Μακεδονικοί σύλλογοι κατά της κωμικού Σταμπούλογλου από το Τατιάνα Live - «Να ζητήσουν δημόσια συγνώμη η κυρία Στεφανίδου και η κωμικός» [Εικόνες-Βίντεο]

Χαρακτήρισε τους διαδηλωτές φολκλόρ λέγοντας πως αν ήταν στον στρατό του Μεγάλου Αλέξανδρου θα «έκαναν το βασίλειο του Φραπέ» - Τι απαντά το κανάλι «Ε»..αλλά και η ίδια

Τα πυρά Μακεδονικών Συλλόγων δέχεται τις τελευταίες ώρες η κωμικός Λίλα Σταμπούλογλου για όσα είπε στη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής Tatiana Live στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» σχετικά με το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:Στη θεματική ενότητα της εκπομπής Tatiana Live που παρουσιάζει η Λίλα Σταμπούλογλου, η stand up comedian εμφανίστηκε ντυμένη με στολή Μακεδονίτισσας σαρκάζοντας το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, λέγοντας πως μέρος του «ανταγωνίστηκε το πατρινό καρναβάλι» κοροϊδεύοντας τις πατροπαράδοτες Μακεδονίτικες ενδυμασίες.

Η Λίλα Σταμπούλογλου χαρακτήρισε τους διαδηλωτές φολκλόρ λέγοντας πώς αν ήταν στον στρατό του Μεγάλου Αλέξανδρου θα «έκαναν το βασίλειο του Φραπέ» σε ένα προσβλητικό σχόλιο για τους Θεσσαλονικείς. Ακόμη πρόσθεσε πώς «εαν οι Σκοπιανοί δούνε όλα αυτά τα νούμερα ίσως κάνουν πίσω».

Δεκάδες είναι τα επικριτικά σχόλια στα social media για τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ LIVE, ενώ σε πολλά από αυτά επισημαίνεται πως ανάμεσα στους χιλιάδες διαδηλωτές του συλαλλητηρίου, που μέρος του χαρακτηρίστηκε «καρναβάλι», ήταν και ο νέος ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» Ιβάν Σαββίδης.«Να ζητήσουν δημόσια συγνώμη η κυρία Στεφανίδου και η "κωμικός"» 
Έντονη ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, που δραστηριοποιείται έντονα το τελευταίο διάστημα ώστε να μην υπάρξει υποχώρηση στο θέμα της ονομασίας, που με ανακοίνωσή της ζήτησε από την Τατιάνα Στεφανίδου να ζητήσει δημόσια συγνώμη η ίδια και η συνεργάτιδα της, διαφορετικά προειδοποιεί με προσφυγή ακόμη και στη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μεγάλη οργή προκάλεσε στους Μακεδόνες η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (δήθεν) σάτιρα στην οποία επιδόθηκε κάποια (δήθεν) κωμικός που ονομάζεται Λίλα Σταμπούλογλου στην εκπομπή Tatiana Live της τηλεόρασης EPSILON TV την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2018. Εμφανίστηκε φορώντας την τιμημένη παραδοσιακή φορεσιά του Ρουμλουκιού κραδαίνοντας προκλητικά το εθνικό μας Σύμβολο, ξεστομίζοντας ανοησίες και ασυνάρτητες κραυγές σχετικά με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι κάνει σάτιρα (στην ιστοσελίδα του καναλιού το ονομάζει Stand Up Comedy).  Είναι ΝΤΡΟΠΗ να ρίχνεται ΛΑΣΠΗ σε μια αγνή συνάθροιση μισού εκατομμυρίου Ελλήνων που βγήκαν στον δρόμο για να διεκδικήσουν το ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών τους.

Να πληροφορήσουμε την Διεύθυνση Παραγωγής της εκπομπής ότι η παραδοσιακή φορεσιά που επελέγη για να διασυρθεί με ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ο καθολικός ξεσηκωμός των Ελλήνων για την επικείμενη ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων, αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές Μακεδονικές φορεσιές που φέρει έναν ιδιαίτερο κεφαλόδεσμο (το λεγόμενο κατσούλι). Σύμφωνα με προφορική Παράδοση το κατσούλι του Ρουμλουκιού ήταν ΔΩΡΟ ΤΙΜΗΣ του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τις Ρουμλουκιώτισες λόγω της γενναιότητας που επέδειξαν σε μια μάχη. Αυτός ο κεφαλόδεσμος δενόταν με τα μαλλιά τους και με αυτόν κοιμόντουσαν. Αυτό συνέβαινε μέχρι και στα χρόνια του Μακεδονικού Αγώνα που πρωτο-ειπώθηκε η φράση «Κιφαλ’ πεφτ’, κατσουλ’ δεν πεφτ’. Του έχουμι απ’ τουν Μιγαλιεξάντρου». (πηγή: «Παύλος Τσάμης «Μακεδονικός Αγών«), ως ένδειξη υπερηφάνειας που φορούσαν αυτό το κατσούλι. Η παραδοσιακή φορεσιά του Ρουμλουκιού στο σύνολό της αποτελεί σήμα κατατεθέν της μακραίωνης Μακεδονικής Παράδοσης.

Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιείται μια Παραδοσιακή φορεσιά, που «κουβαλάει» μνήμες και βάσανα ενός ολόκληρου λαού ως μέσο για ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ και ΦΘΗΝΗ σάτιρα. Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2018 η εκπομπή της κας Τατιάνας Στεφανίδου ΑΗΔΙΑΣΕ τους πολυάριθμους  ανθρώπους που σέβονται την Μακεδονική Παράδοση. Αυτή η ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ προσέγγιση και ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ της Ιστορικής Κληρονομιάς των Μακεδόνων, ως απόρροια της εν λόγω εκπομπής, δημιουργούν ΕΝΤΟΝΑ ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις της Παραγωγής και της ίδιας της τηλεπαρουσιάστριας Τατιάνας Στεφανίδου, η οποία φέρει ακέραια ευθύνη για την ΑΘΛΙΑ εικόνα που παρουσίασε η συνεργάτιδά της.

Κατόπιν των ανωτέρω και διατηρώντας την επιφύλαξη για νομικές ενέργειες ΖΗΤΟΥΜΕ τη ΔΗΜΟΣΙΑ συγγνώμη από την «κωμικό» και την τηλεπαρουσιάστρια κα Τατιάνα Στεφανίδου για την ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ εκπομπή που είχε ως σκοπό να ξεφτιλίσει την Μακεδονική Παράδοση ειδικά, αλλά και ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες (μισό εκατομμύριο) γενικότερα που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου 2018. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε νομικές ενέργειες.

Η ανακοίνωση του καναλιού «Ε»
Τι απαντά η ίδια η κωμικός..
Η κωμικός Λίλα Σταμπούλογλου, απάντησε σήμερα στα πυρά των Μακεδονικών συλλόγων που έκριναν ως προσβλητικά τα όσα είπε στη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής Tatiana Live, σχετικά με το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε η κωμικός, δεν είχε πρόθεση να προσβάλει κανέναν ή καμία παραδοσιακή φορεσιά. Όπως τόνισε, σέβεται τον κόσμο που βρέθηκε στο συλλαλητήριο και έκανε σαφές πως στόχος της ήταν να σατιρίσει εικόνες και συγκεκριμένα περιστατικά που της έκαναν εντύπωση από το συλλαλητήριο.

Επίσης, η κωμικός ξεκαθάρισε πως τα κείμενα της και τα όσα θα πει στη σάτιρα της δεν ελέγχονται από την Τατιάνα Στεφανίδου ή από τους υπεύθυνους του καναλιού Ε. Μετά τα όσα είπε on air η Λίλα Σταμπούλογλου, η Τατιάνα Στεφανίδου στήριξε τη συνεργάτιδα της τονίζοντας ότι η κωμικός δεν είχε καμία κακή πρόθεση σε όσα είπε χθες στην εκπομπή.
Χθες, στη θεματική ενότητα της εκπομπής Tatiana Live που παρουσιάζει η Λίλα Σταμπούλογλου, η stand up comedian εμφανίστηκε ντυμένη με στολή Μακεδονίτισσας σαρκάζοντας το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, λέγοντας πως μέρος του «ανταγωνίστηκε το πατρινό καρναβάλι» κοροϊδεύοντας τις πατροπαράδοτες Μακεδονίτικες ενδυμασίες.

Η Λίλα Σταμπούλογλου χαρακτήρισε τους διαδηλωτές φολκλόρ λέγοντας πώς αν ήταν στον στρατό του Μεγάλου Αλέξανδρου θα «έκαναν το βασίλειο του Φραπέ» σε ένα προσβλητικό σχόλιο για τους Θεσσαλονικείς. Ακόμη πρόσθεσε πώς «εαν οι Σκοπιανοί δούνε όλα αυτά τα νούμερα ίσως κάνουν πίσω».

Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου