα.
Παροχή αγαθών υγιεινής μέσω προ-πληρωμένων καρτών ή κουπονιών για σουπερ μάρκετ. Για κάθε γυναίκα 10€/μήνα, κάθε άντρα 5€/μήνα, κάθε νήπιο και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες 15€/μήνα.
Υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό (διερμηνείς, κοινωνικούς  επιστήμονες κλπ.) για καθοδήγηση ωφελουμένων στη διαχείριση της καθημερινότητάς τους.
Θα παρέχονται κάρτες μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ο δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει, όποτε καταστεί απαραίτητο, να παρέχει κοινωνικές-ιατρικές υπηρεσίες καθώς και πρακτική βοήθεια (πχ ρούχα) μέσω των υπαρχουσών υπηρεσιών που διαθέτει (ΚΥΑΔΑ, Δημοτικά Ιατρεία κτλ).
Για τις προμήθειες, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιοκτήτες ή μεσιτικά γραφεία, καθώς και για τη στελέχωση του προγράμματος, υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του δήμου Αθηναίων cityofathens.gr, και στην ιστοσελίδα της ΕΑΤΑ www.developathens.gr/relocation.
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος3/31/2016 1:51 π.μ.

  Λαθροκαριόλη ψηφίσατε στήν Αθήνα έτσι μουνόπανα? Συνεργασία ό λαθροκαριολοπασόκος μέ τήν εβραική αρμοστεία τού Ο.οργανισμός Η. ηνωμένων Ε. εβραίων. Αυτή τήν Αθήνα θέλατε συριζοπούστηδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος3/31/2016 4:28 π.μ.

  ας τον χαιρονται ολοι οσοι τον ψηφισαν τον λαθρολαγνο δημαρχο αθηνας ομοιως και για τον λαθροτουρκολαγνο δημαρχο θεσσαλονικης

  ''Στην ενοικίαση 200 διαμερισμάτων, όπου θα δημιουργηθούν 1.200 θέσεις υποδοχής για περίπου 3.000 ωφελούμενους μέχρι το τέλος του 2016, προχωρά ο Δήμος Αθηναίων.. το μίσθωμα δε θα ξεπερνά τα 400 ευρώ ανά διαμέρισμα...η ΕΑΤΑ θα πληρώνει λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κοινοχρήστων. Τα 200 διαμερίσματα θα εξοπλιστούν με έπιπλα, οικοσκευή και ηλεκτρικές συσκευές.... Τα πρώτα 50 διαμερίσματα υπολογίζεται ότι θα νοικιαστούν και θα εξοπλιστούν ως το τέλος Απριλίου...θα παρέχεται σίτιση μέσω προπληρωμένων καρτών ή κουπονιών για σούπερ μάρκετ ύψους 90 ευρώ το μήνα για κάθε άτομο. Επίσης, θα διανέμονται κουπόνια για παροχή αγαθών υγιεινής ύψους δέκα ευρώ το μήνα για κάθε γυναίκα, πέντε ευρώ το μήνα για κάθε άντρα και 15 ευρώ το μήνα για κάθε νήπιο και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες...ενώ θα παρέχονται και κάρτες μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο δήμος Αθηναίων θα παρέχει, εξάλλου, κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες, όπου χρειαστεί...αντίστοιχη πρωτοβουλία θα αναλάβει και ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία 1.500 θέσεων σε διαμερίσματα... Ήδη φιλοξενούνται στο πλαίσιο του προγράμματος και σε συνεργασία με τις ΜΚΟ 3.600 άτομα σε όλη τη χώρα, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Λεκλέρκ 4.000 θέσεις θα δημιουργηθούν έως τον Ιούνιο και άλλες 10.000 θέσεις ως τον Αύγουστο. ''

  και μιλαμε για την αθηνα που θα επρεπε να αποτελει στολιδι-βιτρινα του τουρισμου μας και να αφηνει σε ολους τους τουριστες(ξενους και εγχωριους) τις καλυτερες εντυπωσεις(το ιδιο φυσικα και για τους μονιμους ελληνες κατοικους της αθηνας)
  ο λαθροκαμινης παρεα με τον λαθροσυριζα επιβαρυνει ολοενα και περισσοτερο το κεντρο της αθηνας με το να αφηνει να εγκατασταθουν ολο και περισσοτεροι λαθρομεταναστες (ακομα και σε ακινητα του κεντρου της αθηνας,τζαμπα βεβαια πληρωνει το κοροιδο ο ελληνας) και να τριγυρνουν ελευθερα νομιμοποιωντας τον εποικισμο της αθηνας- πατριδας μας,
  ζητω ο λαθροτουρισμος και ας καταστραφει ο ελληνικος τουρισμος που ειναι η βιομηχανια μας με το να μετατρεπεται η αθηνα συνεχως σε λαθροχαβουζα
  ζητω ο τουρισμος και η αναπτυξη του λαθροκαμινη και της λαθροτασιας-μουζαλα,της κουντουρα και του πανουση-τοσκα(και ολων πριν αυτων) και σε οσους γενικοτερα επετρεψαν να μετατραπει η αθηνα(και οχι μονο) σε αυτην την χαβουζα,ας τα λουστουν τωρα ολοι αυτοι που τους ψηφισαν και συνεχιζουν να τους ψηφιζουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος3/31/2016 12:33 μ.μ.

  gγια τους ελληνες τα κανουν αυτα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή