Βαρύς ο πέλεκυς για την Βουλγάρα που σκότωσε τον Έλληνα ναυτικό και έκρυψε το πτώμα του...μέσα σε καταψύκτη!

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στην 50χρονη σύζυγο του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, η σορός του οποίου, τον Ιανουάριο του 2016, είχε βρεθεί μέσα σε έναν καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την κατηγορουμένη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επιβάλλοντάς της ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων.

Ακόμη, δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχη και την 27χρονη συμπατριώτισσα της 50χρονης, κατά μετατροπή όμως του κατηγορητηρίου για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Στη νεαρή κατηγορουμένη επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων.

Στον τρίτο κατηγορούμενο που είχε βρει τον καταψύκτη, μέσα στον οποίο εντοπίστηκε η σορός του άτυχου ναυτικού, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις κατηγορουμένους -που, στο σύνολό τους, αρνήθηκαν ότι είχαν συμμετοχή στο αποτρόπαιο έγκλημα- ενώ με την απόφασή του υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που είχε προηγηθεί.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν να αναγνωριστούν στους κατηγορούμενους τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, με τον εισαγγελέα της έδρας, ωστόσο, να ζητεί από το δικαστήριο να απορρίψει τα σχετικά αιτήματα των συνηγόρων. Τελικά, με την απόφασή του το δικαστήριο απέρριψε όλα τα αιτήματα για τα ελαφρυντικά.

Η πρόταση του εισαγγελέα
Είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχες τις δύο γυναίκες κατηγορούμενες, δηλαδή την 50χρονη πρώην σύζυγο του θύματος, βουλγαρικής καταγωγής, αλλά και την 27χρονη συμπατριώτισσά της.

Αντίθετα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον τρίτο κατηγορούμενο.

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα, από τα χειρότερα που, όπως είπε, έχουν υπάρξει στα χρονικά των εγκληματικών ενεργειών. «Το συγκεκριμένο έγκλημα έχει την εξής ιδιομορφία: αυτοί που το έκαναν δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο» είπε ο εισαγγελέας.

Και προσέθεσε: «Ήταν το τέλος αυτό που άξιζε στον άνθρωπο αυτό, οποίος κι αν ήταν; Από την αρχαία Ελλάδα υπήρχε ένας σεβασμός στο νεκρό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αντί για τάλαντα και τιμές, έλαβε έναν καταψύκτη».

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας σκιαγράφησε τη ζωή της 50χρονης με τον άτυχο ναυτικό, με τον οποίο η κατηγορουμένη είχε αποκτήσει ένα παιδί. Ανέφερε ο εισαγγελέας:
«Υπήρχε μια προβληματική συμβίωση. Αντιμετώπιζαν προβλήματα, όπως πολλά ζευγάρια, που τα λύνουν με τον τρόπο που καθορίζει η έννομη τάξη. Αντί γι' αυτό, η κατηγορούμενη σκέφτηκε κάτι άλλο. Ότι η λύση ήταν να σκοτώσει τον πατέρα του παιδιού της, τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν παντρεμένη. Είχε κουραστεί από τις πολυετείς αντιδικίες στο θέμα της επιμέλειας και ήθελε να δώσει μια άμεση λύση. Το πρόβλημα ήταν ο σύζυγος. Δεν έπρεπε να υπάρχει. Ακούστηκε κάτι για ποτό. Δεν το απορρίπτουμε. Το σχέδιό της όμως ήταν να πάρει την περιουσία του. Είχε πάρει ήδη χρήματα και ο στόχος ήταν να πάρει ό,τι απέμενε από την περιουσία. Δεν μπορούσε όμως να εκτελέσει το σχέδιό της. Επέλεξε ένα μεθοδικό και δόλιο σχέδιο για να πάρει την περιουσία του και να αφαιρέσει όλες τις υποψίες από πάνω της».

Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, η 50χρονη κατηγορουμένη προσπάθησε στη συνέχεια να βρει «τους πρόθυμους, ικανούς και αδίστακτους ανθρώπους που θα έφερναν σε εφαρμογή το σχέδιό της». Έτσι, «βρήκε την άλλη κατηγορούμενη, η οποία γνώριζε ανθρώπους χρήσιμους για να εκτελέσουν το σχέδιό της».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στη συνέχεια η 50χρονη ήρθε σε επαφή με τον «άνθρωπο-κλειδί ο οποίος διαφεύγει» και ο οποίος «γνώριζε και τους άλλους δράστες». Σε ό,τι αφορά την έτερη κατηγορουμένη, ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε στην πρότασή του πως είχε πλήρη επίγνωση του σχεδίου και πως ήταν παρούσα και στην ανθρωποκτονία.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι η 50χρονη «εξύφαινε μέρα μέρα το εγκληματικό της σχέδιο». Συγκεκριμένα, ενοικίασε πρώτα το σπίτι δίπλα στον πρώην σύζυγό της, του έδωσε τα κλειδιά, αποφεύγοντας εν τω μεταξύ να αναφέρει το παραμικρό για τη διαμονή της στο σπίτι του ηλικιωμένου -«διότι στην πραγματικότητα έμενε στο σπίτι που έγινε το έγκλημα».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:Ο εισαγγελέας ανέφερε πως, στις 3 Ιανουαρίου του 2015, οπότε και τοποθετείται χρονικά η δολοφονία του άτυχου ναυτικού, η κατηγορουμένη ήταν παρούσα στο σπίτι. Παρούσα, ήταν όμως, κατά τον εισαγγελέα, και η δεύτερη κατηγορούμενη, μαζί με τον τρίτο κατηγορούμενο, όπως και άλλοι άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η σύζυγος του θύματος επικοινώνησε την ημέρα της ανθρωποκτονίας μαζί του. «Ο Κοκκίνης επικοινώνησε μαζί της 17 φορές εκείνη την ημέρα και η κατηγορουμένη ήρθε εδώ και είπε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία μαζί του» είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Τον κάλεσε να έρθει στο σπίτι, ενώ η παγίδα ήταν έτοιμη, με το πρόσχημα ότι το παιδί ήταν άρρωστο. Ήταν όλη η συμμορία μέσα στο σπίτι και τον περίμεναν, τον χτύπησαν, τον οδήγησαν στο δωμάτιο και τον στραγγάλισαν».

Αναφερόμενος στην δεύτερη κατηγορουμένη, ο εισαγγελέας ανέφερε πως η 27χρονη εξιστόρησε στην προανακριτική της κατάθεση με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις που έγιναν. Ωστόσο, όπως είπε, τις αναίρεσε αργότερα ενώπιον του ανακριτή, γιατί είχε αρχίσει να διαφαίνεται ο ρόλος της. `

«Απευθύνομαι στους ενόρκους και λέω να μη συγκινηθούν από τα δάκρυα των κατηγορουμένων. Μπορεί να ήταν δάκρυα τύψης και όχι αθωότητας» είπε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του και προσέθεσε: «Σας καλώ να μην πιστέψετε αυτά που σας είπαν. Ήταν εκεί. Συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία. Και όλα έγιναν περίπου όπως ειπώθηκαν στην προανακριτική κατάθεση στην αστυνομία η οποία μετά έγινε προϊόν βίας. Η ιταμότητά τους έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει όλους τους θεσμούς της χώρας, από την εισαγγελέα ανηλίκων μέχρι την αστυνομία».

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε πως ακόμη και αν υποτεθεί πως το θύμα κακοποιούσε το παιδί του «ποιες ήταν η ενέργειες της κατηγορουμένης; Προσπάθησε λέει να καταγγείλει. Απευθύνεται σε δικαστές εγνωσμένου κύρους που γνωρίζουν τι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχυρίζεται ότι κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε και όλοι συμμάχησαν εναντίον της».

Ολοκληρώνοντας την πρότασή του, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι δυο κατηγορούμενες τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και πως είχαν σχέδιο και το εκτέλεσαν.

Τέλος, για τον τρίτο κατηγορούμενο, ο εισαγγελέας ανέφερε πως επειδή τα οποία στοιχεία θεμελιώνονται μόνο σε μια κατάθεση, διατηρεί κάποιες αμφιβολίες και πρότεινε την απαλλαγή του για την πράξη της υπόθαλψης εγκληματία.
athensmagazine.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Συνεχιζουν να μην αφαιρουν ιθαγένειες, απλα στερηση πολιτικων δικαιωματων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος10/31/2017 5:11 μ.μ.

  Σε ένα με δυο χρόνια το πολύ το καθεστώς συριζανελ θα την έχει στείλει σπίτι της να τρώει τα λεφτά του μακαρίτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος11/01/2017 2:52 π.μ.

  ουσιαστικα ο βουλγαρος συνεργος δεν θα παει φυλακη και φυσικα δεν θα απελαθει στην βρωμοχωρα του

  ΑπάντησηΔιαγραφή